שתף קטע נבחר
 

אהבה מתוקה: 3 קינוחי שוקולד

אומרים ששוקולד הוא מאכל התאווה והפיתוי האולטימטיבי. אם אתם רוצים לפתות מישהו לאהוב אתכם, או סתם לפנק את החצי השני בוולנטיין, הנה שלוש הצעות מושחתות ומתוקות

פונדו שוקולד

המרכיבים:

לפונדו:

100 גרם שוקולד מריר 

2 כפות דבש 

1/2 2 כפות סוכר 

1 כפית תמצית וניל 

30 גרם חמאה 

1/3 כוס שמנת מתוקה 

1/2 כוס חלב 

3 כפות קוואנטרו (ליקר תפוזים) 

1 כף ברנדי

בקערה נפרדת:

1 כף קורנפלור מומס ב-4 כפות חלב

פירות מומלצים: בננה, תפוח, תות, אפרסמון ואגס. את הפירות יש לחתוך ולשפד.

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר על אש נמוכה את כל מרכיבי הפונדו למעט הקורנפלור והשוקולד.
  2. כשהתערובת מתחילה לבעבע (אין להביא לרתיחה), מוסיפים שברי שוקולד מריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס כולו לתוך התערובת, מוסיפים את הקורנפלור המומס בחלב ובוחשים עד לקבלת מרקם סמיך.
  3. להגשה: מעבירים לתוך כלי הפונדו ומבעירים את האש מלמטה (במידה ואין ברשותכם כלי פונדו, ניתן להשתמש בסיר מעל פלטה חשמלית). טובלים את הפירות בתערובת השוקולד.

 


פונדו שוקולד (צילום: יוסי צבגר) 

 

מוס שוקולד מריר

 

המרכיבים (לכ-6 מנות):

250 גרם שוקולד מריר 

1/3 כוס סוכר 

6 ביצים מופרדות 

120 גרם חמאה רכה 

1 כפית תמצית וניל 

2 כפות קוניאק 

1 כף קאונטרו (ליקר תפוזים)

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים יחד חלמונים וסוכר.
  2. מחממים מים על אש קטנה בסיר, ושמים מעל סיר נוסף או קערה עמידה בחום. בתוך הקערה העליונה ממיסים יחד את השוקולד והחמאה תוך כדי בחישה.
  3. מסירים מהאש, מוסיפים לתערובת את החלמונים המוקצפים ומערבבים, מוסיפים את תמצית הוניל, הקוניאק והקאוונטרו וממשיכים לערבב.
  4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים, ומקפלים את הקצף לתוך התערובת, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוזגים לכלי גדול או לכלים אישיים ומכסים.
  6. מקררים 4 שעות לפני ההגשה.

 


מוס שוקולד מריר (צילום: יוסי צבגר) 

 

מוס שוקולד לבן

המרכיבים:

200 גרם שוקולד לבן 

4 כפות מים

1/4 1 מיכל שמנת מתוקה 

2 כפות וויסקי 

2 חלבונים 

2 כפות חלבה

לקישוט:

דובדבנים, פטל או גרעיני רימון

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מים על אש קטנה בסיר, ושמים מעל סיר נוסף או קערה עמידה בחום. בתוך הקערה העליונה ממיסים את השוקולד יחד עם 4 כפות מים, כשהשוקולד נמס, מוסיפים את הוויסקי ומערבבים.
  2. מקציפים שמנת, מקפלים לתוך התערובת ומערבבים. מקציפים שני חלבונים, מקפלים לתוך התערובת ומערבבים עד לקבלת מירקם אחיד, מוסיפים את החלבה ומערבבים היטב.
  3. את התערובת מוזגים לכלים אישיים, מכסים ומקררים כשעתיים במקרר.
  4. מקשטים לפני ההגשה בפירות.


מוס שוקולד לבן (צילום: יוסי צבגר)

 

  • המתכונים באדיבות רשת Leonidas - מותג השוקולד הבלגי

 

רוצים לזכות באוטו? השתתפו בתחרות הנהג החסכוני בפייסבוק שלנו

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פונדו שוקולד
צילום: יוסי צבקר
מומלצים