שתף קטע נבחר

 

תומכי חרירי: רה"מ המיועד בוגד, נמשיך להפגין

נאמני ראש הממשלה היוצא הבטיחו להמשיך להפגין עד שיורשו נג'יב מיקאתי, המועמד שזכה לתמיכת נסראללה, יפרוש. הסונים מאבדים תקווה: "הם חושבים שאנחנו אידיוטים. נערוך מחאה שקטה, כי לא נוכל להתחרות בכוח הצבאי של חיזבאללה"

מוסלמים סונים, התומכים בראש ממשלת לבנון היוצא, סעד אל-חרירי, הגיבו אתמול (ג') בזעם למינויו של איל ההון נג'יב מיקאתי לתפקיד הרם. תושבים בטריפולי הבטיחו להמשיך להפגין עד שמיקאתי "הבוגד" יוותר על ראשות הממשלה, אך הודו כי חיזבאללה חזק מדי מבחינה צבאית.

 

טלטלה בלבנון: כל העדכונים ב-ynet

 

נשיא לבנון, מישל סולימאן, הטיל היום את מלאכת הרכבת הממשלה על המיליארדר מיקאתי, שכבר כיהן בתפקיד בעבר במשך שלושה חודשים. מיקאתי, מוסלמי סוני, מייצג את טריפולי בפרלמנט מטעם רשימה עצמאית שזכתה לתמיכת אל-חרירי בבחירות. לכן הופתעו רבים כשמחנה חיזבאללה התייצב מאחורי מועמדותו ולמעשה הגיש לו את התפקיד על מגש כסף.

 

יום של הפגנות בלבנון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"אנא, אל תשפטו מראש את התנהגותי, ואני מכוון את דבריי בעיקר לקהילה הבינלאומית", אמר מיקאתי בראיון לסוכנות

הידיעות הצרפתית. "אני אומר במלוא הכנות שתמיכת חיזבאללה במועמדותי לא אומרת שאני מחויב לעמדה הפוליטית של הארגון, למעט תמיכה בהתנגדות הלאומית", הוסיף מיקאתי בהתייחס לעימות המזוין עם ישראל.

 

אולם הסונים לא השתכנעו מדברי מיקאתי שזכה לתמיכת השיעים והכתירו אותו כ"בוגד" בבני עדתו. החוק בלבנון קובע כי רק מוסלמי סוני יכול להיבחר לתפקיד ראש הממשלה, ולכן חיזבאללה היה זקוק לאדם כמו מיקאתי כדי לכבוש את לשכת ראש הממשלה. 


תומכי חרירי תוהים: "איפה הקול שלי?" (צילום: רויטרס)

 

אחרי שהבין כי מיקאתי זכה בגוש חוסם בפרלמנט, יצא אל-חרירי לנאום מול קהל תומכיו בניסיון להרגיע את הרוחות. "אני מבין את סערת הרגשות", אמר ראש הממשלה היוצא, "אבל אסור שניתן לזעם הזה לפעול נגד המוסר והאמונה שלנו".

 

"סובלים מיוהרת חיזבאללה"

תושבי טריפולי, עיר מגוריו של מיקאתי, התעלמו מקריאת אל-חרירי ויצאו לרחובות בהמוניהם. בהפגנה אלימה במיוחד הם הציתו ניידת שידור של רשת "אל-גז'ירה" והחריבו את משרדו של חבר פרלמנט סוני המזוהה עם ראש הממשלה המיועד. מפגינים ערכו אירועי מחאה אלימים נוספים בערים אחרות ברחבי לבנון, בהן ביירות וצידון.

 

"אני מוסלמי סוני ואני מסרב לראות מישהו כופה מועמד זר על הקהילה שלנו", אמרה אום חודר (50), שהיתה בין אלפי המפגינים שנאספו בטריפולי. "אנחנו נישאר כאן ברחובות עד שהבוגד מיקאתי יפרוש מהתפקיד". 


מפגן כוח של חיזבאללה בביירות (צילום: רויטרס)

 

רנא פטפט (35), עורכת דין מטריפולי, אמרה כי הקהילה הסונית סובלת מ"יוהרת חיזבאללה. הם חושבים שאנחנו אידיוטים גמורים, אבל אנחנו ניאבק בהם באמצעות מחאה שקטה, מכיוון שאנו לא מסוגלים להתחרות בכוח הצבאי שלהם".

 

גם הקהילה הבינלאומית לא השתכנעה מהצהרות מיקאתי. מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, הביעה "דאגה חמורה מההשפעה של כוחות

חיצוניים" בנעשה בביירות והוסיפה: "תהליך הקמת הממשלה רק התחיל, אך אין ספק שממשלה בשליטת חיזבאללה תשפיע על היחסים שלנו עם לבנון".

 

שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, הצטרפה לביקורת המרומזת והפצירה במיקאתי להקים ממשלת אחדות שתזכה ללגיטימציה ציבורית. אשטון הדגישה כי ממשלה יציבה זקוקה ל"קונצנזוס הרחב ביותר שאפשר ולהתבסס על עקרונות החוקה".


פורסם לראשונה 25/01/2011 23:48

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אש בביירות
צילום: רויטרס
"בוגד". מיקאתי
צילום: AFP
קרא לאיפוק. חרירי
צילום: רויטרס
מודאגת. קלינטון
צילום: רויטרס
מומלצים