הבורסות במזרח התיכון ננעלו בירידות חדות
לא רק באחד העם, אי היציבות במצרים סוחפת את השווקים באזור למטה: הבורסה בדובאי נסגרה בירידה של 4.3% - הירידה החדה ביותר מאז דצמבר 2009. עומאן איבדה 3% והמסחר בקטאר הסתיים בירידה של 2.9%
בורסות במזרח התיכון הגיבו בירידות שערים חדות למהומות במצרים, ואוזלת היד של הממשל המקומי שלא מצליח להרגיע את הרוחות זה 6 ימים. בורסת דובאי רשמה את יום המסחר הקשה ביותר מזה שנה כאשר בשיא השיל המדד המוביל מעל 6% אך לקראת סיום המסחר צמצם וננעל בירידה של 4.32%.
את הירידות הובילה חברת אמאר נכסים האחראית בין היתר לפרויקט הענק בורג' דובאי והמנהלת נכסי נדל"ן רבים בצמרים. מנייה שלה איבדה 8.26% כאשר בשיא המסחר היא רשמה ירידות של 10%. ירידות חדות נרדמו גם באבו-דבי, שם איבדה הבורסה 3.68%.
את הירידה החדה רשמה מניית דנה גז – חברת אנרגיה הפועלת במצרים. היא איבדה 10% מערכה למרות ניסיונות של ראשיה לשכנע את המשקיעים כי פעילות הגז מתנהלת כסדרה ולא מושפעת מהמהומות. בחברת מחקר CAPM מציינים כי הירידות שאחזו בבורסת אבו-דאבי הן החדות ביותר מאז דצמבר 2009. שם מציינים כי מרוב הבהלה משקיעים לא מבחינים בין מניות עם חשיפה למצרים לבין אלה שאין להם חשיפה כזו.
ירידות נרשמו גם בכווית, שם ירדה הבורסה ב-1.76%, בבחריין – 1.43%, ב-עומאן – 3.02%, בקטאר – 2.95% , בירדן – 2.27% ובמרוקו – 2.61%. על רקע ירידות אלה בלטו במגמה הפוכה בורסת ערב הסעודית, שם זינק המדד הראשי ב-2.53% ובורסת לבנון שהתחזקה ב-0.46%.
במצרים עצמה לא התנהל מסחר ביום הראשון של השבוע בעוד נגיד הבנק המרכזי שולח מסרים מרגיעים למשקיעים זרים ברחבי העולם. לבנקים בינלאומיים חשיפה של 44 מיליארד דולר לאג"ח מצריות בהן ניירות ערך ממשלתיות וקונצרטיות.
מנתוני הבנק הבינלאומי לסליקה (BIS) עולה כי חשיפה גדולה ביותר היא של הבנקים הצרפתיים – 17.1 מיליארד דולר. אחריהם נמצאים מוסדות פיננסיים בבריטניה עם 10.6 מיליארד דולר ובאיטליה עם 6.2 מיליארד דולר. אמריקאים חשופים ב-5.1 מיליארד דולר וגרמנים ב-1.1 מיליארד דולר. בתוך כך נרשמה עלייה חדה של כ-25% בביטוח אג"ח מצריות.