במשטרה מתלבטים: היכן יעיד השופט דנציגר?
המשטרה נערכת לחקירה סבוכה שבמסגרתה תצטרך לבקש משופט העליון יורם דנציגר להגיב לטענות שלפיהן ניהל קשרים עסקיים עם ראש העיר בת ים בניגוד לחוק הרשויות המקומיות. אם תשובותיו לא יהיו מספקות, ייתכן שייחקר באזהרה
היחידה הכלכלית במשטרה נערכת לחקירה מסובכת, לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה אישר לה לבדוק את הקשרים בין ראש העיר בת ים, שלומי לחיאני, לבין שופט בית המשפט העליון, יורם דנציגר. כפי שפורסם אתמול (ג') לראשונה ב-ynet, לפי החשד קיימו השניים קשרים עסקיים תוך הפרה של חוק הרשויות המקומיות.
נכון לעכשיו, נראה שבשלב ראשון תתקיים עדות פתוחה של השופט דנציגר, שבמהלכה יידרש להסביר את גרסתו לטענות שלפיהן בזמן שהיה עורך הדין של לחיאני וניהל עמו קשרים עסקיים, קיבל עבודות מעיריית בת ים שעליהן הרוויח מאות אלפי שקלים.
בתום שלב זה, יערכו חוקרי היחידה הכלכלית בראשות תת-ניצב אבי נוימן הערכת מצב, ורק אז יחליטו כיצד להמשיך. במשטרה אומרים כי במקרה שהגרסה של השופט לא תתאם לעובדות שבידי המשטרה, לא מן הנמנע כי בשלב הבא הוא ייחקר באזהרה.
בנוסף, עדיין לא ברור היכן תתקיים חקירתו של השופט דנציגר, ואם צוות החוקרים יגיע לבית המשפט העליון, או שהוא עצמו יגיע למשרדי היחידה הכלכלית בעיר לוד.
לחיאני: "אין ולא הייתה שותפות עסקית"
היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, אישר אתמול את בקשת המשטרה לאפשר לה לחקור את הפרשה. ל-ynet נודע כי בידי חוקרי היחידה הכלכלית מסמכים שלפיהם לחיאני ודנציגר, שהיה שותפו של עו"ד דורי קלגסבלד
במשרד עורכי דין, היו שותפים ברכישת מגרש בנתניה. במקביל לשותפות העסקית עם לחיאני, דנציגר הועסק על-ידי עיריית בת-ים וקיבל ממנה במשך שלוש שנים סכום אשר מסתכם בכ-823 אלף שקלים.
בנוסף, דנציגר ייצג את לחיאני כאשר העביר את חשבון הבנק שלו מבנק מזרחי-טפחות לבנק איגוד. מאוחר יותר, גם עיריית בת ים פתחה חשבון באותו בנק.
גם לחיאני וגם הנהלת בתי המשפט הכחישו כל שותפות עסקית בין דנציגר לראש העיר. מהנהלת בתי המשפט נמסר כי השניים מכירים כבר שני עשורים, אך "השופט דנציגר אינו, ולא היה מעולם, שותפו של מר שלומי לחיאני". לחיאני עצמו אמר כי "אין ולא הייתה שותפות עסקית ביני לעו"ד דנציגר".