לך אל המדבר ואכול לשובע
הצורך לנקות את הראש הוביל את רפי אהרונוביץ' אל המדבר, שם מצא מנוחה וכמובן שגם ארוחה, על התיאבון היתה אחראית הרוח המדברית. החזרה לציוויליזציה הפגישה אותו עם הגשם ומרק שמתאים בדיוק
שמועה התגלגלה לאוזנינו על מלונית בוטיק מיוחדת בנוף המדברי של מצפה רמון - תייקנו במוח תחת הכותרת "שמור לשעת חירום של ניקוי ראש". לפני מספר שבועות שמענו גם על מסעדה הצמודה למלון וגם את המידע הזה תייקנו, עד שהגיע זמנו של ניקוי הראש. יצאנו שני זוגות במכונית אחת. הדרך עברה בנעימים, השיחה קלחה וכביש 6 קיצר משמעותית את המרחק. זה תמיד מדהים אותי איך אחרי נסיעה של שעתיים אתה מגיע לעולם מדברי קסום, שונה כל כך מהסביבה הביתית.
נכון שהסביבה הביתית שלי מוגבלת מאוד, אבל בכל זאת אני אוהב את המדבר. מאחורי חזות של האנגר מצאנו את Chez Eugene – מלון מושקע באופן ניכר, אתה פותח את הדלת וההפתעה מכה בך. הוא מעוצב אחרת, בחדר יש כל מה שאתה יכול לחשוב עליו ועוד, אפילו תחנת עגינה לאייפוד. יציאה לחצר, ג'קוזי חיצוני, אתה ושמי המדבר.
עשינו הליכה קצרה על מנת לפתוח את התיאבון, נושמים את האוויר הצח והיבש. התיישבתי על הבר עם שוט של וודקה, מריח את הריחות העולים מחלון המטבח המתארגן לארוחת הערב. לא שאני צריך את זה, אבל התיאבון נפתח לי עוד יותר.
על הארוחה מנצח שף צעיר ומוכשר בשם יאיר פיינברג שבנה תפריט שאני קורא לו אנטי גורמה. לא פלצני, טעים ומשתמש במוצרי הסביבה בצורה חכמה. לראשונות טעמנו את הגרסה שלו לקפרזה עם עגבניות שרי וגבינת תום עזים מאחת החוות שבסביבה, היא הלכה מצוין עם היין עליו מודבק שם המסעדה, יעני יין הבית. אבל הכי טעים בראשונות היו נתחי הדניס הכבושים בעדינות על תפו"א וצלפים. הזכיר מנות רוסיות אבל מעודן הרבה יותר.
לעיקריות: סלמון שבושל בוואקום היה מעולה והוגש על תבשיל עדשים שחורות ולימון. פילה דניס היה צרוב עד לכדי פריכות ועם זאת עסיסי, ולווה בירקות שבושלו ברוטב עגבניות עם מעט וודקה. קינחנו בפאי לימון, כוסברה וגלידת יוגורט עם צנוברים, שהיו מרעננים, ומלבי קוקוס עם סירופ דבש ולואיזה. עוד קפה ועוד יין. הארוחה, היין והמיטה הנוחה גרמו לי, בניגוד להרגלי, לישון עד מאוחר. ארוחת הבוקר שהוגשה בחוץ הייתה טעימה. הלכנו לתצפת על המכתש ובדרך הפרענו להמון יעלים שרבצו בשלווה, ניקינו את הראש ונשמנו את האוויר הצח והיבש. חזרנו הביתה והיה כבר חורף.
(צילום: אסף רונן)
מרק אפונה, אווז מעושן ונטיפים
המרכיבים (ל-6 מנות):
50 גרם חמאה
שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, קלופים וקצוצים דק מאוד
3 כוסות מרק עוף
2 כוסות מים (אם נשאר לכם 5 כוסות מרק עוף, השתמשו בהן. לנו נשאר רק 3)
2 בצלים קצוצים דק
4 גזרחים קלופים ומגורדים בפומפיה גסה
400-500 גרם אפונה (אנחנו השתמשנו בקפואה)
פלפל שחור ומלח
150 גרם אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
- מזהיבים את הבצל בחמאה, מוסיפים את הגזר ואת השורשים ומטגנים תוך ערבוב כ-10 דקות. חשוב להקפיד על חום נמוך יחסית על מנת שהחמאה לא תישרף.
- מוסיפים את האווז ומטגנים מספר דקות נוספות. מוסיפים את האפונה, מלח ופלפל ואת הנוזלים כשהם רותחים כבר. בוחשים ומבשלים 10 דקות נוספות. משפרים תיבול.
- הנטיפים: בקערה קטנה מערבבים ביצה טריה וכ-3 כפות קמח רגיל. מוסיפים מעט מלח ובוחשים עד לקבלת בלילה סמיכה.
- כשהמרק רותח, כדקה לפני ההגשה, מטפטפים את הבלילה פנימה ובוחשים במהירות. מבשלים כ-2 דקות נוספות.
- אנחנו שיפרנו מרק זה עם מעט נענע קצוצה בסוף ו-2-3 טבעות של פלפל אדום חריף.
- לאתר של רפי אהרונוביץ'