קחו את אייטיונס בידיים
עם קצת עזרה מחברים, תוכלו להשליט סדר אלבומי המוסיקה שלכם, לדרג אותם בכוכבים, ליצור רשימות חכמות, ולהראות לאייטונס מי באמת הבוס (ספוילר: זה ברוס ספרינגסטין)
<< טיפ ג'ימייל: לעבוד עם כמה חשבונות
אייטיונס היא אחת התוכנות השימושיות ביותר לניהול אוספי מוסיקה ומדיה, אבל היא גם הפכה להיות אחת מהבהמות הכבדות ביותר שאפשר להתקין על המחשב. יש בה כל כך הרבה אפשרויות, עד שקל לאבד את המדיה שזרקתם לתוכה. המצב הולך ומתדרדר ככל שמוסיפים רצועות שמע בודדות, ללא תמונות עטיפות, שמות יוצרים, או אלבומים. התוצאה - אוסף המוסיקה שלכם אולי גדל, אבל אתם כבר לא יכולים למצוא כלום בבלגן. המדריך הזה יאפשר להחזיר את השפיות לאייטונס ולהנות מהמוזיקה שלכם.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet
לתייג את השירים נכון
קודם כל ודאו שיש לכם את כל מידע קבצי השירים באייטונס. כעקרון, כל דיסק (חוקי) שמוכנס למחשב ומזוהה על ידי אייטונס, אמור לעבור תיוג פרטים אוטומטי - כולל שמות האומנים, שם האלבום, שמות השירים, השנה ועוד - מבסיס נתונים מרכזי, כמו freedb, שכולל גם אלבומים ישראלים. זה הדבר הבסיסי שחשוב ביותר לארגון קבצים נכון באייטונס.
במידה והדיסקים שהעברתם לאייטונס לא זוהו כהלכה, או שחסר מידע בקבצים, יופיעו שירים עם שדות ריקים בתוכנה, או עם המילה Untitled. כיום יש שלוש תוכנות מומלצות שיכולות להוסיף לכם ביעילות את הפרטים החסרים: TuneUp למק ולחלונות, SongGenie למק ו-Pollux למק ולחלונות. מומלץ לראות מה מתאים לכם, לשם המדריך השתמשנו בטיונאפ.
לאתר שתתקינו את טיונאפ יתווסף לאייטונס חוצץ צד ימין, שיאפשר לכם לסדר את הספרייה וגם לקבל מידע על הופעות של להקות לפי המוזיקה שלכם. בלחיצה אחת טיונאפ סורקת את אוסף המוסיקה, מזהה את השירים, ומתחילה בתיוג. התוכנה אל רק תוסיף פרטים חסרים, אלא גם תתקן את השירים שתוייגו בצורה לא נכונה. עלות התוכנה - 30 דולר. אגב, כל אחת מהתוכנות שציינו גם תוסיף לכם תמונות עטיפות לאלבומים.
כמובן שאפשר לבצע את הניקיון והתיוג של השירים גם ידנית. התהליך ארוך ומעיק אבל אם אין לכם רצון להוציא כסף או להתעסק עם תוספים חיצוניים זו הדרך שלכם. בתוך אייטונס, סמנו את אחד השירים הלא מתוייגים והקליקו עליו עם הלחצן הימני בעכבר. בתפריט שנפתח, בחרו באפשרות Get Info. כעת בחלון החדש שנפתח בוחרים בלשונית Info. בלשונית הזו תוכלו לראות את פרטיו שונים של השיר - שמו, שם האלבום, שנת הוצאה, מספר רצועת השמע מתוך סך כל רצועות השמע באלבום, הסגנון וכן הלאה.
מלאו את השדות שחסרים לכם לפי מידע באלבום או באינטרנט, ואשרו. לחילופין, אם אתם רוצים לתייג מספר שירים, תוכלו ללחוץ על לחצן Next כדי לעבור לשיר הבא בספרייה. כל לחיצה על Next שומרת את התיוגים שכבר ביצעתם בשיר הקודם.
ללמוד להשתמש בדירוג השירים
דירוג השירים יאפשר לכם ליצור רשימות השמעה מיוחדות. דרך רשימות אלו יוצגו לפניכם את השירים שאתם הכי אוהבים, למחוק את השירים שאתם שונאים, וליצור רשימות של שירים שאתם לא ממש מאזינים להם.
לדרג שירים זה די פשוט. ברגע שאתם שומעים שיר גשו לתפריט העליון של אייטונס, לחצו על File ובחרו באפשרות ה-Rating. שם תנו לשיר את מספר הכוכבים שאתם חושבים שמגיע לו (בין כוכב אחד לחמישה). דרך נוספת לבצע דירוג היא בחלון אייטונס עצמו; לכל שיר יש עמודת דירוג, ולחיצה על מספר הכוכבים כרצונכן תדרג את השיר.
כמובן שהעיסוק הזה טיפה מתיש, כי אתם צריכים לגשת לאייטונס כל פעם שמתחיל שיר חדש. לייעול התהליך תוכלו לרכוש למק את Coversutra, תוכנה שמאפשרת לכם לשלוט באייטונס דרך קיצורי מקלדת, מבלי לעזוב את החלון בו אתם נמצאים. זו דרך קלה בהרבה לדרג שירים. בנוסף, קאברסוטרה מספקת תצוגה נוחה של השיר המתנגן ונותנת אפשרויות, עליהן אפשר לקרוא באתר התוכנה. המעוניינים בתוכנה דומה לחלונות יכולים להוריד את iControl.
ליצור רשימות חכמות
רשימות חכמות יעזרו לכם להשתלט על אייטונס. רשימה חכמה היא רשימת השמעה, שמתעדכנת בצורה דינאמית על פי קריטריונים שקבעתם מראש. כך תוכלו ליצור רשימה שכוללת, למשל, שירים עם קצב מסוים, שירים ששמעתם פחות מפעמיים, וכן הלאה.
ראשית, צרו רשימה לכל השירים שאתם לא אוהבים. גשו ל-File בתפריט הראשי, ובחרו באפשרות New Smart Playlist. יופיע חלון חדש שיאפשר לכם לקבוע את הקריטריונים של הרשימה החכמה. בשדה הראשון בחרו ב-Rating. בשדה השני בחרו באפשרות Is, ובשדה השלישי סמנו כוכב אחד. לחצו על OK, ותנו שם לרשימה החדשה שהרגע יצרתם. כעת בכל פעם שתסמנו שיר עם כוכב אחד הוא יופיע ברשימה הזו. פעם בשבוע תוכלו למחוק את כל השירים שברשימה הזו וכך לסלק את כל השירים שאתם לא אוהבים.
הרשימה השניה שכדאי ליצור היא רשימה של שירים שלא דרגתם. צרו רשימה חכמה חדשה לפי ההוראות שברשימת השירים השנואים. בחלון הקריטריונים, קבעו בשדה הראשון את האפשרות Rating, בשדה השני את האפשרות Is ובאפשרות האחרונה מחקו את כל הכוכבים. רשימה זו תלך ותתקצר כל הזמן, כי ברגע שתדרגו שיר שהקשבתם לו מהרשימה הוא יעלם ממנה. בנוסף, סימון של שיר מרשימת הלא מדורגים בכוכב אחד, תעביר אותו לרשימת השירים שאתם רוצים למחוק.
בווריאציה אחרת של רשימת הלא מדורגים תוכלו ליצור רשימה חכמה ובה שירים שלא האזנתם להם פעם אחת מאז שהכנסתם אותם לספרייה. בחלון הקריטריונים, בחרו Plays בשדה הראשון, Is less than בשדה השני ו-1 בשדה השלישי. ברשימה זו תשיגו שני דברים; אחד - תאזינו לשירים שכנראה שכחתם שיש לכם, ושניים - תוכלו לדרג אותם ולהעיף את אלו שאתם לא באמת רוצים.
ויש גם בונוס כפול
כלי נוסף שמעט מדי אנשים מכירים הוא זיהוי שירים כפולים. בעיקר בספריות אייטיונס לא מאורגנות, קורה שאנחנו מכניסים את אותו האלבום פעמיים ואז יש לנו ערמה של שירים כפולים. כדי לאתר אותם בקלות הולכים ל-File שבתפריט העליון, ובוחרים באפשרות Display Duplicates. השירים כפולים יוצגו זה לצד זה ואתם תוכלו לבחון אותם ולהחליט האם באמת באותו מדובר השיר, או אולי בשיר שמופיע פעם בגרסת אלבום ופעם בגרסה חיה.
פייסבוק לועג לסיעת העצמאות >>