ENVY 17: סטארגייט HP1, בתלת ממד
סדרת הפרימיום של HP מתהדרת בדגם חדש עם מסך תלת ממד, עיצוב של פרעונים מהחלל וחומרה לא רעה. חבל שלהיות גם יפה וגם חזק זה מעייף, ואחרי קצת יותר משעתיים ה-ENVY 3D הולך לישון
<< איך בוחרים מחשב נייד? הנה, ככה
כשהיינו קטנים אמרו המבוגרים "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו". היום יודע כל צרכן נבון שבכל קטגוריית מחשוב תמצאו חומרה דומה מאוד, כל תוכנה אפשר להוריד ולהתקין ושבין לפטופ ולפטופ ישנם הבדלים דקים. ואחד מהם הוא ללא ספק - הקנקן.
על סדרת ENVY, מחשבי הפרימיום של HP, סיפרנו לכם לראשונה כשהם נחתו בישראל. עתה מצטרף אליהם דגם חדש שמשלב את העוצמה של קודמיו עם תצוגת תלת ממד. איך זה נראה והאם שווה להשקיע?
בואו להגיב בעמוד הפייסבוק של ynet
עיצוב ומבנה: פרעה מגלקסיה אחרת
האנווי החדש הוא דוגמן אמיתי: כל גופו עשוי אלומיניום גבו מעוטר בריבועים זעירים שיוצרים דפוסים גליים, מה שמזכיר הירוגליפים או כתב עתיק (בפונט ממש קטן). הוא נראה כאילו נלקח מהסט של סטארגייט SG1.
כשמרימים את מסך 17.3 האינץ' שלו (1920 על 1080 פיקסל), נחשפת מקלדת מלאה בצבע שחור, עם הרבה מאוד שטח ריק סביבה להנחת הידיים. העיצוב המינימליסטי (שלא לומר, אפליסטי) נותן תחושה של מרחב מבוזבז.
המקשים מופרדים בפלטה בצבע נחושת, ומתחת למשטח העכבר ממשיכים העיטורים המרובעים שפגשתם על גב המסך. שילוב הצבעים אלגנטי מאוד, ולא שגרתי. חלקו התחתון מוקף טבעת כסופה, בה חרכים קטנים לרמקולים (עליהם עוד נדבר בהמשך), ושלל שקעים.
בדומה למחשבים מודרניים אחרים, לא תמצאו בו כפתורים יעודיים מחוץ למקלדת, פרט ללחצן הפעלה זעיר. חבל שנוריות החיווי (הפעלה, טעינה, כרטיס רשת) כל כך קטנות, וממוקמות בצורה שאי אפשר לראות בלי להרים את המחשב (שלושה וחצי קילו, לא מומלץ) או להתכופף. האנווי 3D הוא אחד המחשבים היפים שהגיעו לידינו, והוא לא היה יפה פחות אם HP היתה ממקמת את הנוריות בצורה גלויה וברורה יותר.
ציון:
עיצוב וממשק: המדבר הזהוב
HP בדרך כלל בונים יופי של מקלדות. לא הפעם: כל כך הרבה נדל"ן יש במחשב הזה, שאפשר להחנות בו שלושה אייפונים. ובכל זאת, החליטו המהנדסים של HP לבנות מקלדת צרה למדי, עם מקשים קטנים יחסית. אמנם אפשר להקליד בה (כשמתגברים על האנטר הזערורי, ועוד כמה מקשים שגודלם לא תואם לתדירות השימוש בהם), אבל היינו מצפים שמחשב בסדרת פרימיום יהיה נוח יותר לעבודה.
משטח העכבר מצוין. גודלו עצום, והוא מזהה מחוות רב מגע בצורה מעולה.
האנווי הוא תחליף למחשב שולחני, וככזה יש לו שלל יציאות, חיבורים ושקעים: ארבעה שקעי USB, מהם אחד משולב eSATA ואחד מאפשר טעינה גם כשהמחשב כבוי. יש לו גם שקעי אוזניות ומיקרופון, כונן בלו-ריי ומצלמת רשת.
ציון:
מולטימדיה ותוכנות: תלת-פיהוק
כדי להצדיק את המחיר שלו צריך מחשב הפרימיום הממוצע להפגין יכולות מולטימדיה יוצאות דופן. במבט ראשון נראה כאילו האנווי 3D קלע בול. התצוגה מעולה ואיכותית מאוד, ולמחשב זווית צפיה טובה. תענוג לצפות בו בסרטים, הצבעים נראים חדים ועשירים, הניגודיות טובה וגם וידאופילים אניני טעם יסכימו שהשחור היום שחור מאוד.
הרמקולים נהדרים, אפילו במונחים של ערכות למחשב שולחני. לאנווי יש שני רמקולים בחזיתו, סאב וופר בחלקו האחורי ואת מעבד הצליל beats שפיתחה HP ביחד עם הראפר דוקטור דרה. כל אלה נותנים איכות שמע מצויינת, ועוצמה לא רעה. עושים מסיבת גג קטנה? המחשב יספק לכם מוזיקה, בלי לעצבן את השכנים (מה שקצת מוציא את הפואנטה ממסיבת גג).
אבל שם המשחק פה הוא תלת ממד, ולא שלושה רמקולים: איך זה נראה באנווי? במילה אחת: מדהים. בשתי מילים? לא מדהים. מחשב ההדגמה שלנו בא חמוש בכותר האחרון בסדרת Call Of Duty, ובדקנו עליו גם את Crysis.
טכנולוגיית התלת ממד בה בחרה HP היא הכפלת פריימים בסיסית, בשילוב משקפיים אקטיביים, על בסיס תוכנת TriDef. המשקפים עצמם לא נוחים ומעט מסורבלים. גם ביצועי ה-3D לא יפילו אתכם מהכיסא. אפקט העומק בתמונה אינו מרשים במיוחד. הוא אמנם מאוזן, ולא מפריע ומבלבל כמו במחשבים אחרים שבחנו בערוץ – אבל מעשיר את המשחק בצורה די פושרת. כנראה שלא תזנקו הצידה כשיעופו עליכם רסיסי רימונים ב-COD.
בשנה האחרונה בחנו גם 3D מבוסס תוכנה, גם את הערכה החיצונית של אנווידיה. ניתן לראות בבירור שהערכה החיצונית מציגה ביצועים מרשימים יותר מהטכניקות האחרות, על אף הסרבול שלה. בתור מחשב משחקים, האנווי 3D הוא דובדבן אמיתי: הודות לחומרה, המשחקים פעלו בצורה חלקה מאוד.
החברה כללה בדגם זה תוכנות שמתאימות לאופיו ולמשימותיו, כמו פוטושופ ופרימייר (לעריכת וידאו) בגירסאות Elements ויישומים כמו חבילת אופיס מלאה, תוכנת MyColors לעיצוב תבניות צבע לחלונות 7 ועוד. עם TriDef, תוכלו לצפות בסרטים ובתמונות בתלת ממד. אל תצפו לחוויה מושלמת: התמונות מקבלות עומק לאו דווקא היכן שהגיוני שיהיה. ראיתם פעם קואלה עם בור בלחי? הרכיבו את המשקפים, עברו על התמונות לדוגמה שבאנווי 3D, ותראו.
ציון:
ביצועים: סינרגיה
במחשבי פרימיום, הלוק הוא רק חצי הדרך. מה שבתוך הקנקן חשוב לא פחות מאיך שהוא נראה מבחוץ. ומה מוצאים בתוך הקנקן של האנווי? מעבד ארבע ליבתי אינטל Core i7 720QM, במהירות 1.6 גיגהרץ (שלושה מגבייט זיכרון מטמון). לצד המעבד תמצאו שישה גיגה זיכרון מהיר, כרטיס מסך Radeon 5850 עם זיכרון של גיגה (אפשר להקצות לו עד שלושה גיגה מזיכרון המחשב) וכונן קשיח של חצי טרה.
HP בחרה בשילוב מצוין של רכיבים, שעובדים בצורה מעולה יחד. האנווי יפעיל בצורה חלקה שלל יישומים בו זמנית (סרט HD, התקנת תוכנה, גלישה בדפדפן עם עשר סימניות פתוחות ועבודה על מסמך טקסט) בלי להתאמץ. מבחני תוכנות בדיקה הציגו ציונים נאים: 5,790 נקודות במבחן PCMark Vantage (קצת מעל לממוצע בקטגוריה), ומבחן הגרפיקה 3DMark06 הציג תוצאה של 10,090 נקודות (גבוה משמעותית מהממוצע).
ציון:
סוללה ופליטת חום: סופרנובה
לאנווי 3D יש חומרה חזקה מאוד, ועיצוב אלומיניום. HP משתמשת בארכיטקטורה פנימית שמפזרת את החום בצורה יעילה ברוב הדגמים - אבל בדגם זה העניין לא עובד: האנווי פשוט לוהט. תחליטו בעצמכם אם מדובר בפינוק לחורף או בסיוט לקיץ - אנחנו לא ממליצים לעבוד איתו על הברכיים.
החומרה גובה את המחיר גם מהסוללה. בשימוש סביר, הצלחנו להוציא ממנו רק שעתיים ורבע של פעולה. אם אתם גיימרים שאוהבים לשחק שעות במחשב, קחו בחשבון שהסוללה תיגמר בתוך שעה וקצת.
ציון:
סיכום: חתיך, אבל הורס
האנווי 3D לא מבייש את הפירמה: זהו מחשב פרימיום מעוצב ומסוגנן, עם חומרה מפלצתית וביצועים מעולים. בדומה למתחריו, הוא גדול וכבד מכדי להסתובב אתכם בדרכים, ויש לו זמן סוללה שמזכיר מחשבים שכבר לא נמכרים יותר.
אפקט הוואו של המראה שלו תורם לחוויית השימוש, אבל כשמריצים משחק ה"וואו" פשוט נשאר מחוץ למועדון. טכנולוגיית התלת ממד הנוכחית לא ממוצה במלואה בדגם זה, ואנחנו ממליצים לגיימרים להמתין ולא לרוץ לקנות.
כשחושבים על זה, רוב הגיימרים עדיין מעדיפים לשחק במחשב שולחני. האנווי 3D הוא נייד בערך כמו שולחן מתקפל, וקשה לנו לדמיין מישהו מסתובב מרצונו החופשי עם מפלצת מעצבים כבדה על הגב. עם זאת, גרפיקאים, פוזאיסטים וגיימרים חסרי סבלנות ימצאו אותו מרשים ומיוחד.
ומומלץ.
ציון סופי:
יתרונות: מסך, ביצועים, עיצוב
חסרונות: זמן סוללה, התחממות
שורה תחתונה: סטייל מפלנטה אחרת
מחיר מומלץ לצרכן: 10,000 שקל
לשבור את השיטה: כך תקנו לפטופ במחיר שפוי >>