שתף קטע נבחר
 
צילום: דניה ויינר

הביצה שהתחפשה: סלט ביצים "אחר"

המתכון הבסיסי, של כל מנה, תמיד נתון לשינויים, בין אם מחליפים או מוסיפים מרכיבים. דניה ויינר נזכרת בסלט הביצים מהפיקניקים המשפחתיים ומכינה גרסה חדשה לסלט המוכר

הכל מתחיל מזה שאני מאוד אוהבת סלט ביצים, זה טעם שמזכיר לי פיקניקים משפחתיים, אלה עם הסנדוויצ'ים שאמא שלי מכינה, שהכל נשפך מהם ברגע שלוקחים את הביס הראשון. מאז פיקניקי הילדות האלה לא יצא לי לאכול סלט ביצים, לא יודעת למה, האהבה הזו נפלה בין כסאות המתכונים הרבים שאני מכינה.

 

לפני כמה שבועות היו לי צילומים לרשת "ארקפה", בצילומים מסוג זה מגיע הלקוח עם קופסאות קטנות מלאות בממרחים, רטבים, גבינות וערימות של לחמים. בין כל הממרחים היה גם סלט ביצים, ומצאתי את עצמי מנשנשת תוך כדי המתנה לסנדוויץ' שעמד להצטלם. הוא היה אחר והוא כבש אותי תוך רגע, מיד ביררתי עם דורון השף מה הסוד. הוא שלח אותי למתכון של שף סקנדינבי בשם מרכוס סמיואלסון שבהשראתו הוא יצר את הסלט.

 

רציתי לשתף אתכם במתכון המקורי, אך לא הצלחתי למצוא אותו, למרות החיפושים הקדחתניים באינטרנט. בדיעבד, אני שמחה שלא מצאתי, כי פשוט החלטתי לקחת את הטעמים של הסלט שאכלתי ולתת להם את הגרסה שלי. היה מרגש מאוד להגיע למשהו שאני יצרתי, אני הרי לא מתכונאית, אני פשוט אוהבת לאכול ולבשל, ולרגע אחד הרגשתי מתכונאית גאה.


בתהליך הבישול (צילום: דניה ויינר)

 

אז מה כל כך שונה בסלט ביצים הזה? הוא, כרגיל, מבוסס על ביצים קשות, אבל הוא מתובל בטעמים אסייתים, ומיונז ג'ינג'ר שהכנתי בעצמי! (אתם לא חייבים עד כדי כך להשקיע, אבל אין ספק שמיונז ביתי משדרג כל דבר).

 

אחרי הצילומים לבלוג לקחתי אותו לארוחת ערב משפחתית וכולם מאוד התלהבו, מיד פצחתי בחידון "מאסטר שף"- זהה את המרכיבים. אף אחד לא ממש הצליח, אבל הסלט חוסל במהירות שיא.

 

סלט ביצים אסייתי

המרכיבים (ל-6 אנשים):

6 ביצי חופש בגודל L

2 כפות גדושות של מיונז

2 גבעולי בצל ירוק

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

צ'ילי אדום לפי מידת החריפות הרצויה

1 כפית סויה

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים את הביצים בסיר עם מים פושרים. מבשלים על רתיחה עדינה כ-10 דקות. מסננים ומניחים להתקרר.
  2. מקלפים את הביצים ומועכים אותם בקערה בעזרת מזלג למרקם גס.
  3. מווסיפים לביצים את שאר המרכיבים, מיונז, בצל ירוק, ג'ינג'ר, סויה וצ'ילי.
  4. מערבבים היטב ומגישים בטמפ' החדר.


סלט ביצים אסייתי (צילום: דניה ויינר) 

 

מיונז ג'ינג'ר ביתי

המרכיבים (לכוס מיונז):

2 חלמונים

2/3 כוס שמן חמניות

2 כפות שמן זית

1 שן שום

3 פרוסות צ'ילי

2 פרוסות ג'ינג'ר

קורט מלח

1 כף מיץ לימון

 

אופן ההכנה:
  1. בקערה נקייה ויבשה מערבלים את החלמונים עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. אם אתם בעלי שרירי ידיים מפותחים, משתמשים במטרפה, ולאט-לאט, בזרזיף קטן מאוד, מתחילים להוסיף את שמן החמניות ואח"כ את שמן הזית, תוך כדי הקצפה רציפה. אם רוצים להקל על החיים אפשר להשתמש במעבד מזון עם להב ההקצפה וגם אז מוסיפים את השמן לאט ובהדרגה. מאוד חשוב להקציף כל הזמן כדי שהשמן והחלמונים לא יפרדו. בסופו של התהליך יתקבל מיונז.
  3. בעזרת מכתש ועלי כותשים את הגי'נג'ר, צ'ילי, שום ומלח עד לקבלת מחית ומוסיפים אותה למיונז, מערבבים ולבסוף מוסיפים את מיץ הלימון. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך (אם אין מכתש ועלי אפשר בעזרת כותש שום).

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים