שתף קטע נבחר
 

בין הטנזיה לטאג'ין: עוף ופירות יבשים

ט"ו בשבט מביא למרכז הבמה את הפירות היבשים, האגוזים והשקדים, למרות שהם כאן כל השנה. הנה שני מתכונים שאפשר להכין תמיד, אבל לכבוד החג הוצבו במרכז השולחן

שוקי עוף בטנזיה

השוקיים מבושלות ב"טנזיה" - תערובת של פירות יבשים עם בצלים ותבלינים - ומוגשות עם קוסקוס, שקדים, צנוברים וטימין. מתכון של השף מאיר אדוני, "טבעוף" 

 

המרכיבים:

לשוקיים:

12 יחידות שוקיים

1בקבוק יין אדום

2 מקלות קינמון

1 כוכב אניס

2 ציפורן

3 זרעי הל

3 עלי דפנה

1 כפית ג'ינג'ר

1/2 כוס דבש

לטנזיה:

1/2 כוס משמש יבש

1/2 כוס צימוקים בהירים

1/2 כוס שזיפים שחורים מיובשים מגולענים

1/2 כוס אגוזי מלך קלויים

2 בצלים אדומים קצוצים

2 כפות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ

1/4 כוס שמן קנולה

1 כוס מיץ תפוזים טרי

1/2 כוס ברנדי

3 כפות דבש

לקוסקוס:

אפשר להשתמש בקוסקוס אינסטנט

קוסקוס ביתי:

שלב א':

1/2 ק"ג סולת

120 מ"ל שמן קנולה

125 מ"ל מים

20 גרם מלח

50 גרם סוכר

שלב ב':

250 מ"ל מים

שלב ג':

125 מ"ל מים

להגשה:

1/2 כוס צנוברים קלויים

1 צרור פטרוזיליה קצוץ


שוקיים ב"טנזיה", קוסקוס, שקדים, צנוברים וטימין (צילום: דניה ויינר)

 

אופן ההכנה:

  1. הקוסקוס: בקערה מערבבים, לאט-לאט, את הסולת עם 125 מ"ל מים, עד להיווצרות פירורים. מעבירים את התערובת בנפת קוסקוס. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים שוב בהדרגה עם השמן.
  2. מניחים על סיר מים רותחים עם מסננת קוסקוס לאידוי כשעה.
  3. מעבירים חזרה את תערובת הקוסקוס לקערה גדולה ומוסיפים בהדרגה 250 מ"ל מים (משתדלים שלא יווצרו גושים גדולים מדי) ומעבירים שוב בנפת הקוסקוס ומחזירים לאידוי נוסף של שעה.
  4. מעבירים שוב לקערה, מוסיפים את יתרת המים, 125 מ"ל מים. מגישים בליווי הצנוברים והפטרוזיליה.
  5. העוף:
  6. מרתיחים את היין עם התבלינים כחמש דקות, מצננים ויוצקים על העופות, משאירים בהשריה למשך הלילה. למחרת מספיגים מהנוזלים ומזהיבים במחבת.
  7. מזהיבים את הבצל הקצוץ באותה מחבת של העופות, מוסיפים את הפירות היבשים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, מוסיפים את הברנדי, מיץ תפוזים, אגוזים והדבש ומבשלים כ-20 דקות נוספות, ומצננים. 
  8. מניחים בתבנית את הטנזיה עם העופות (ונוזלי המשרה), מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 160 מעלות למשך שעה וחצי, מורידים את הכיסוי וצולים רבע שעה נוספת ב-180 מעלות.
  9. הגשה: מוסיפים לקוסקוס את הצנוברים והפטרוזיליה. מגישים הכל יחד.

  

טאג'ין כרעיים בדבש, חבושים וקוסקוס

בתוך הטאג'ין מתבשלים יחד כרעיים בדבש, חבושים צלויים, בצלים אדומים, קוסקוס צימוקים והל - תאווה לחך. מתכון של השף מאיר אדוני, "טבעוף"

 

המרכיבים:

לעוף:

2 מגשי כרעיים, חצויים לשניים

3 בצלים אדומים, חתוכים לרבעים

3 כפות דבש

4 שיני שום מעוכות

3 מקלות קינמון

1 כפית כמון

3 כוכב אניס

1 לימון פרוס לפרוסות

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מים

מלח + פלפל לפי טעם

לחבושים:

3 חבושים או תפוחי עץ, קלופים וחתוכים לרבעים

מיץ מלימון 1

1 כוס סוכר

2 כוסות מים

4 זרעי הל

לקוסקוס:

1/4 ק"ג סולת

70 מ"ל מים - שלב ראשון

130 מ"ל מים - שלב השני

70 מ"ל מים - שלב השלישי

70 מ"ל שמן קנולה

קורט מלח

1 כף סוכר

ניתן להשתמש בקוסקוס אינסטנט ע"פ הוראות יצרן

להגשה:

צרור פטרוזיליה קצוצה

מעט קינמון טחון


טאג'ין כרעיים בדבש עם חבושים, בצלים וקוסקוס (צילום: דניה ויינר)

 

אופן ההכנה:

  1. הכנת הקוסקוס: בקערה רחבה מערבבים את הסולת עם 70 מ"ל מים ומוללים ביד לקבלת פירורים, מעבירים בנפת קוסקוס, מוסיפים את המלח הסוכר והשמן (שוב מוללים מספר דקות לקבלת פירורים אחידים).
  2. מניחים על סיר אידוי לשעה.
  3. שופכים שוב את הקוסקוס לקערה ומוסיפים בהדרגה 130 מ"ל מים תוך כדי עיבוד הסולת (בעזרת הידיים), מחזירים לסיר אידוי לשעה נוספת. מסיימים עם עוד 70 מ"ל מים, ומצננים.
  4. לחבושים: מרתיחים בסיר את המים הסוכר והתבלינים, מניחים בסיר את החבושים ומבשלים על אש נמוכה כשעה, מצננים.
  5. לעוף: מערבבים את חומרי המשרה ומניחים את העופות ללילה במקרר.
  6. מחממים סיר כבד ומשחימים מעט את הכרעיים במעט שמן, מעבירים לכלי חרס (כלי טאגין, כלי חרס רגיל, שקית קוקי), מוסיפים את נוזלי המשרה והחבושים המבושלים, מכסים וצולים כשעה וחצי בחום של 180 מעלות.
  7. מגישים עם הקוסקוס, מפזרים את הפטרוזיליה והקינמון ומגישים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טאג'ין כרעיים בדבש, חבושים וקוסקוס
צילום: דניה ויינר
מומלצים