שתף קטע נבחר

 

מיקאתי: "איש חיזבאללה? אני חבר של וושינגטון"

ראש ממשלת לבנון המיועד דחה בראיון ל-CNN את הטענות כי יתפקד על תקן בובה של חסן נסראללה. עם זאת, הוא לא פסל את האפשרות שממשלתו תסיר את תמיכתה בבית הדין של האו"ם לחקירת רפיק אל-חרירי - "אם יושג קונסנזוס בסוגיה זו"

המיליארדר הסוני מנסה לכבות שריפות: אחרי שהנשיא מישל סולימאן הטיל עליו את מלאכת הרכבת ממשלת לבנון הבאה, הפך טייקון העסקים נג'יב מיקאתי ליעד מרכזי לביקורת בארצו. תומכיו של ראש הממשלה המודח סעד אל-חרירי אמרו על מיקאתי שהוא פוליטיקאי חסר מעוף וכוח, שהוא טכנוקרט ומעל הכול - שהוא המועמד של חיזבאללה. מנגד, תומכיו של מיקאתי היללו אותו בתור "איש של דרך ביניים ומתינות".

 

טלטלה בלבנון: כל העדכונים ב-ynet

 

בראיון מיוחד שהעניק לרשת הטלוויזיה CNN ושישודר בקרוב, ניסה ראש הממשלה המיועד של לבנון להפיג את החששות שנוצרו בארצו וברחבי העולם המערבי מאז שנבחר להרכיב את הממשלה הבאה.  


"לא יודע מדוע יצאו נגדי בקמפיין". נג'יב מיקאתי (צילום: באדיבות CNN)

 

כאשר שאל כתב CNN, ניק רוברטסון, את מיקאתי כיצד הוא מגיב לכינוי שדבק בו ("ראש ממשלה של חיזבאללה"), הוא השיב כי אין לו מושג מדוע פתחו נגדו בקמפיין שבו הוא מצטייר כשליח מטעם ארגונו של חסן נסראללה. "מדוע מאשימים אותי בכך? אין לי מושג".

 

שרת החוץ האמריקנית הילרי קלינטון הזהירה שלשום בערב (יום ג') שהיחסים בין ארצות הברית לבין לבנון ייפגעו אם תוקם ממשלה בשליטת חיזבאללה. הבית הלבן אף האשים את הארגון השיעי ב"הפחדה ואיומים" בניסיון לממש את מטרותיו הפוליטיות בביירות.

 

מיקאתי לא נבהל מדברי האמריקנים ואמר בראיון לרוברטסון שהוא דווקא "שמח ביחסים הטובים שיש לי עם וושינגטון. אני יכול להבטיח לגברת קלינטון, ובהחלט מקווה לפגוש אותה בקרוב ברגע שממשלה זו תקום, שהמטרה העיקרית היא לשמור על יחסים טובים עם הקהילה הבינלאומית".

 

האם הוא יכול להקים ממשלה שיהיה מאושר ממנה, בעוד שסעד חרירי נשאר מחוצה לה? ראש הממשלה המיועד של לבנון אמר כי "אין כאן עניין של אושר. העניין הוא אם זה טוב ללבנון ואם לא. ברור שזו תהיה ממשלה אחרת ללא חרירי". 


המפגינים לא ריחמו על ניידת של "אל-גז'ירה" והציתו אותה (צילום: רויטרס)

 

אחת הטענות שהועלו כלפי מיקאתי היתה כי לאחר שיתמנה לראש ממשלה, הוא יסיר את תמיכתה של לבנון בבית הדין המיוחד של האו"ם לחקירת רצח רפיק אל-חרירי, ראש הממשלה לשעבר ואביו של סעד חרירי. הוא מצדו אמר בראיון כי מדובר בנושא "רגיש מאוד" וכי "צריך לפתור אותו באמצעות דו-שיח ורק לאחר שיהיה קונסנזוז בעניין. זוהי לא החלטה של נג'יב מיקאתי או של אדם אחר", אמר ורמז כי לא יתפקד בגדר בובה של נסראללה.

 

עם זאת, מיקאתי לא שלל את האפשרות שממשלתו הקרובה תסיר את תמיכתה בבית הדין של האו"ם. "הכל תלוי בקונסנזוס שיושג סביב עניין זה", אמר. רוברטסון מ-CNN ניסה להקשות עליו ושאל אותו אם לבנון צריכה פשוט לשכוח ממי שהרג את רפיק חרירי ולתת לו לצאת מזה באופן חופשי?. מיקאתי השיב "לא, בכלל לא אמרתי את זה".

 

אז מה יעשה מיקאתי אם בית הדין של האו"ם ימצא שאנשי חיזבאללה היו מעורבים ברצח רפיק חרירי? האם הוא ידרוש שהממשלה תעצור אותם? מיקאתי ניסה להתחמק מתשובה ישירה לשאלה, ורק כאשר נדחק לפינה הוא אמר כי אם יהיה קונסנזוס שמסמל את רצון העם, הממשלה תעצור את אנשי חיזבאללה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש ממשלה של חיזבאללה? מיתאקי
צילום: AFP
ישבו יחדיו בימים טובים יותר. חרירי ונסראללה
צילום: AFP
מומלצים