יום הולדת לילד? אין סיבה להיכנס לאוברדראפט
כמה אתם מוציאים בכל שנה על מסיבות ימי הולדת לילדים? עם תכנון נכון ופחות ביזבוזים מיותרים, תוכלו לחסוך אלפי שקלים בשנה. במקום להשקיע בפיצות, נקנקיות, הפתעות וקוסם, חיסכו לעתיד עבור הילד
יום ההולדת של ילדכם הגיע והשמחה רבה. כשהיינו קטנים, ההורים ניפחו לנו בלונים, אמרו לנו מזל טוב, אולי מתנה קטנה ובזה לרוב הסתיימה החגיגה.
כיום, כשכל יום הולדת הופך לקרנבל של מסיבות, ואחרי ניפוח הבלונים, קניית המתנה ואפיית העוגה, אתם גם רצים לתכנן לילד את מסיבת יום ההולדת - קוסם, פיה, חיות, מתנפחים, באולינג, כמה הפתעות, כיבוד, שתיה ועוד, זה רחוק מאוד ממה שאנחנו הורגלנו אליו.
האם עצרתם פעם לחשוב כמה זה עולה לנו ומה ההשפעה של כל יום הולדת על החיסכון המשפחתי?
אלפי שקלים בשנה - הוצאות מסיבה
אם נעשה חשבון פשוט, עלות חגיגות יום ההולדת של הילדים במהלך שנה אחת, מגיעה לאלפי שקלים.
כך, הפעלה ממוצעת תעלה בין 800 שקל ל- 1,200 שקל. עבור כיבוד תצטרכו להוציא בין 200 שקל ל- 500 שקל וגם ההפתעות שיחולקו ידרשו מכם הוצאה נוספת של בין 80 ל- 200 שקל.
רק מהמינימום הזה הגענו לעלות כוללת של בין 1,080 שקל ל- 1,900 שקל. בהנחה שבמשפחה ממוצעת יש 3 ילדים, ההוצאה השנתית צפויה לנוע בין 3,240 שקל ל- 5,700 שקל. בהחלט סכום נכבד.
אז איך בכל זאת נוכל לחסוך ועדיין לחגוג? כדי לפשט את הדיון, ניקח עלות ממוצעת של יום הולדת – 1,500 שקל, במשפחה עם 3 ילדים.
קודם כל, ניתן לדחות את הגיל ההתחלתי של החגיגות. ילד מתחת לגיל 6 יכול בהחלט להסתפק בחגיגה צנועה יותר בקרב המשפחה, וחגיגה בגן. במידה ופסחתם על חגיגות גילאי 4 ו- 5, חסכתם לעצמכם הוצאה ממוצעת של 3,000 שקל לכל ילד. ואם נחשב עבור 3 ילדים – חיסכון של 9,000 שקל.
למה לא לחגוג עם כמה חברים ביחד?
בגילאי 6, כבר אין מנוס מהחגיגות. אז האם בכל זאת ניתן לצמצם עלויות? בוודאי.
ניתן לחגוג ביחד עם חברים החוגגים בסמוך לתאריך. במידה וחוגגים עם ילד נוסף, העלות הממוצעת יורדת לחצי, 750 שקל. ושוב, בהנחה שיש לכם 3 ילדים – חיסכון שנתי של 2,250 שקל.
אם מניחים שכל ילד חוגג מגיל 6 ועד גיל 11 (נתעלם בדיון זה מחגיגות הבר/בת מצווה), מדובר ב- 6 שנים לכל ילד. כלומר, חיסכון של 13,500 שקל.
עד כאן כבר הגענו לחיסכון של 22,500 שקל, סכום יפה ומכובד לחיסכון, ותוסיפו על הסכום הזה את הריבית.
תתפלאו אבל גם בשנים בהם החלטתכם לחגוג, עדיין תוכלו לחסוך באופן ניכר בהוצאת ים ההולדת.
הכיבוד – נכון שפיצות זה מרשים, ולחמניות עם נקניקיות זה נחמד וטעים, ומאוד מפתה להכין שולחן עמוס כל טוב למבוגרים הממתינים. אך ניתן בהחלט להסתפק בצלחת ממתקים, פיתות עם שוקולד, ועוגה וקפה למבוגרים. סעיף הכיבוד יכול לרדת מ- 500 שקל ל- 150 שקל, חיסכון של 350 שקל לילד.
הפתעות – יש טווח גדול למחירי ההפתעות. וכאשר אנו עומדים מול השפע, תמיד עוברת מחשבה: "עוד 2 שקלים לא ישנו בעלויות". אז זהו, שזה כן משנה. במידה והחלטתם להעלות את התקציב של כל הפתעה ב- 2 שקלים, והזמנתם 40 ילדים, העליתם את עלות יום ההולדת ב- 80 שקל נוספים. תחשבו אם זה שווה, עבור מתנה שמוצאת את מקומה כעבור יומיים בפח.
הפעלה – יש בשוק מגוון רחב של הפעלות ומחירים. בהחלט אפשר למצוא הפעלות יפות ב- 800 שקל, ולא חייבים לקחת את ההפעלה היקרה ביותר. ניתן לחסוך כאן ב- 400 שקל.
רק מה"דברים הקטנים", הגענו לחיסכון של 830 שקל לכל ילד, ול- 3 ילדים – חיסכון שנתי של 2,490 שקל. לאורך 6 שנים, ניתן לחסוך חיסכון מצטבר של 14,940 שקל. סכום לא קטן בכלל.
לסיכום, בתכנון מוקדם של ימי ההולדת לילדי המשפחה ניתן לחסוך לא מעט. הכספים שנחסכים יכולים להיכנס לחיסכון עתידי של ילדכם, ולהקל עליהם ועל עצמכם לא מעט בעתיד והכי חשוב – שיהיה במזל טוב.
אורית בן-חיים היא יועצת לכלכלת המשפחה