הפתעה בדלתות ופנסי הרכב: 31 חוגלות
פגרים של חוגלות סלעים שניצודו בניגוד לחוק, התגלו בתוך רכב שנעצר לבדיקה שגרתית במחסום בג'נין. ברשות הטבע והגנים מקווים להגיש כתב אישום נגד בעל הרכב, אף שהציד התבצע באזור שמחוץ לשליטת ישראל
כמה חוגלות אפשר להחביא בכלי רכב אחד? בדיקה שגרתית שהתקיימה אתמול (ב') בצהריים במחסום המעבר מג'נין לכיוון עפולה, על ידי אנשי הביטחון בסיוע כלבי הרחה, חשפה חשד להברחה של עשרות חוגלות סלעים מוגנות. בעקבות הגילוי, הוזעקו למקום פקחי יחידת הפיצו"ח של משרד החקלאות ופקח רשות הטבע והגנים.
אמיר טל, פקח אזורי של גלבוע-עמקים ברשות הטבע והגנים שהגיע למקום מספר כי "בדיווח הראשוני שהגיע אלי מפקחי משרד החקלאות, התברר כי כלב ההרחה של יחידת האבטחה במעברים, זיהה ריח חשוד באזור דלתות הרכב, דבר שגרם לבודקים להכניס את הרכב לפירוק כדי לבדוק את הנושא לעומק".
לדבריו, בעמדת הבידוק, פורקו הדלתות והפנסים של הרכב, ושם התגלה האוצר החייתי: פגרים של חוגלות סלעים, עופות קרקע קטנים, הנחשבים לערכי טבע מוגנים ואסורים בציד, שהוחבאו בתוך המכונית. כשהגיע טל למקום, הוא החל לתעד את הממצאים ופעולות החיפוש נמשכו.
מסדר כנפיים: 31 חוגלות שהוסלקו ברכב (צילום: אמיר טל, רשות הטבע והגנים)
"אחרי זמן קצר הצלחנו להוציא מתוך דלתות הרכב 31 חוגלות. הן היו דחוסות בצפיפות וכולן היו שחוטות", הוא מסביר. "הפגרים היו קרים, כך שעל פי הערכתי, הן היו בהקפאה או בקירור טרום ההכנסה למכונית ומרביתם פרטים בוגרים".
בעל הרכב הודה כי רכש את החוגלות
בעל הרכב, תושב ישראל בשנות ה-50 לחייו נלקח לחקירה ובמהלכה הודה כי רכש את העופות. ברשות פתחו נגדו בתיק חקירה בגין החזקה וחשד לסחר בערכי טבע מוגנים. כל הפגרים שנתפסו נלקחו להשמדה על ידי משרד החקלאות.
גורמים ברשות מציינים כי מאחר שהציד התבצע ככל הנראה באזורים שאינם בשליטת ישראל, הם מקווים כי בתום החקירה ניתן יהיה להגיש נגדו כתב אישום גם בגין סחר בערכי טבע מוגנים.
חוגלות סלעים (צילום: ליאור כסלו)
זהו אינו המקרה הגדול ביותר של תפיסת חוגלות מוסלקות ברכב. בתחילת השנה שעברה נתפסו שני תושבי טייבה, שניסו להבריח 101 חוגלות בדלתות רכבם. החודש אף הוגש נגדם כתב אישום בגין עבירות של ציד, סחר והחזקת ערכי טבע מוגנים.
לפני מספר שנים נאסר ציד של חוגלות בישראל, עקב ירידה גדולה במספרן. לפני כשלוש שנים אף אושר תיקון לחוק הגנת חיות הבר, שקבע החמרה של הקנסות על ציד בלתי חוקי של חיות בר.
בתי המשפט בישראל יכולים להטיל קנס של עד 150 אלף שקל על עבירה של ציד לא חוקי ובמקום אסור. לאחרונה, אף הכריז המשרד להגנת הסביבה כי בכוונתו לאסור את הציד הספורטיבי בישראל.
עם זאת, ברשות מסבירים כי למרות העונשים הכבדים הקבועים בחוק, על מערכת המשפט למצות את הדין עם עברייני ציד בעונשי מאסר בפועל וקנסות כספיים.