שתף קטע נבחר

המרצים מאיימים להשבית שוב את האוניברסיטאות

רק שנתיים אחרי השביתה הגדולה האחרונה, הסגל האקדמי הבכיר טוען שהאוצר ממסמס את המשא ומתן על הסכם שכר חדש. "אנחנו מקווים שבאוצר יבינו את צעקת המצוקה שלנו". גם הסטודנטים מודאגים: "שוב האוצר מזלזל בחשיבות המחקר וההוראה"

עוד שביתה בדרך? ארגון הסגל הבכיר באוניברסיטאות המונה כ-5,000 אנשי אקדמיה, הכריז הבוקר (יום א') על סכסוך עבודה. המרצים מוחים על כך שלטענתם במשרד האוצר מתעלמים מדרישות השכר שלהם, וכבר למעלה משנה לא נחתם עמם הסכם עבודה חדש.

 

 

משמעות הכרזת סכסוך העבודה היא שבעוד כשבועיים יוכלו העובדים לנקוט צעדים. לטענתם, אם לא תחול התקדמות

משמעותית במשא ומתן לא מן הנמנע שמערכת ההשכלה הגבוהה בישראל תושבת שוב.

 

הסכם השכר הנוכחי של הסגל הבכיר נחתם בתום שביתה של ארבעה חודשים בשנת 2008 והסתיים בדצמבר 2009. מאז, כבר 13 חודשים, עובדים חברי הסגל הבכיר באוניברסיטאות ללא הסכמי שכר מעודכנים.

 

לדברי יו"ר ארגון הסגל הבכיר באוניברסיטאות, פרופסור ניר שביב מהאוניברסיטה העברית, "אמנם אנחנו נמצאים זה תקופה ארוכה במשא ומתן עם האוצר, אך למרות האווירה הטובה הפגישות חסרות תכלית. אני מקווה שכעת בעקבות סכסוך העבודה שלנו אנשי האוצר יבינו את הרמז, ותהיה תקדמות מואצת במשא ומתן על מנת שלא נאלץ להגיע למצב של השבתה".

 

פרופסור בנצי מוניץ, יו"ר ארגון הסגל הבכיר באוניברסיטת תל אביב, הדגיש ש"המשא ומתן מתנהל בקצב לא ראוי, ואנחנו שומרים לעצמנו את כל אופציות המחאה למקרה הצורך. אנחנו מאוד לא רוצים לזעזע את מערכת ההשכלה הגבוהה, שמנסה בשנה האחרונה להתייצב. באמצעות סכסוך העבודה אנו מקווים שבאוצר יבינו את צעקת המצוקה שלנו על מנת שנוכל להגיע להסדר קרוב".

 

גם הסטודנטים, בינתיים בתקופת המבחנים, חוששים משביתה עם תחילת סמסטר ב'. גם נציגיהם פנו למשרד האוצר, בדרישה לפתור את הסוגיה בהקדם. "שוב האוצר מזלזל בסטודנטים ובחשיבות המחקר וההוראה באקדמיה בישראל", אמר רן ליבנה, יו"ר אגודת הסטודנטים בתל אביב.

 

"בפעם האחרונה שהסגל הבכיר הכריז על סכסוך עבודה זה נגמר בשביתה שנמשכה סמסטר שלם. אני קורא לאוצר לשים סוף לגרירת הרגליים ולהגיע להסכם עם הסגל הבכיר. אם לא יימצא פיתרון מהיר שמקובל על כל הצדדים תיפתח חזית נוספת בין הסטודנטים לממשלה".

 

יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, איציק שמולי, הוסיף: "אנו עוקבים בדאגה אחר המשא ומתן לשכר הסגל הבכיר ולא ניתן שסכסוך העבודה ייעשה על גבי הסטודנטים שייפגעו כתוצאה מהתהליך".

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה כי "משרד האוצר והסגל האקדמי החלו במשא ומתן במטרה להגיע להסכם ארוך טווח, אשר ישמור על שכר הסגל האקדמי הבכיר. הכרזת

סכסוך העבודה היא מוקדמת ומיותרת".

 

במשרד האוצר ציינו כי רק לפני שבוע נחתם הסכם המסגרת עם ההסתדרות הכללית. "כמקובל בעקבותיה יקודמו ההסכמים עם ארגוני העובדים אשר מחוץ להסתדרות כגון הסגל האקדמי. כמו כן, ברצוננו להזכיר כי עד כה עיקר מאמצי הצדדים היו נתונים להשגת ההסכם הרב-שנתי למערכת ההשכלה הגבוהה, אשר מעיד על החשיבות שמייחסים באוצר לנושא. בהשגת הסכם שכר אחראי אנו רואים צעד משלים וחשוב להסכם התקציב הרב-שנתי באוניברסיטאות ויש לקוות שהסגל האקדמי ינהג באחריות המתחייבת".

 

בוועד ראשי האוניברסיטאות אמרו בתגובה כי "אנו נמצאים בעיצומו של משא ומתן שבו שותפים כל הצדדים המעורבים ובהם גם הסגל האקדמי ומשרד האוצר. מטבעו של משא ומתן הוא יכול להתארך ולטעמנו לא היה מקום להכריז דווקא עכשיו על סכסוך עבודה. אנו מאמינים כי בסופו של תהליך ייחתם הסכם ראוי לטווח ארוך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקמפוס יישאר ריק?
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים