שתף קטע נבחר
 

מרק בהפתעה

לפעמים הוא חמוץ-מתוק ולפעמים חריף, לפעמים כתום ולפעמים ירוק - אצל אורן לוקסנבורג בכל יום מישהו אחר מחליט איזה מרק אוכלים. הנה שלושה מתכונים שהוא ממליץ לכם לבחור ביום שלכם

נהיה קר ויורד הרבה גשם. בקיצור, חורף. זה הזמן שבו מתלבטים בין מרק, נזיד או כל תבשיל אחר - העיקר שיהיה מהביל, שיזרום בגוף וישמור עליו חם בזמן שהגשם דופק בחלון.

 

כשהגיע החורף, החלטנו שבכל יום יהיה מרק אחר במסעדה. אבל כדי לעשות את זה עוד יותר מעניין ועוד יותר מגוון, החלטנו שבמקום שאני אחליט איזה מרק נבשל, בכל יום טבח אחר יכין מרק. בלי יומרות או התפלצנות - כל אחד מעמיד איזה מרק שבא לו. אז ככה יוצא שלפעמים יש מרק חמוץ ולפעמים חריף, לפעמים כתום ולפעמים בצל. היופי של הסיפור הוא שגם אני לא יודע איזה מרק נאכל מחר. זו הפתעה. את הרעיון הזה אפשר לאמץ גם בבית - בכל פעם מישהו אחר מחליט איזה מרק בא לו לאכול היום. ככה גם הגשם אף פעם לא משעמם.

 

אז הנה שלושה מרקים שאני תורם למאגר הביתי שלכם, וגם רמז קטן: בכתבה הבאה לא נשחק במרק - אלא במה ששמים בתוכו.

 

 

מרק פטריות וערמונים עם בצל קלוי

ערמונים משתדכים נהדר עם פטריות. אם רוצים משהו ממש מיוחד, אל תפחדו להשתמש בכמה סוגי פטריות (פורצ'יני, ירדן, יער, שמפניון, שימאג'י ועוד).

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

20 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות

500 גרם פטריות שמפיניון או תערובת של סוגי פטריות שונים, קצוצות גס

100 גרם ערמונים מקולפים ומוכנים לאכילה (באריזת וואקום)

3 כוסות (600 מ"ל) מים או ציר ירקות למתקדמים

50 גרם חמאה

1 כף שמן זית

2 בצלים סגולים גדולים - אחד קצוץ דק והשני פרוס לפרוסות דקות

2 שיני שום

מלח ופלפל שחור גרוס

מיץ מ-1/2 לימון

1/2 כוס (100 מ"ל) שמנת מתוקה (שנשאיר ממנה קצת לקישוט)

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את פטריות הפורצ'יני ב-2 כוסות מים רותחים למשך כ-20 דקות עד שהן תופחות ומתרככות.
  2. בסיר בינוני מחממים את החמאה עם מלח ופלפל, ומאדים בה את הבצל במשך כמה דקות, עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את השום, מנמיכים את האש, מבשלים עוד כ-2 דקות.
  3. מוסיפים את הפטריות והערמונים ומבשלים כ-5 דקות. כשהפטריות מתרככות מוסיפים את המים או הציר.
  4. מוסיפים לסיר את פטריות הפורצ'יני כולל המים בהם השרנו אותן ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות.
  5. מסירים מהאש ומוסיפים מיץ לימון ושמנת מתוקה. טוחנים את המרק במעבד מזון.
  6. בינתיים מחממים מחבת גדולה ובה כף אחת של שמן זית. מטגנים את הבצל הפרוס עד שהוא משחים.
  7. מעבירים את המרק לקערות אישיות ומקשטים במעט שמנת מתוקה ותלולית של בצל צרוב.


(צילום: ירון ברנר)

 

מרק עדשים כתומות עם פירות יבשים

מרק עם רשימת מרכיבים ארוכה שלא צריך להיבהל ממנה. כשמוסיפים את רכז הרימונים מתקבלים טעמים מתוקים וחמוצים, שעובדים נהדר עם הפירות היבשים. הטעם יזרוק אתכם למזרח.

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

3 כפות שמן זית

2 בצלים לבנים גדולים קצוצים דק

2 גזרים קלופים וקצוצים דק

4 שיני שום קצוצים דק

שורש ג'ינג'ר באורך 2 ס"מ מקולף קצוץ דק

1 כפית כמון טחון

1/4 כפית הל טחון

2 מקלות קינמון

2 כפות רכז רימונים

1 כוס עלי כוסברה שלמים

1/2 2 כוסות (250 גרם) עדשים כתומות

1 ליטר מים או ציר ירקות

6 שזיפים מיובשים חתוכים גס

8 משמשים יבשים חתוכים גס

16 אוכמניות מיובשות

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את כל הירקות במשך כ-10 דקות עד שהם מתרככים. מתבלים במלח ופלפל.
  2. מוסיפים את התבלינים ומבשלים כ-3 דקות. מוסיפים את המים או ציר הירקות ואת העדשים הכתומות, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות, עד שהעדשים רכות ומתפוררות.
  3. מוסיפים את הפירות היבשים ועלי הכוסברה, מתקנים תבול ומבשלים כ-10 דקות.
  4. מחלקים את המרק לקערות הגשה ומקשטים כל קערה במעט פירות יבשים.


(צילום: ירון ברנר)

 

מרק עגבניות עם ג'ינג'ר

גרסה קצת שונה למרק העגבניות הרגיל, שמגיעה אלינו מהודו.

 

המרכיבים (4 מנות):

15 עגבניות גדולות קצוצות גס

6 עגבניות מיובשות קצוצות גס

4 שיני שום

שורש ג'ינג'ר באורך 4 ס"מ, מקולף וחתוך לפרוסות

2 כוסות מים או ציר ירקות

מיץ מ-2 לימונים

2 פלפלים חריפים קצוצים גס

2 כפות סוכר

1 כפית כורכום

מלח ופלפל שחור גרוס

2 כפות זרעי חרדל

1 כף זרעי כמון

לקישוט:

חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול שמים כורכום, זרעי חרדל וכמון על אש בינונית - ללא מים וללא שמן. מחממים את התבלינים כדקה, עד שהם מתחילים להפיץ ניחוחות.
  2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים מלבד הכוסברה ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-25 דקות.
  3. מחלקים לקערות הגשה ומקשטים כל קערה בחופן עלי כוסברה ואפשר גם בפרוסת ג'ינג'ר.


(צילום: ירון ברנר)

 

 

  • אורן לוקסנבורג הוא השף של מסעדת רוטשילד'ס קיטשן (שדרות רוטשילד 73, תל אביב)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק עדשים כתומות ופירות יבשים
צילום: ירון ברנר
מומלצים