מצרים אסרה אירועי מחאה: כל מפגין יועמד לדין
אחרי יום סוער של הפגנות ומהומות, שבו נהרגו שלושה מפגינים ושוטר, החליטה הממשלה בקהיר לעצור את המחאה. אתרים כמו טוויטר ופייסבוק, ששימשו את מארגני ההפגנה, נחסמו ופורסם צו האוסר להפגין: "ננקוט צעדים נגד כל מי שיפגין או יצעד"
משרד הפנים של מצרים הודיע בצהריים (יום ד') כי הוטל איסור גורף על קיום הפגנות ברחבי המדינה. אחרי שתנועות אופוזיציה קראו לתומכיה לשוב לרחובות, הבהירה ממשלתו של חוסני מובארק כי כל משתתף בהפגנה יועמד לדין. מניין ההרוגים במהומות ביממה האחרונה עלה הבוקר לארבעה בעקבות מותו של אחד הפצועים.
"לא נתיר אף צעד שנוי במחלוקת, לא נתיר התקהלויות מחאה וגם לא נתיר צעדות או הפגנות", נמסר בהודעה שפרסם משרד הפנים בקהיר. "צעדים משפטיים יינקטו נגד כל אדם שיעשה כן, ואנשים אלה יועברו לידי התביעה הכללית".
גורמים רפואיים מסרו מוקדם יותר כי גריב עבד אל-עזיז עבד אל-עטיף, בן 45, שנפצע אתמול מירי כדורי גומי במהומות אתמול בסואץ, מת מפצעיו בבית החולים. בכך עלה מספר המפגינים ההרוגים לשלושה, אחרי ששני אחרים נהרגו אף הם מירי כדורי גומי. גם קצין משטרה נהרג במהומות כתוצאה מפגיעת אבנים שהשליכו לעברו המפגינים בקהיר.
הרשויות במצרים חוששות מפני התחדשות המחאה ברחובות המדינה. אחרי שכבר חסמו לגישה את אתר טוויטר, ששימש את המפגינים כדי לארגן אירועי מחאה ולהפיץ צילומים וסרטונים, דווח במצרים כי גם אתר פייסבוק נחסם ברחבי המדינה.
עם זאת, חברי תנועת הרפורמה המצרית, המכנה עצמה "6 באפריל", הספיקו לפרסם היום הודעה בפייסבוק, שבה הפצירו בהמון לשוב לכיכר המרכזית בקהיר שבה נערכה ההפגנה הגדולה אתמול. "כולם חייבים להגיע לכיכר א-תחריר ולכבוש אותה מחדש. נמשיך את מה שהתחלנו ב-25 בינואר, נצא לרחובות ונדרוש את הזכות לחיים, לחירות ולכבוד", נכתב.
עשרות אלפי בני אדם השתתפו אתמול באירועי המחאה הגדולים ביותר שידעה מצרים בשנים האחרונות. פעילי אופוזיציה יצאו לרחובות בכמה ערים, ובראשן קהיר ואלכסנדריה, כדי לדרוש ממובארק להתפטר מתפקידו לנוכח העוני,
השחיתות והאבטלה במדינה. המהומות האלימות גלשו אל תוך הלילה אחרי שמפגינים סירבו להתפנות מכיכר א-תחריר. שוטרים פעלו לסלקם בכוח ואף עצרו כ-200 מהם.
הבשורה בהפגנות הפעם, בדומה למחאה שהסתיימה בהדחת נשיא תוניסיה, היתה שההפגנות אורגנו בעיקר דרך אתרים כמו פייסבוק וטוויטר. מהתמונות שצילמו המפגינים בטלפונים הסלולריים נראה כי רבבות אכן נענו לקריאות. זו היתה הסיבה לכך שכוחות המשטרה הפעילו אמצעים לפיזור הפגנות, בהם גז מדמיע, כדי להתמודד עם המחאה הסוערת.
Read this article in English