חרירי לא מוותר: לא אכנע ללחצים של חיזבאללה
סעודיה, טורקיה וקטאר הרימו ידיים ומשכו את ידיהן מקידום פתרון למשבר בלבנון, אבל ראש ממשלת המעבר לא מוכן להיכנע לאיומים וללחצים של נסראללה. "נלך למו"מ כשאני המועמד לראשות הממשלה", אמר בנאום מול תומכיו
בנאום שנשא בפני תומכיו בביירות אמר אל-חרירי, כי בכוונתו להציג עצמו שוב כמועמד להרכבת הממשלה הבאה שתוקם במדינה. "אנחנו נלך לשיחות להקמת ממשלה ביום שני הקרוב, כשאני בתפקיד המועמד לראשות הממשלה", אמר.
"חשוב לנו שייעשה שימוש בחוקה ובמוסדות החוקתיים כבסיס פעולה לכולם", אמר אל-חרירי. "אינני חש בשעות הללו כי אנו נמצאים בפני מבוי סתום וכי האחריות הלאומית מחייבת אותנו למצוא פרצה מן המצב הנוכחי. אם מה שהיה דרוש הוא להרחיק את סעד אל-חרירי מראשות הממשלה, לא הייתה בכך כל בעיה - ישנו מסלול חוקתי ואנו נהיה שבעי רצון מן התוצאות שינבעו ממנו, ללא קשר לניסיונות ההפחדה".
אל-חרירי הוסיף והבהיר: "אנחנו נמצאים בפני מפנה גורלי חדש בהיסטוריה של לבנון. הודעתי לפני כשבוע וחצי כי כבודם של תושבי אומתי יקר לי יותר מכל שלטון. לא אמרתי זאת כדי לזכות באמפתיה. טיפת דם אחת של כל לבנוני באשר הוא יקרה לי יותר מכל תפקיד שלטוני. שום שלטון לא יכול להתעלות על מחויבותי למשטר הדמוקרטי".
חיזבאללה החריף את הטון
במקביל החריף מחנה חיזבאללה את הטונים נגד אל-חרירי. הגנרל בדימוס, מישל עוון, בן הברית הנוצרי-מרוני של חיזבאללה באופוזיציה בלבנון, תקף היום את אל-חרירי ואמר כי "אסור לו לחזור לראשות הממשלה, לא בגלל שאנחנו 'כועסים' עליו", אמר עוון במסיבת עיתונאים שכינס אחר הצהריים. "מדוע רוצות המדינות הגדולות את חזרתו לשלטון של אדם המואשם בשחיתות ובכיסוי על עדי שקר. מדוע הן מקבלות את חזרתו של אדם החשוד בכך אל השלטון?".
המתיחות בלבנון הגיעה לשיאה עם הגשת טיוטות כתבי האישום בפרשת חרירי לבית הדין הבינלאומי בהאג. 11 מתוך 30 שרי הממשלה, בהם נציגי חיזבאללה, פרשו מממשלתו של חרירי, בניסיון ללחוץ על המנהיג הלבנוני להתכחש לממצאי החקירה.
כלי תקשורת בלבנון דיווחו כי פעילי חיזבאללה ואמ"ל ערכו תרגיל שנועד לדמות השתלטות צבאית על ביירות.
בלבנון ובעולם הערבי הביעו חשש כי מדובר בהיערכות לקראת פרסום כתבי האישום הבינלאומיים.
שרי החוץ של טורקיה וקטאר הודיעו כי השהו את מאמצי התיווך שלהם, בדרך למציאת פיתרון למשבר הפוליטי שפרץ בלבנון. שתי המדינות היו מעורבות בימים האחרונים במגעים מאומצים עם הצדדים השונים במדינה בניסיון להגיע לפיתרון.
גם סעודיה משכה את ידיה מקידום פתרון. אחרי שסעודיה ניסתה ונכשלה לקדם פשרה בין מחנות חיזבאללה וחרירי, הודיע אתמול שר החוץ הסעודי סעוד אל-פייסל כי ארצו חדלה להתערב בנושא.
Read this article in English