אחרי 4 שבועות: סוף לשביתה במשרד החוץ
העובדים יקבלו תוספת שכר דיפרנציאלית בסך 4.5% וגם מענק חד-פעמי בגובה 3,000 שקלים. דיפלומטים המשרתים בחו"ל יקבלו תוספת נוספת
לאחר ארבעה שבועות של שיבושים, מחאות והפגנות - ועד עובדי משרד החוץ מפסיק את השביתה : ועד העובדים הודיע הבוקר (יום ב') כי השביתה הסתיימה, לאחר שהוסכם כי יוענק להם מענק מצוינות בגובה 3% ותוספת שכר דיפרנציאלית בסך 4.5%, בנוסף להסכם השכר במגזר הציבורי. כמו כן יוענק להם מענק חד פעמי בגובה 3,000 שקלים.
במסגרת ההסכם תוענק תוספת יציאה לחו"ל, בגין נסיעות בעבר עד לגובה של 6% ובגין נסיעות שיצטברו מעתה, עד לתקרה של 15%, בהתאם לדרגת קושי המדינה. ההסכם, שנחתם
לתקופה של שלוש שנים, מאמץ בנוסף גם את הסכמי השכר במגזר הציבורי, כפי שנחתמו בין ההסתדרות למדינה בשנת 2010.
"אין ספק שמשרד החוץ התגלה בשעתו היפה ביותר", אמר ל-ynet חיים אסרף, חבר בוועד עובדי משרד החוץ. הוא בירך על סיום העיצומים: "אני באופן אישי וכל העובדים שמחים שהמאבק הסתיים בהצלחה. המאבק הוכיח עד כמה חשוב לשמור על שירות החוץ כאבן מושכת לדיפלומטים מוכשרים, וכמה חשוב לשמר את מעמד שירות החוץ ומשרד החוץ, כמי שנמצאים בחזית המאבק המדיני ומהווים נרכיב נכבד בשימור תפישת הביטחון הלאומי. כעת, עם סיום העיצומים, עובדי המשרד מתכוונים להפשיל שרוולים ולפעול בכל הזירות בכדי לצמצם נזקים ולחזור ולייצג את האינטרסים של מדינת ישראל בחו"ל".
יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, אמר: "עובדי שירות החוץ, הניצבים בקדמת הבמה הבינלאומית כמיצגיה של מדינת ישראל ועוסקים במלאכה חשובה, זכאים לתנאי שכר ראויים והוגנים. ההסכם בין היתר יוצר תמריצים לעובדים ליציאה למדינות קשות שירות ולמצוינות. מדובר בצעד חשוב ביותר לחיזוק וקידום שירות החוץ במדינת ישראל".
הצדדים היו קרובים לחתימה כבר בשבוע שעבר. רק בעקבות דרישת הנהלת משרד החוץ לרפורמות ארגוניות בתוך המשרד, לא נחתמה העסקה בין הצדדים עוד בשבוע שעבר והמגעים התפוצצו. מחאת עובדי משרד החוץ הופנתה לא כלפי משרד האוצר, אלא נגד הנהלת המשרד.
בימים האחרונים התקיים מרתון שיחות בין נציגי ההנהלה לוועד העובדים.
העובדים במשרד החוץ יחזרו עוד היום לעבודה מלאה. על אף החששות, ביקור קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, יתקיים כמתוכנן.
רק אתמול הודיעו העובדים, כי בשל העיצומים הדיפלומטים הישראלים לא יסייעו בהפצת ממצאי דו"ח ועדת טירקל בעולם. עם זאת הוועד ציין כי עובדי המשרד לא ישבשו מאמצים של גורמים ישראלים אחרים לפרסם את מסקנות הבדיקה במדינות זרות. "בכל הקשור לדו"ח טירקל, לא ניתן טיפול עודף - לחיוב או לשלילה", נמסר אתמול מהוועד.
Read this article in English