בכיר בלשכת רה"מ: שגלנט יכריע על עתידו
אחרי שהמבקר קבע כי הרמטכ"ל המיועד לא דיבר אמת בתצהירים, בכירים בלשכת נתניהו לא פוסלים את האפשרות שגלנט יוותר על התפקיד. "בדרגות האלה אתה לא מודיע לאדם שהוא אינו מועמד. נותנים את הכבוד ומאפשרים לו לפרוש לבד". לשכת רה"מ בתגובה: ממתינים להמלצת היועץ
בכירים בלשכת ראש הממשלה ציינו הערב (יום ה') בשיחה עם ynet כי ההכרעה נתונה בידי היועץ המשפטי לממשלה, וכי השרים ממתינים למוצא פיו. אחר הצהריים פרסם מבקר המדינה את חוות דעתו בפרשת הקרקעות, לפיה גלנט פלש לשטח ציבורי ולא אמר אמת בתצהירים שמסר.
רמטכ"ל בספק - הכתבות האחרונות ב-ynet:
- מובילי המאבק מרוצים: גלנט מגלגל אחריות ולא ראוי
- גורם משפטי בכיר: היועץ לא יוכל להגן על גלנט
- דריכות בצבא: אשכנזי יתבקש להישאר בצה"ל?
- לקריאת חוות הדעת של המבקר - לחצו כאן
- האם על אשכנזי להישאר בתפקיד? הגיבו בפייסבוק של ynet
לדברי בכירים, בממשלה לא פוסלים את האפשרות שבימים הקרובים יחליט האלוף יואב גלנט לוותר בעצמו על תפקיד הרמטכ"ל, ויהיה צורך למצוא לו מחליף. "בדרגות האלה אתה לא מודיע לבן אדם שהוא אינו מועמד עוד", אמר בכיר בלשכת ראש הממשלה. "נותנים את הכבוד, ומאפשרים לו להודיע על פרישתו לבד".
מלשכת ראש הממשלה נמסר: "עמדת ראש הממשלה היא שהיועץ המשפטי לממשלה הוא המוסמך לקבוע את ההשלכות של דו"ח מבקר המדינה בנוגע למועמדותו של האלוף יואב גלנט. ראש הממשלה ממתין להמלצת היועץ המשפטי לממשלה".
בחוות הדעת של מבקר המדינה, שהועברה ליועץ המשפטי כבר אתמול, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס אינו קובע כי טעויותיו של אלוף גלנט נעשו בזדון. עם זאת, הוא קובע כי אין ספק שפלש לשטח לא לו, ומציין שלא אמר אמת בשני תצהירים. בכתב תשובה שהגיש לבית המשפט בנוגע לחריגת בנייה שביצע טען גלנט לפי המבקר כי פנה לרשויות לפני כן, כדי לקבל אישורים לכך, אך המבקר מצא שהפנייה נעשתה לאחר הבנייה, כדי להכשיר אותה בדיעבד.
במקרה אחר ביקש גלנט במכתב ששלח בפברואר 2003 למחלקה החקלאית במינהל מקרקעי ישראל בחיפה, לנטוע עצי זית בחלקה המצויה לטענתו בחזקתו, אותה קיבל בשנת 2001 לצורך עיבוד עונתי. במכתב ציין כי "החלקה הנ"ל מעובדת על-ידי מזה מספר שנים". המבקר קובע כי התברר שבפועל החלקה לא עובדה על-ידו. בחוות דעתו קובע המבקר גם כי יש חשש שהרשויות הקלו על גלנט ופעלו מולו "לפנים משורת הדין", אולי בשל מעמדו.
את הדו"ח שממצאיו פורסמו בצהריים הגיש המבקר כבר אתמול יועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין. בימים הקרובים יקיים וינשטיין התייעצויות בנוגע לממצאים, ועד יום שלישי הקרוב הוא יחליט אם להגן על מינויו של גלנט לרמטכ"ל מול העתירה שהגישה "התנועה הירוקה" לבג"ץ נגד המהלך. אם יחליט שלא לעשות כן, סיכוייו של גלנט להתמנות לתפקיד יפחתו באופן משמעותי. גורם משפטי בכיר אמר הערב ל-ynet לאחר שראה את חוות הדעת כי היועץ לא יוכל להגן על גלנט.
בינתיים עוקבים גם בצה"ל אחרי ההתפתחויות האחרונות בפרשה. האלוף בני גנץ, לשעבר סגן הרמטכ"ל, עשוי להיות
המועמד המרכזי לתפקיד, שכן אלוף פיקוד הצפון, גדי אייזנקוט, אינו מעוניין בתפקיד, שכן הוא סבור כי רמטכ"ל צריך להיות קודם לכן סגן רמטכ"ל. שר הביטחון יכול גם לשקול אפשרות "להביא" רמטכ"ל מחוץ לשורות צה"ל, דוגמת האלוף משה קפלינסקי, לשעבר סגן הרמטכ"ל.
בכל מקרה, גם אם ימונה קצין שהיה בעברו סגן הרמטכ"ל - הדבר מצריך חפיפה ארוכה עם הרמטכ"ל הנוכחי, גבי אשכנזי, ועם קצינים בכירים בצה"ל, וכן הערכויות נוספות שנמשכות לפחות כמה שבועות - דבר שמציב את מערכת הביטחון בפני מצב מורכב מאין כמוהו.
האם גבי אשכנזי צריך להישאר בתפקיד? מדברים על פרשת גלנט בעמוד הפייסבוק של ynet