קטנות ומתוקות: כיכרות לחם צימוקים
אם נשארו לכם צימוקים משולחן סדר הט"ו בשבט, או שאולי עוד לא חגגתם ואתם רוצים להפתיע, הנה אופציה מתוקה וחמודה של כיכרות לחם קטנות שיש בהן צימוקים ואניס
כיכרות לחם קטנות עם צימוקים ואניס
מתכון של השף נועם בבילה, באדיבות "שמרית"
המרכיבים (לכ-11 כיכרות):
1 ק"ג קמח לבן ( מומלץ קמח שטיבל 2)
1 שקית (50 גרם) שמרים
1 שקית (50 גרם) משפר אפייה (לא חובה)
3/4 כוס (140 גרם) סוכר
1/2 כוס (90 גרם) שמן
כ- 1/4 2 כוסות (550-600 מ"ל) מים
1/2 1 כף מלח
1 כפית זרעי אניס (לא חובה)
150 גרם צימוקים, שטופים במים חמים ומסוננים
כיכרות לחם קטנות ממולאות בצימוקים (צילום: פיליפ מטראי ובלה רודניק)
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר, מערבבים היטב עד לאחידות החומרים, ומוסיפים שמן ומים. לשים כ-4 דקות במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המלח ולשים כ-5 דקות במהירות גבוהה.
- מוסיפים את הצימוקים ומערבבים במהירות נמוכה עד שהצימוקים נבלעים בתוך הבצק.
- משהים את הבצק מכוסה לכ-10 דקות בקערה. לאחר מכן, חותכים את הבצק לחתיכות במשקל 180 גרם ומייצרים כדורים. מניחים על מגש ומשהים למשך 10 דקות.
- מגלגלים כל גוש בצק לגליל באורך 35-40 ס"מ ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. ממתינים עשר דקות וחותכים מלמעלה במספריים בזווית של 45 מעלות בצורת שתי וערב.
- מכסים במגבת ומתפיחים עד שהגליל מכפיל את נפחו.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 10-12 דקות. יש ליצור אדים בתחילת האפייה ע"י הנחת מספר קוביות קרח בקערה חסינת אש בתחתית התנור עם תחילת האפייה (או על ידי הרטבת הבצקים עם שפריצר מים לפני האפייה).
כיכרות לחם צימוקים
צילום: פיליפ מטראי ובלה רודניק
מומלצים