הצעת אי-אמון בממשלה: נתניהו הונה את המדינה
מליאת הכנסת דנה בהצעות אי-אמון שהגישו העבודה, מרצ וקדימה. ח"כ פרץ האשים כי נתניהו הונה את המדינה, וח"כ בילסקי טען כי במסמכים שיודלפו בעתיד מארה"ב יהיה כתוב "אל תאמינו לראש הממשלה". השר ארדן עקץ את לבני על רקע ההדלפות מהמשא ומתן: "קרובה לישראל ביתנו"
בפעם הראשונה מאז התפלגות העבודה, הגישה הסיעה המצומצמת הצעת אי אמון בממשלה. היום (יום ג') דנה המליאה, בין היתר, בהצעת אי האמון של העבודה ומרצ, שכותרתה "הידרדרות מעמדה הבינלאומי של ישראל והמשך העמקת הפערים החברתיים".
בנוסף, דנה הכנסת בשתי הצעות אי אמון נוספות, האחת של קדימה: "נתניהו קונה שלטון בכסף ומדרדר את הפוליטיקה בישראל לשפל חדש", ושל הסיעות הערביות: "מדיניות הממשלה מעודדת חקיקה ותופעות גזעניות". שלוש ההצעות נדחו.
ח"כ עמיר פרץ מהעבודה האשים את נתניהו, שנעדר מהדיון, ב"הונאת מדינת ישראל". "ייתכן שנבהלת, ייתכן שאתה לא בשל, אבל ייתכן שאתה פשוט לא מאמין שיכול להיות פתרון בינינו לבין העם הפלסטיני. וזה לגיטימי, אבל תעמוד ותאמר את זה לציבור והעם יחליט", אמר פרץ, "אבל מה עשית באמת? הטלת קמפיין של הפחדה מכל עבר. כשנשאלת אם יש לנו פרטנר, אמרת לא"
ח"כ זאב בילסקי, שנימק את הצעת האי-אמון של קדימה, מתח ביקורת על התנהלותו של ראש הממשלה מול שר החוץ. "כמה פעמים היה מצב ששר חוץ של מדינת ישראל נוסע לניו יורק, לאומות המאוחדות, נושא נאום באו"ם, שזה תאמין לי היינו קוראים לזה נאום של השכונה, נאום שלא משקף את דעתו של ראש הממשלה שמינה אותו, חד משמעית?", תהה.
"האופוזיציה אשמה בקיפאון"
על רקע הדלפות המסמכים באל-ג'זירה ובויקיליקס, אמר ח"כ בילסקי כי במסמכים שיודלפו בעוד חמש-שש שנים מוושינגטון יהיה כתוב "לעולם אל תאמינו לראש הממשלה של ישראל". "לאיזה מצב הבאת אותנו שהגדולה בידידותנו לא מאמינה לך?", שאל חבר הכנסת.
השר להגנת הסביבה גלעד ארדן, שהגיב בשם הממשלה להצעות האי-אמון, עקץ את יו"ר
האופוזיציה. "תודות לאל-ג'זירה גם אנחנו יודעים שעמדות לבני אינן רחוקות כברת דרך רחוקה מאוד מעמדות ישראל ביתנו". הוא תקף את הכותרת של הצעת האי-אמון מטעם קדימה ואמר: "קודם כל נשאל את הציבור אילו אסוציאציות מעוררים בו השמות הבאים - אהוד אולמרט, אברהם הירשזון, חיים רמון, עומרי שרון, שלומי לחיאני, דן חלוץ".
ארדן האשים את האופוזיציה בקיפאון המדיני, בטענה שהיא גורמת לפלסטינים "להתחפר בעמדותיהם", וטען כי "מה שאולמרט ולבני היו מוכנים לתת לפלסטינים, כולל אפילו רעיונות בסגנון שר החוץ ליברמן שהגברת לבני העלתה, לא הספיקו למינימום הפלסטיני שיספיק להסכם".