קומודו: פלטפורמה לרכב (הצצה ראשונית)
סלקום משיקה היום מכשיר קבוע שרוצה להחליף את ה-GPS ואת הסמארטפון שלכם. האם שווה להפרד עבורו מכמה אלפי שקלים?
אז מה המערכת יודעת לעשות? נתחיל מהדברים הבסיסיים. המכשיר משמש דיבורית לרכב ומשתמש בסלולרי שלכם כדי לבצע ולקבל שיחות, GPS שעושה שימוש בתוכנה של iGO. הפילוסופיה המובילה את הממשק היא להגיע לכל שירות שנדרש לנהג בשתי לחיצות - זאת כדי לצמצם למינימום את הסכנות הקיימות בהתעסקות עם המכשיר במקום להסתכל על הכביש.
הקומודו היא גם פלטפורמה לאפליקציות. אחת האפליקציות, שפותחה ייעודית למכשיר, כוללת אפשרות לנהל יומן נסיעות ולהגדיר מה היו נסיעות פרטיות ומה היו נסיעות עסקיות. בסוף החודש מקבלים דו”ח מפורט אותו ניתן להעביר להנהלת החשבונות. מערכת הניווט כוללת אפשרות להציע מספר מסלולים לכל יעד, תוך שילוב עדכוני תנועה חיים. הכלי הזה יאפשר לכם להחליט האם באמת שווה לנסוע דרך כביש 6 עכשיו ולשלם עוד 40 שקל, או שאולי נסיעה בכבישים הרגילים מהירה לא פחות.
בקטגוריית הבידור, קומודו שוברת את שגרת נגני ה-MP3 ומציעה דווקא שידורי מוזיקה בסטרימינג. זה מתחיל בעסקות שנתפרו עם ספקי תוכן ישראלים, שמאפשרים לכם לשמוע לפחות את כל הפלייליסט של גלגל"צ, אבל בפריסט של המכשיר תמצאו כ-400 תחנות רדיו אינטרטי מרחבי העולם. אפשר להזרים גם תכנים מיוטיוב, חדשות ערוץ 2 ותכניות של ערוצי טלוויזיה מקומיים.
אבל המעניין הוא דווקא מה שהמערכת לא מציעה: למשל, בתכני הווידאו לא תוכלו לצפות בזמן נסיעה. אי אפשר לשלוח סמס או אימיילים. הרעיון הוא, כמובן, בטיחותי. יש כאן עוד כמה פיצ'רים בטיחותיים: אחד מהם הוא לחצן מצוקה שמאפשר גישה למוקד מאויש, 24 שעות ביממה. ועם זאת אין פקודות קוליות במכשיר – כלי שנראה טריוויאלי במערכת כזו. בעיה נוספת שנצפית היא שאין אפשרות סנכרון של אנשי קשר - הטענת אנשי הקשר למכשיר נעשית דרך ה-SIM או דרך המפעילה הסלולרית, תהליך מסורבל ולא נוח במיוחד כאשר אנשי קשר מתעדכנים ללא הרף על המכשיר הסלולרי. התקווה היא שסנכרון דרך ה-Bluetooth יגיע למערכת בהקדם
מה יש בפנים?
המערכת מתגאה במסך מגע 4.3 אינץ’ ברזולוציה של 480 על 272 פיקסלים, הפועל על מעבד Samsung 2450 533Mhz עם 128MB זיכרון וכונן פלאש בנפח לא מרשים: 4GB; מודם סלולרי (למכשיר מוצמדת חבילת גלישה בנפח בלתי מוגבל של סלקום; חיבור למערכת השמע, מגבר GPS ו-Bluetooth.
ואיך המכשיר?
מסקירה ראשונית, מדובר במכשיר שנעים לעבוד איתו, למרות איטיות מסוימת בתגובה. המכשיר תומך בריבוי משימות, אבל ניכר מאוד שעם המעבד המותקן כאן, הקומודו מתאמץ ומזיע כמו מנוע של פורד פיאסטה בעליות של שער הגיא.
קונסולת הקומודו מושקת בישראל לפני כל מקום אחר בעולם. זה מרענן, מאחר ולרוב אנחנו רואים חברות ישראליות שמתחילות דווקא באירופה או ארה”ב לפני שהן חוזרות לישראל. אין ספק שהאפשרות לשיתוף הפעולה המקומי היא חלק מהסיבות להתחיל דווקא כאן.
והעלות?
המכשיר יימכר בשטיק הרגיל של המפעילות הסלולריות: 109 שקל לחודש לאורך שלוש שנים (או 3,924 שקל). על ההתקנה תשלמו 300 שקל. המחיר הזה כולל את חבילת הגלישה, אבל לא את שירותי התוכן, עליהם תשלמו עוד 20 שקל לחודש (לווידאו) ועוד 9.14 שקל (למוזיקה).