בטוח שזה טעים
אם אתם מחפשים מנות צרפתיות, מאכלים בריאים, מגע ים-תיכוני, הרבה מתוק וגם משהו שמתאים לילדים, סוללת השפים והקונדיטורים שעומדת מאחורי הספר החדש "מתכון בטוח 2" תספק לכם את כל המתכונים הרצויים. הנה 4 מתכונים
מרק אפונה ונענע
את המרק אפשר להגיש חם או קר. מתכון של ליה שומרון-פינדר
המרכיבים (ל-5-6 מנות):
מעט שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים
1/2 ק"ג אפונה מוקפאת
2 קישואים חתוכים דק
מעט אגוז מוסקט
1-2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל לבן
מעט פלפל שחור
חופן נענע קצוצה
1/2 קופסת ריקוטה 5% במליחות עדינה
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני, על להבה בינונית, מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את האפונה המוקפאת ואת הקישואים ומטגנים עוד כ-3 דקות עד שהאפונה מפשירה מעט. מוסיפים 4–5 כוסות מים רותחים, בדיוק עד לכיסוי, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
- מוסיפים את הנענע ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- מסירים מהאש, מוסיפים את הריקוטה וטוחנים בבלנדר ידני.
- מסננים את המרק (לא חובה) ומגישים חם, או שמצננים אותו, מכניסים אותו למקרר ומגישים אותו קר עם כפית של יוגורט עזים.
מרק אפונה ונענע (צילום: שחר פליישמן)
פשטידת פסטה, בטטה וברוקולי
פשטידה ללא גלוטן וללא לקטוז. מתכון של ליה שומרון-פינדר
המרכיבים (ל-5-6 מנות):
250 גרם פסטה מאורז מלא בצורת צינורות קטנים
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
100 גרם פרחי ברוקולי מופרדים
3 ביצים
1/2 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס פירורי לחם ללא גלוטן או מקמח מלא
1 שן שום כתושה
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל
שמן זית לשימון התבנית
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ומקפידים להימנע מבישול יתר.
- במקביל, בסיר נפרד שמים את הבטטה והברוקולי, יוצקים עליהם כ-1 ס"מ מים רותחים ומאדים כ-10 דקות בסיר מכוסה, עד לריכוך.
- מסננים את הפסטה, הבטטה והברוקולי ומעבירים אותם לקערה גדולה.
- בקערה בינונית טורפים את הביצים, מוסיפים את חלב הקוקוס, 2 כפות מפירורי הלחם, את השום והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את הבלילה לקערה הגדולה ומערבבים הכול יחד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בינונית בשמן זית. מפזרים מחצית מכמות פירורי הלחם על תחתית התבנית בשכבה אחידה, מעל יוצקים את הבלילה ומעליה זורים את יתרת פירורי הלחם.
- אופים במשך כ-30 דקות עד שהפשטידה משחימה. מניחים לפשטידה להתקרר לפחות 10 דקות לפני ההגשה.
פשטידת פסטה, בטטה וברוקולי (צילום: שחר פליישמן)
קציצות בקר אפויות עם תרד ושומשום
מתכון של גלי ברמן
המרכיבים (ל-20-25 קציצות):
200 גרם בשר בקר טחון
2 כוסות אורז מבושל
2-4 ביצים
1 שקית תרד מוקפא, מופשר ומסונן
2 שיני שום כתושות
1 כף שומשום שחור
1 כף שומשום מלא
2-3 כפות קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
תרסיס שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית רחבה ושטוחה בתרסיס השמן.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים. מתחילים עם שתי כפות קמח, ומוסיפים לפי הצורך כדי שהתערובת תהיה סמיכה במידה הרצויה.
- בידיים רטובות או בעזרת 2 כפות יוצרים כדורים קטנים ומניחים אותם על גבי התבנית.
- אופים את הקציצות כ-10 דקות, עד להזהבה.
קציצות בקר אפויות עם תרד ושומשום (צילום: שחר פליישמן)
עוגיות תמרים מבצק שמנת
מתכון של מיקי שמו
המרכיבים (ל-50 עוגיות):
לבצק:
3 כוסות קמח
200 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 חלמונים
1 גביע קטן של שמנת חמוצה (150 מ"ל)
תרסיס שמן בטעם חמאה
למלית:
500 גרם ממרח תמרים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
לקישוט: 1/2 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת כדור. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה שטוחה ורחבה בתרסיס חמאה.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בגודל 35X25 ס"מ ובעובי 5 מ"מ.
- מורחים שכבה דקה של ממרח תמרים על כל אחד מחלקי הבצק, מפזרים מעל את אגוזי המלך ומגלגלים, החל בצד הרחב של הבצק, לגלילה דקה.
- מניחים את הגלילות על גבי התבנית, חותכים אותן במרית לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומשאירים את הפרוסות צמודות זו לזו. אופים כ-18 דקות – העוגיות לא משחימות בחלקן העליון, אלא דווקא בבסיסן.
- מניחים לעוגיות להתקרר ובוזקים עליהן אבקת סוכר.
עוגיות תמרים מבצק שמנת (צילום: שחר פליישמן)
- "מתכון בטוח 2" - מישי בלוג, גלי ברמן, איילת לטוביץ', ליה שומרון-פינדר, יוסי שטרית, מיקי שמו. הוצאת ידיעות ספרים. מחיר: 128 ש"ח