שתף קטע נבחר
 

תחושה של בית: עוגיות שיבולת שועל

לכל אחד מאיתנו יש את המאכל הזה שמזכיר את החמימות שמחכה לנו בבית, בעיקר כשרטוב בחוץ. עבור נטלי לוין אלו עוגיות שיבולת שועל, שקדים וצימוקים שמזכירות לה טיולים בארץ רחוקה, אבל גם את הבית הפרטי

אחת מהעוגיות שהיו חביבות עלי במיוחד בזמן שטיילנו בארה"ב הייתה עוגיית שיבולת שועל וצימוקים. בארה"ב, כמו שניתן לנחש, הכל בגדול, ולא סתם גדול, ענק. העוגיות האלה תמיד עצומות בגודלן, וממש לא משהו שאפשר לאכול סתם ליד הקפה (האמריקאי והלא טעים). עם זאת, החיבה שלי לשילוב של השיבולת שועל והצימוקים גרמה לי לרכוש אותן שוב ושוב ברשתות המזון והקפה השונות. בארץ יוצא לי להכין את העוגיות האלה לא מעט, וכל פעם בשינויים קלים - עם צימוקים או חמוציות, ולעיתים גם עם אגוזים שונים.

 

הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק

 

עוגיות הן מסוג המתוקים שלעולם לא ימאסו עלי. מעבר לעובדה שיש כל כך הרבה סוגים, זה תמיד כיף (נו, וגם משמין) לנשנש אותן, והן תמיד מקשטות מאוד יפה את קופסת העוגיות שלנו במטבח, שמבחינתי תמיד חייבת להיות מלאה. בכל פעם אני קצת משנה את הסוג, אבל העקרון נשמר: עוגיות בקופסה, זה מה שמסמל בית עבורי (ואולי גם איזו עוגה בחושה טובה). השבוע ראיתי שהקופסא נשארה קצת מיותמת, ובשעה פנויה שהייתה לי החלטתי להכין עוגיות שיבולת שועל וצימוקים (וגם שקדים), שהן גם טעימות, עם נופך בריאותי, וגם מזכירות לי את ארה"ב.

 

בדומה לרוב מתכוני העוגיות, מתחילים בהקרמה של חמאה עם סוכר ונותני טעם, לאחר מכן מוסיפים ביצה, ולבסוף את כל החומרים היבשים. הבצק מוכן תוך דקות ספורות, וכל שנותר הוא רק להכין ממנו את העוגיות. במקרה הזה החלטתי להקל על עצמי, והכנתי את העוגיות בצורת גליל שפורסים לעיגולים – מהיר וקל, ובהחלט חוסך זמן.

 

כמה הערות לפני שמתחילים:

  • אפשר לשחק עם כמויות הצימוקים והשקדים, ולשים יותר או פחות ממה שאוהבים.
  • אם לא אוהבים צימוקים אפשר להמיר בחמוציות, או דבלים ותמרים חתוכים גס.
  • השקדים צריכים להיות טבעיים ולא קלויים. אפשר להשתמש בשקדים מולבנים או עם קליפה חומה דקיקה.
  • העוגיות נשמרות בקופסא אטומה היטב עד 7-10 ימים (הן יגמרו הרבה לפני).
  • אפשר להכין כמות כפולה, ולשמור גלילים במקפיא לימים קשים. כך פשוט פורסים לעוגיות ואופים במהירות.
  • אפשר להשתמש בשיבולת שועל שלמה או אינסטנט להכנה מהירה. עם שיבולת שועל שלמה העוגיות יוצאות קצת יותר פריכות.


פריכות וטעימות (צילום: נטלי לוין) 

 

עוגיות שיבולת שועל, שקדים וצימוקים

מבוסס על מתכון מהבלוג Smitten Kitchen, עם שינויים והתאמות שלי

 

המרכיבים (ל-50 עוגיות קטנות):

120 גרם חמאה רכה

2/3 כוס (120 גרם) סוכר חום דמררה

1 כפית תמצית/ מחית וניל

קורט מלח

1/2 כפית קינמון

1 ביצה L

3/4 כוס (105 גרם) קמח לבן

1/2 כפית (3 גרם) סודה לשתיה

1/2 1 כוס (180 גרם) שיבולת שועל

1/2 כוס צימוקים

1/4 כוס שקדים קצוצים גס

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים יחד חמאה, סוכר, וניל, קינמון ומלח, ומעבדים יחד במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבלת תערובת קרמית ורכה.
  2. מגרדים את דפנות הקערה בעזרת לקקן, מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד את התערובת במהירות בינונית-גבוהה עד שהביצה מתאחדת והתערובת אוורירית למדי.
  3. מנפים פנימה את הקמח והסודה לשתיה, מוסיפים שיבולת שועל, צימוקים ושקדים ומעבדים יחד במהירות איטית, רק עד שמתקבל בצק יחסית רך.
  4. מחלקים את הבצק לשני חלקים, ועל משטח מקומח קלות יוצרים מכל חלק צורת גליל.
  5. מניחים את הגלילים במקפיא כשעה, עד שהם מתקשים.
  6. פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי של חצי ס"מ, ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  7. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 11-13 דק', עד שהן זהובות בתחתית.
  8. מצננים לחלוטין לפני שמגישים.

 

  • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגיות שיבולת שועל, שקדים וצימוקים
צילום: נטלי לוין
מומלצים