התוספת שתופסת: קדירה צמחונית
הבשר הוא, בדרך-כלל, המרכיב המרכזי לארוחת הצהריים ולידו נחה בשקט התוספת. אבל מה אם אפשר היה לוותר על הבשר והתוספת היתה זו שתופסת את המקום המרכזי? השפית נלי קרפנר מכינה קדירת קטניות וירקות משביעה ומחממת - בלי בשר
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
קדירת קטניות וירקות
המרכיבים:
2 בצלים, חתוכים לקוביות בגודל בינוני
3 גזרים, חתוכים לקוביות בגודל בינוני
2 גבעולי כרישה, פרוסים לפרוסות בגודל בינוני
2 שיני שום, קצוצות דק
1 כוס גריסים, מושרים למשך לילה ומסוננים
1 כוס עדשים ירוקות
1 כוס עדשים שחורות קטנות (עדשי קוויאר)
3 גבעולי תימין (עלים בלבד)
5-6 כוסות מים (או יותר במידת הצורך)
1 כף שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ים
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים כף של שמן זית בסיר שניתן להכניסו לתנור, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את הגזר והכרישה ומטגנים יחד כ-2-3 דקות, מוסיפים את התימין וממשיכים בטיגון.
- כשהירקות רכים, מוסיפים את השום ומטגנים למשך כ-5 דקות.
- מוסיפים את הגריסים ואת שני סוגי העדשים, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות. מכסים במים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפפריקה, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים את התבשיל לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומעבירים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך שעה וחצי.
- הצעת גיוון: ניתן להוסיף בטטה חתוכה לרבעים בשלב הוספת המים לתבשיל. הוספת הבטטה תעשיר את הקדירה.
- השפית נלי קרפנר היא יועצת התפריט של רשת loveat
השפית נלי קרפנר
צילום: אבישי זיגמן
מומלצים