ח"כ שמאלוב: אורלי אינס נזכרה אחרי מאה שנה
בכנס אנטי-פמיניסטי, חברת הכנסת יוליה שמאלוב-ברקוביץ' מקדימה דיברה על פגיעה בערכי המשפחה: "יש בון טון להיות חד-הורית ואחר כך לבוא למדינה ולבקש הטבות". היא תקפה את המתלוננת נגד ניצב בר-לב. "אותי לא הטרידו מינית. אני לא חושבת שאני כזאת מכוערת. כשגבר מחמיא לי אני מבסוטית"
המניפסט ה"פמיליסטי" של חברת הכנסת: ח"כ יוליה שמאלוב ברקוביץ' מקדימה יוצאת נגד כמה מעמיתותיה לבית המחוקקים, שמקדמות אג'נדה שנועדה לקדם שוויון נשים. בדברים שנשאה בכנס של עמותה אנטי-פמיניסטית היא תקפה את ה"טרנד" של אמהות חד-הוריות שמבקשות הטבות, וגם התייחסה להגזמות לטענתה בתיאור הטרדות מיניות.
"נהיה מין איזשהו בון טון להיות חד-הורית שהחליטה לעשות ילד מחוץ למשפחה ואחר כך לבוא למדינה ולבקש הטבות על זה ועל זה ועל זה וכולם מבסוטים", אמרה שמאלוב-ברקוביץ'. "ובכנסת יש תחרות מי מעביר את החוקים המגדריים הכי הרבה, ואני מבטיחה לכם שאני לא אהיה אף פעם מספר אחת בזה".
מתוך דבריה של ח"כ שמאלוב-ברקוביץ' בכנס "מי יציל את המשפחה?"
הדברים נאמרו בכנס עמותת "הפמיליסטים" בחודש שעבר. באתר העמותה נכתב שהיא פועלת לפתרון "משבר המשפחה", וכן ש"'חוגי המגדר' מלמדים את האשה להיות אנוכית, תובענית, חשדנית וקטנונית, ומונעים ממנה אהבה ומשפחה... "אנו מתנגדים לתעמולה וחקיקה אשר נועדו להרעיל את היחסים בין המינים ולהשתית אותם על חשדנות ותחרות... אנו מתנגדים לניסיון המתמשך ליצור 'גבר חדש' נשי יותר ו'אשה חדשה' גברית יותר. אנו רוצים שנשים תהיינה נשיות ושגברים יהיו גבריים, אם רק ניתן".
בנאומה בכינוס, שמאלוב-ברקוביץ' הדגישה ש"אחת הבעיות המאוד קשות היום בחברתנו, בעיניי, זה משבר אמון - אחד בשני, אחד בשכנו, הבעל באשה, הרופא במורה, המורה בשוטר. כולם לא מאמינים באף אחד, ברור למה, כי אנחנו מדינה של יהודים, יהודים הם קומבינטורים, נשארו קומבינטורים. הגיעו לישראל, לרגע שכחו שזה מדינה שלי, המשיכו לקמבן, שישים שנה אחרי זה בא להם כמו בומרנג בפרצוף. הגענו למצב שחוסר האמון הבסיסי הזה הוא בעצם תוצאה של איבוד ערכים... עכשיו לאט לאט איבוד הערכים הזה גם פוגע בערך המשפחה".
בהמשך לדברים על הנשים החד-הוריות היא ביקשה להבהיר: "אני לא באה לשפוך את התינוק עם המים, כי חלקן באמת בצדק הופכות להיות חד-הוריות, לא מדברת עכשיו על אלה שמחליטות, באמת חלק מהן לא מצליחות למצוא חתן, שזה גם
עניין ערכי, כי זה קצת... כולן רוצות להיות כמוני, קרייריסטיות, וזה קצת פוגע במשפחה, אין מה לעשות".
שמאלוב-ברקוביץ' סיפרה שהקימה את העיתון ברוסית וסטי, "שהיה נפוץ ביותר, הייתי מייסדת ועורכת ראשית של ערוץ תשע, והגעתי לכאן. לאף מקום לא הגעתי בגלל שאיזשהי פמיניסטית גרמה לי להרגיש שאני יכולה לעמוד בזכות עצמי. אשה, מגיע לה הכל, ויכולה להגיע לכל מקום בגלל שיש איזשהו איזון בחברה הזאת והאיזון הזה, בגלל הפמיניסטיות, מופר לחלוטין. מה שאני אומרת לפמיניסטיות: חברות יקרות, אני מוכנה לבקש זכויות שוות בכל דבר, אבל קודם אני רוצה גבר ראשון שיילד, כשגבר יילד אני מוכנה להגיד שאני וגבר שווים".
שתי פליקות, ושלום על ישראל
הח"כ מקדימה סיפרה על היכרותה עם חיים רמון, שהורשע בביצוע מעשה מגונה בכוח. "אתם יודעים שאחת הסיבות שרצו לזרוק אותו זה גם היה אותו סיפור שדיברנו, הטרדה מינית. אני רוצה להגיד לכם, בחיים, טפו טפו טפו, אף אחד לא הטריד אותי מינית. למה? אני לא חושבת שאני כזאת מכוערת, בסדר כזה. ציון 5 וחצי. אבל כשגבר אומר לי מחמאה אני מבסוטית.
זה חלק מהאיזון הטבעי בטבע. הוא אמר לי מחמאה, אני לא אומרת שהוא שולח ידיים, כי שתי פליקות, ושלום על ישראל".
היא התייחסה עוד לנושא ההטרדות המיניות, והביעה פליאה על כך שהתקשורת התעסקה בפרשת בר-לב ואורלי אינס בהבלטה רבה כל-כך. "עד שהבן אדם התפטר לא נרגעתם. ביום שהוא התפטר,
ואני לא אומרת אם הוא אשם או לא, אם באמת זרקו אותה על הדשא בגיל שלושים והיא חיכתה מאה שנה עד שהוא עולה לתפקיד - פתאום לבוא ולהגיד.
"ואני בטוחה שמה שאני אומרת זה באמת דברים מאוד מסוכנים", היא הוסיפה. "אין ספק שכמו שאמרתי שציפי לבני, אחת הסיבות שקיבלה הרבה מנדטים זה בגלל שנשים היו אחריה. ואני, אם אני הולכת נגד נשים והגברים מאחוריי, אני פקקט, הלכתי, כך שזה לא כזה פשוט מה שאני אומרת לכם. זה דברים מאוד קשים, אנשים לא יגידו לכם את זה כי זה לא פוליטיקלי קורקט".