אלוף בשימוע: גלנט התגונן כ-4 שעות אצל המבקר
הרמטכ"ל המיועד הציג למבקר המדינה את גרסתו לתלונה לפיה פלש לקרקע במושב עמיקם, ואמר לו: לא שיקרתי. "הפגישה היתה עניינית וראויה", אמרו ל-ynet גורמים בלשכת לינדנשטראוס. גלנט הוקלט ובצאתו סירב לשוחח עם עיתונאים
במהלך שירותו הצבאי, נאלץ האלוף יואב גלנט להתמודד עם מצבים וקרבות קשים ביותר. הוא כנראה לא ציפה שאחד העימותים שיכריעו את עתידו הצבאי יתרחשו במשרדו של מבקר המדינה. בצהריים (יום א') התייצב הרמטכ"ל המיועד לשימוע בלשכתו של השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס.
גלנט בצאתו ממשרדי המבקר. סירב לשוחח עם כתבים (צילום: גיל יוחנן)
האלוף הגיע למשרדי המבקר בסביבות 15:00 ונפגש עמו במשך כמעט ארבע שעות. במהלך השימוע, שטח גלנט את גרסתו לתלונה נגדו, לפיה פלש לקרקע במושב מגוריו עמיקם והוסיף לשטח הנחלה שלו שטח ציבורי. בתום השימוע, עזב גלנט את המקום וסירב לדבר עם כתבים.
גורמים בלשכת מבקר המדינה אמרו ל-ynet כי הפגישה היתה עניינית. "לא היו צהלות, הכל נעשה בצורה עניינית וראויה", אמרו. גלנט, שהוקלט על-ידי המבקר לאורך כל השיחה, עומת עם תלונתו של השר מיכאל איתן בפרשה. הוא נשאל בידי המבקר וצוותו על אישור מנהל מקרקעי ישראל שניתן לו על 35 דונם, ועל סיפוח שטח ציבורי של 350 מ"ר. כמו כן, הוא נשאל על תצהיר אותו הגיש לבית המשפט, שבתלונה נטען כי לא היה אמיתי, וכן על מידע שנטען כי הוא כוזב, אותו העביר לוועדה המקומית לתכנון ובנייה.
גלנט למבקר: לא שיקרתי
בנוסף, נשאל גלנט על סיפוח של קרקע ציבורית בדרך המובילה לביתו ועל העובדה שלמרות שהיה צריך להפסיק להשתמש בדרך זו, המשיך לנסוע בה. הוא נשאל גם על 28 דונם שכביכול סיפח בהמשך. גלנט השיב למבקר כי לא שיקר בתצהיר שהגיש לבג"ץ ולוועדת טירקל וכי הסתירות שהתגלו בין המסמכים שעסקו בקרקעות נבעו מאי דיוקים בתיעוד. עוד טען גלנט כי לא הפעיל כל לחץ על מנהל מקרקעי ישראל וכי בעבר ניתנו שטחים לעיבוד גם לתושבים אחרים.
גלנט אף טען כי בשטח שכביכול סיפח לעצמו ונטע בו עצי זית, כאשר התברר לו שהשטח איננו שלו, הוא התבקש על-ידי המושב לעקור את העצים ואכן הוא עקר אותם ואף העביר אותם לבסיס גולני. באשר לטענת סיפוח של קרקע ציבורית בדרך המובילה לביתו, טען גלנט כי העניין כבר הובא בפני בית משפט לעניינים מקומיים, שם הושג הסדר פשרה בנושא זה שעל פיו מותר לו השימוש בדרך הארוכה לביתו.
גלנט הדגיש בפני המבקר כי הוא לא העלים כל מידע ולא שיקר בתשובותיו, לא לוועדת טירקל, לא לבג"ץ ולא לוועדות המקומיות שדנו בעניינו
"הכדור בידיים של וינשטיין"
בסוף השבוע נפגש גלנט עם עורך דינו, דורי קלגסבלד, ונועץ איתו לקראת המפגש עם המבקר. ואולם, השימוע אצל המבקר הוא רק ראשיתו של השבוע הקריטי בחייו המקצועיים של גלנט. בסופו של דבר, גורלו תלוי בהחלטת היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין.
גורמים שמצויים בפרטי הפרשה מודים כי לשאלות שעמן התמודד גלנט אין תשובות מדעיות, והרמטכ"ל המיועד צריך היה לשכנע את המבקר ואנשיו כי לא היה כל פסול ערכי בהתנהלותו בפרשה וכי מעולם לא שיקר או סילף מידע. "להבדיל מלא מעט גורמים שחורצים את דינו של גלנט מבלי להכיר בכלל את העובדות לאשורם, פה הוא מתייצב מול אנשי מקצוע ואין ספק שניתן יהיה להסביר להם את הדברים", אמרו בסביבתו של האלוף לפני השימוע.
ביתו של גלנט במושב עמיקם. "הכדור בידיים של וינשטיין" (צילום: עידו ארז)
כעת, מבקר המדינה וצוותו יעברו על הממצאים ובמהלך השבוע יעבירו אותם בצירוף חוות דעתו של לינדנשטראוס ליועץ המשפטי לממשלה. וינשטיין והפרקליטות יצטרכו להכריע בתוך כעשרה ימים האם היועץ המשפטי ממשיך להגן על מינוי של גלנט בבג"ץ או להודיע כי אינו מסוגל להגן על המינוי, מה שצפוי לגרם לטלטלה
עזה במערכת הצבאית, המשפטית והציבורית.
גורמים משפטיים בכירים אמרו ל-ynet כי "אין ספק שהכדור נמצא בידיו של וינשטיין ולא בידי המבקר. אם וינשטיין יחליט כי הוא ממשיך להגן על המינוי בבג"ץ וכי מעשיו של גלנט היו בסדר, קשה מאוד לראות איך בג"ץ מתערב במינוי. לעומת זאת, אם וינשטיין יחליט כי אינו מסוגל להגן על המינוי, אנו לא רואים אפשרות שגלנט יהיה רמטכ"ל".
אם וינשטיין יחליט בסופו של דבר שאינו יכול להגן על גלנט בבג"ץ, לממשלה תהיה אפשרות לשכור לגלנט עו"ד פרטי על מנת שזה יגן עליו, אולם בכך מסתכנת הממשלה בביקורת ציבורית חמורה ובסיכון ששופטי בג"ץ, לאור עמדתו של היועץ, הם אלו שיפסלו את המינוי.