הכמיהה לבשר: סנדוויץ' רוקה
כמו שכולם יודעים, חשק למאכל מוזר הוא שם נרדף להריון. אחד הדברים שהצליחו להרגיע את דניה ויינר היה סנדוויץ' עם הרבה בשר, עגבניות צלויות ועוד קצת ירק
לפני שנכנסתי להריון ידעתי שכשהרגע יגיע, יש מצב שתהיה לי מערבולת קולינרית בבטן, חמוצים עם שוקולד, דחייה רצינית מקפה ורצון עז לגלידה בשתיים לפנות בוקר, הקלישאות הקבועות. כשנכנסתי להריון באמת לא יכולתי לשתות קפה עד חודש חמישי אבל זה הסתכם בזה. לא הרצתי את בעלי למלא אחר תאוות מתוקים בלתי מוסברת ובעצם לא הרבה השתנה.
זכורה לי פעם אחת בודדת שהרגשתי רצון עז לבשר מאוד ספציפי, בעצם למנה מאוד מסויימת. מייד קפצתי ל"זלמן", הקצב השכונתי שלי ביפו, שם אני מיודדת מאד עם משה ומוטי הבעלים. נכנסתי עם בטן ענקית של חודש שמיני ואמרתי למשה: "יש לי חשק עז ל...", והוא מייד השלים את המשפט: "סטייק רוקה!"
"איך ידעת?" שאלתי בפליאה. והוא, ממרום חמשת ילדיו, אמר: "זה ברור. גם אשתי רצתה כל הזמן סטייק רוקה". מוזר, מעולם לא חשבתי שסטייק דק מנתח שייטל מככב ברשימת החשקים של נשים בהריון.
מ"זלמן" הלכתי למאפייה לקנות לי ג'בטה טרייה, ומשם לירקן לרכוש כמה עגבניות ועלי ארוגולה טריים. המוצרים ליצירת הפנטזיה היו מוכנים ורק נותרו 10 דקות עד שהסנדוויץ' החלומי הזה יספק את החשק המטורף שהייתי בו.
זה לא ממש מתכון, אבל זה מהיר, טעים והיום אני מקפידה שיהיו לי בפריזר כמה נתחי שטייל שיכולים לקפוץ למחבת ל-2 דקות ולהוות ארוחת ערב מצויינת, כשאין כוח להשקיע. שימו לב שחשוב מאוד לקנות נתח שייטל מיושן, אם הוא לא עבר יישון, הסטייק יהיה מאוד צמיגי.
סדוויץ' התאווה (צילום: דניה ויינר)
סנדוויץ' רוקה
בגט או ג'בטה טריים
נתח שייטל מיושן דק מאוד
שמן זית
מיונז או חרדל או שניהם גם יחד
עגבניות טריות או צלויות בתנור
עלי רוקט או ארוגולה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום גבוה, פורסים עגבניות שרי או עגבניות חממה (הקטנות על הענף) לחצי ומניחים על נייר אפייה עם הפנים כלפי מעלה. זורים מלח ים ושמן זית ומכניסים לתנור למשך 20-30 דקות עד שהעגבניות מתקרמלות.
- מחממים מחבת לחום גבוה מאוד. זורים מעט מלח גס ופלפל שחור על נתחי השייטל משני הצדדים. משמנים מעט וצולים כל צד למשך דקה.
- פורסים את הלחם ומניחים על המחבת ששימשה לצליית הבשר את חצאי הבגט עם הפנים כלפי מטה למשך 3-4 דקות
- מרכיבים את הסנדוויץ': מורחים מיונז וחרדל, מניחים מעל את השייטל, מעליו כמה עלים ירוקים לפי בחירתכם ולבסוף עגבניות צלויות.
בתיאבון!
- לבלוג מתכוניישן
של דניה ויינר ודיאנה לינדר