קלאסיקה מעורבבת: עוגת אספרסו ושוקולד
מצד אחד, האתגר שביצירת מתכון חדש עושה לה את זה. מצד שני, למה להתאמץ כל כך כשהעוגה הכי פשוטה היא גם הכי טעימה? נטלי לוין מכינה עוגת אספרסו עם שוקולד צ'יפס בציפוי שוקולד. זה רק נשמע מסובך
אני די אמביוולנטית ביחס שלי לאפייה וליצירת מתכונים חדשים. מצד אחד, אני מאוד אוהבת ומשתדלת לחדש - אחד מהאלמנטים שמאתגרים ומסקרנים אותי באפייה הוא למצוא שילובים חדשים וליצור מהם משהו מתוק וטעים. שילובים וחידושים זה דבר חשוב, ומעבר לעובדה שזה גורם לי ליהנות מכל יצירה של מתכון חדש, זה גם מונע ממני להשתעמם. מצד שני, אני בחורה מאוד קלאסית בכל הנוגע לאפייה, ולא יעזור שום דבר, בסופו של דבר אני חוזרת למקורות ולדברים האהובים עלי ביותר. השילוב של קפה ושוקולד הוא ללא צל של ספק אחד האהובים עלי ביותר, ואני נוהגת להכין לא מעט מאפים ומתוקים המשלבים בין שני הטעמים הנפלאים האלה. מבחינתי אין על עוגות בחושות שקל להכין, וכאלה המשלבות בתוכן את שני הטעמים האלה תמיד ישבו אותי בפשטותן.
איזו עוגה אתם הכי אוהבים? כתבו לנו בעמוד של ynet בפייסבוק
את העוגה הבאה מכינים בתוך דקות ספורות. הקצפה קצרה של ביצים, סוכר ונותני טעם, הוספה של נוזלים, קמח, ושוקולד, והעוגה מוכנה להיכנס לתנור. לאחר שהעוגה מוכנה (וקרה) מצפים אותה בזילופי שוקולד שעושים אותה יפה וחגיגית יותר. ולמרות הכל, בסופו של דבר מדובר בעוגה הכי יום-יומית ופשוטה, אבל לגמרי מנצחת ליד הקפה. מי צריך יותר מזה?
כמה הערות לפני שמתחילים
- מומלץ שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר ולא קרות מהמקרר, זה יתרום להקצפה טובה יותר שלהן.
- אם אין לכם סוכר חום כהה, אפשר להשתמש בכמות זהה של סוכר לבן.
- אייריש קרים הוא ליקר אלכוהולי שמנתי, וניתן להשיגו בכל חנות אלכוהול (ולעיתים גם בסופרים הגדולים). אם אין לכם אייריש קרים אפשר להשתמש בברנדי במקום.
- אם אין לכם מכונת אספרסו או מקינטה בבית, אפשר להכין תמצית קפה ביתית: מערבבים כפית גדושה של נס קפה (עדיף מגורען) עם 3-4 כפות מים רותחים ומערבבים היטב עד שהקפה מתמוסס לחלוטין.
- אם רוצים שהעוגה תהיה פרווה ניתן להמיר את השמנת החמוצה בחלב סויה או בחלב קוקוס (שיתן טעם קוקוס עדין לעוגה).
- את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר, עטופה היטב, עד חמישה ימים. אם רוצים לשמור זמן ארוך יותר אפשר לאכסן אותה במקרר (עד שבוע) או במקפיא (עד חודש).
שילוב נפלא של קפה ושוקולד (צילום: נטלי לוין)
עוגת אספרסו עם שוקולד צ'יפס בציפוי שוקולד
המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
3 ביצים L
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום-כהה
1 כפית מחית / תמצית וניל איכותית
קורט מלח
2 כפות (20 מ"ל) אייריש קרים
3-4 כפות (30 מ"ל) אספרסו
1/2 כוס + 2 כפות (120 מ"ל) שמן
1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה
1/3 1 כוסות (180 גרם) קמח לבן
1/2 1 כפיות (6 גרם) אבקת אפייה
80 גרם שוקולד צ'יפס מריר + 1 כף קמח לבן
לציפוי שוקולד מתקשה:
50 גרם שוקולד מריר
1 כפית שמן
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים יחד ביצים, סוכר לבן, סוכר חום, וניל ומלח ומקציפים 4-5 דק', עד שמתקבלת תערובת אוורירית ותפוחה מאוד.
- בקערה קטנה מערבבים יחד אייריש קרים, אספרסו, שמן ושמנת חמוצה, ומוסיפים בזרם דק אל הבלילה המוקצפת, תוך כדי הקצפה איטית.
- כשהתערובת אחידה, מנפים פנימה את הקמח (1/3 1 כוסות) ואבקת האפייה, ומקפלים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- בקערה קטנה מערבבים יחד שוקולד צ'יפס עם כף הקמח עד ששבבי השוקולד מצופים בקמח.
- מוסיפים את שבבי השוקולד המצופים אל הבלילה ומערבבים פנימה רק עד שאחיד.
- מעבירים את הבלילה לתבניות אינגליש קייק ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 25-35 דק' או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין את העוגות לפני הציפוי.
- ציפוי שוקולד: ממיסים את השוקולד ומוסיפים פנימה את השמן. מערבבים היטב.
- מזלפים בעזרת כף פסים מהשוקולד המומס על פני העוגות ומניחים עד להתקשות הציפוי.
- מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר.
- נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט