שתף קטע נבחר

 

מגזין נשים בטעם חרד"ל

אשת חיל מי ימצא? לא על השער של "פנימה". גם לא אברי גוף של נשים צנועות וחסודות, ואפילו העורכת מסתתרת מאחורי שם בדוי. הכירו את הירחון לאשה החרד"לית היוצא השבוע

בתקופה בה לכל מגזר יש עיתון ולכל תת-מגזר יש ירחון – גם לאשה החרד"לית מגיע: לשוק הרווי ממילא נכנס בימים אלה עיתון חדש המיועד לאשה הדתית-לאומית, ואם נחדד: החרדית-לאומית.

 

  • הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק

     

    זר כי היה מנסה להתרשם מטיב האוכלוסייה הישראלית על פי דוכני העיתונים שבה – עשוי היה לחשוב שחיים כאן בעיקר נשים וספורטאים. מבחר עיתוני הנשים מציע, פחות או יותר, מרכולת דומה: חידושים בקוסמטיקה, מתכונים, אופנה ועצות לגידול ילדים. אבל הירחון "פנימה" – המהווה הרחבה של המדור בעל אותו השם, שהופיע בשבע השנים האחרונות בעלון בית הכנסת "מעייני הישועה" - מכריז על עצמו כעיתון אחר.

     

    מצלמים הבעות פנים

    אז מה לא תמצאו שם: נשים בשער - גם לא צנועות וחסודות, גם לא חלקים של אברי גוף של נשים צנועות וחסודות, או כל חומר שעשוי להיחשב כ"לא צנוע" או פרובוקטיבי. כן תמצאו בו דברי תורה, לצד שלל עצות במגוון תחומים.


    "העירו שרואים חלקים של אשה". שער גיליון הבכורה של "פנימה"

     

    "העיתון הזה הוא צעד תרבותי", מבהיר אביחי בוארון, יזם הירחון ומנכ"ל "מעייני הישועה". "לחלק גדול מנשות הציבור הדתי-לאומי לא היה עד היום ז'אנר שמדבר אליהן. הן לא מוצאות את עצמן במדיות האחרות: הן רוצות עיתון דתי, אבל לא חרדי. משהו עדין שלא היה קיים עד היום".

     

    "אנחנו מרגישים שלציבור שלנו היה חסר מגזין לנשים", מסכימה רות עזריה, עורכת הירחון "פנימה". "יש הרבה מוספים שמזלזלים בנשים, ורואים בהן בעיקר כלי שדוחפים לו פרסומות כדי שהן יקנו אותו. זה מעליב ופוגע. כשאנחנו נותנים עצות על טיפוח, אנחנו מנסים לעשות את זה בצורה מכבדת.

     

    "במסגרת כתבה על איפור, למשל, שלחה לנו חברת איפור תמונה שלא יכולנו לפרסם, כי היא היתה יותר מידי חושנית, וזה לא נראה לנו מתאים. ישנם עיתוני נשים שאני בעצמי לא יכולה לפתוח, כי אני מרגישה שהם חושפניים מדי".

     

    זה עיתון המיועד לנשים, ובכל זאת בחרתם שלא להציג נשים על שער העיתון.

     

    "הרבה בציבור שלנו נבוכים מהתמונות האלה", עזריה אומרת. "גברים ונשים לא רוצים שיסתובב להם בבית עיתון עם תמונות של נשים בשער. זה לא שייך. אפילו על התמונה שפרסמנו בגיליון הראשון, ובה רואים ידיים של אישה המחזיקות בשתיל - קיבלנו על הראש. התקשרו אלינו נשים, והעירו שרואים חלקים של אשה. גם במדור שהיה לנו בתוך גיליון 'מעייני הישועה' מעולם לא הופיעו תמונות של נשים. היה קשה, אבל הסתדרנו. בתוך העיתון עצמו אנחנו מראים תמונות של נשים, אבל אנחנו מקפידים לצלם את הבעות הפנים, ולא את הגוף".

     

    "לא רק מה שכיף לאשה"

    בשלב הראשון ישווק העיתון רק בדיוור ישיר למנויים, או במקומות שנחשבים ל"ריכוזי נשים" כמו מדרשות ומכללות. הגיליון הראשון שיצא השבוע, הודפס בכ-6,000 עותקים. בין הכותבות הקבועות אפשר למצוא את טליה שפר, אשתו של דורון שפר, הכותבת מדור תזונה, והרבנית ימימה מזרחי שאחראית על מדור רוחני.


    "מעריכים גם את האשה שבבית". מדור בירחון

     

    "העובדה שיש לנו שתי רבניות חשובות בין הכותבות - הרבנית צביה אליהו והרבנית ימימה מזרחי - אומרת עלינו הכל", כך עזריה. "אנחנו בוחרים לשים אותן בראש, כדי להדגיש שלנו חשובה קודם כל דרך התורה.

     

    "העיתון לא מציג רק את מה שכיף לאשה, וזה גם מבדיל אותנו מעיתונים אחרים. יש עיתונים שמנסים להידמות לציבור החילוני כדי להיות מספיק 'אין'. בעיתוני נשים אחרים מאוד בולט העניין הפמיניסטי, ואנחנו לאו דווקא בקטע הזה. אנחנו מעריכים גם את האשה שבבית. הקריירה בשבילנו זה לא הכל".

     

    נאמנה לאג'נדה, מסתתרת העורכת מאחורי פסבדונים – טקטיקה מקובלת למדי בקרב עיתונאיות חרדיות. רות הוא שמה השני, ועזריה הוא שם משפחתו של סבה. את עצמה היא בוחרת שלא לפרסם בשום צורה. "המוטו שלנו הוא כל כבודה בת מלך פנימה, ומכאן לקוח שם העיתון", אומרת רות. "לי אישית יותר נוח להסתיר את שמי. הנטייה הטבעית שלי היא לא להיחשף. אני מרגישה שככה אני יכולה להיות יותר אמיתית".

     

    כתבות שנותנות כוח לפעול

    בין דפיו של "פנימה" אפשר למצוא מדורים קבועים כגון מדור הורות, שמציג בכל פעם מספר גישות שונות לאותה בעיה; מדור רפואה אלטרנטיבית, מדור פוריות, ומדורי חינוך,אסתטיקה, עיצוב פנים, מתכונים, זוגיות, אופנה ,בריאות ורוחניות יהודית.

     

    את הגיליון הראשון פותחת כתבה "ירוקה" (עם חוזרת בתשובה), וראיון עם הנגנית של כנסיית השכל (שחזרה בתשובה). "אנחנו מנסים לגעת בקשת רחבה של נושאים, ובמגוון של מרואיינים. לא בהכרח מרואיינים דתיים, אבל חשוב לנו להראות נשים פועלות ויוצרות מהמגזר שלנו. זו אחת המטרות שלנו. אני מאמינה שזה נותן הרבה כוח לנשים לפעול, כשהן רואות נשים אחרות".

     

    העיתון "פנימה" יעניין מישהי שאיננה דתייה?

     

    "אני חושבת שהוא בהחלט יכול לעניין גם נשים חילוניות. התוכן שלו ברמה גבוהה. הרבנית ימימה, למשל, מקובלת מאוד גם בציבור החילוני. ייחדנו פינות לכל מיני מצבים של נשים בחיים, והקדשנו גם מקום לנשים שעוברות משברים קשים. המטרה שלנו היא לעשות טוב ולעזור. אנחנו רוצים להתייחס לגילאים שונים, ולכן בעתיד נוסיף פינה של נשים מבוגרות שמספרות על עצמן ועל ההיסטוריה. בסך הכל, העיתון עוסק בכל מה שיכול להעסיק אשה".
  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אומרות כן לאופנה, לא לפמיניזם
    צילום: ישראל ברדוגו
    מומלצים