המסחר בת"א הסתיים בירידות; כיל זינקה ב-3.3%
מדדי ת"א 25 ות"א 100 ירדו ב-0.2% כשמניות הבנקים משכו למטה בהובלת פועלים שירדה ב-1.4% ומזרחי שנחלשה ב-2.2%. כיל עלתה על רקע העלאת מחיר הספוט לאשלג על ידי יצרניות האשלג הקנדיות
המסחר בתל אביב הסתיים היום (ג') בירידות שערים על רקע המשך המהומות במצרים. באירופה מתנהל המסחר בעליות שערים במרבית המדדים המובילים והחוזים בוול סטריט מצביעים על עליות של 0.4% בפתיחת המסחר.
- הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet
מדדי מניות
מדד ת"א 25 ירד ב-0.24% ל-1,289.71 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-0.2% ל-1,201.38 נקודות, מדד תל-טק ירד ב-0.68% ל-251.98 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-0.27% ל-347.87 נקודות.
הדולר ירד היום ב-0.512% ושערו היציג נקבע על 3.691 שקלים, האירו עלה ב-0.014% ושערו היציג נקבע על 5.0823 שקלים.
במצרים אמורה היום בצהריים להתקיים בכיכר אל-תחריר שבקהיר "הפגנת המיליון" נגד משטרו של הנשיא חוסני מובארק, הצבא מצידו הבטיח שלא יפתח בירי על המפגינים.
נגיד בנק ישראל סטנלי פישר אמר אמש בנאום שנשא בכנס השנתי של המכון למחקרי ביטחון לאומי בתל אביב כי "אמרנו בעבר שהסיבה שאנחנו צריכים יתרות מט"ח יותר גדולות זה שיש לנו מצב גאו-פוליטי יותר מסובך, ואני שמח שיש לנו את היתרות האלה".
"השווקים הבינלאומיים הגיבו מהר מאוד למה שקרה במצרים. השווקים מעריכים שהסיכון של המשק הישראלי עלה. מה שקרה בשבוע שעבר משנה את המצב. זה לא רק מצרים, זה גם לבנון, וחשוב שיש לנו משק מאוד חזק", הוסיף פישר.
בבורסות המזרח הרחוק מתנהל הבוקר המסחר בעליות שערים קלות. בורסות אירופה ננעלו אתמול במגמת מסחר מעורבת. גם המסחר בוול סטריט נחתם אמש במגמה חיובית, כשברקע מרכזות עניין רב בעיקר מניות החברות הבורסאיות שדיווחו על תוצאותיהן הכספיות.
בשוק הסחורות מחיר הנפט נסגר אתמול ברמתו הגבוהה ביותר מזה יותר משנתיים. מחיר נפט למסירה לחודש מרס זינק ב-3.2% או 2.85 דולר לרמה של 92.19 דולר לחבית - המחיר הגבוה ביותר אליו הגיע מאז ה-3 באוקטובר, 2008.
החשש מהתפשטות המהומות במצרים למדינות נוספות במזרח התיכון גרם לעלייה במחירים, שבמסחר בלונדון אף עברו את רף 100 הדולר. לעומת זאת, מחיר הזהב למסירה במרץ ירד אתמול ב-0.5% או 6.90 דולר לרמה של 1,333.8 לאונקיה בשוק הסחורות בניו יורק, והשלים ירידה של 6% החודש.
למנהלי ההשקעות בישראל יש פרשנויות מעט שונות לאירועים במצרים. ההמלצות שלהם נעות בין התעלמות מהמצב, הפחתת סיכונים וניצול הזדמנויות חדשות. כך או אחרת, לפי סמנכ"ל סיטי ישראל ניל קורני, "בעולם מודאגים בעיקר ממדינות ערב".
מניות במרכז
המניות שצפויות ליהנות מהמצב במצרים הם בעיקר מניות שותפויות הגז והנפט, אלו הקשורות ישירות לקידוח תמר - ישראמקו (ירדה ב-2.3%), דלק קידוחים (ירדה ב-2%), אבנר (ירדה ב-2.58%) ודלק אנרגיה (ירדה ב-0.98%).
לעומתן אמפל צפויה להינזק מהמשבר במצרים. מידרוג הכניסה לרשימת מעקב עם השלכות שליליות את סדרת האג"ח א', ב' ו-ג' שהונפקו ע"י החברה. זאת על רקע התערערות היציבות הפוליטית במצרים וההשלכות הצפויות על סיכון האשראי עם EMG - יצואנית הגז של מצרים לישראל.
מנכ"ל בנק הפועלים ציון קינן, חשוד במעורבות בפרשת דני דנקנר ונחקר אתמול ביחידה הארצית לחקירות הונאה של משטרת ישראל. חקירתו של קינן התמקדה בהלוואה שקיבל דנקנר מבנק הפועלים בתקופה שבה כיהן האחרון כיו"ר הבנק, ובמקביל קיבל, לפי חשדות המשטרה, הלוואה מתאגיד שהיה לו עניין בו. המשטרה חושדת כי קינן היה חלק מהצומת שהחליטה ושאישרה את ההלוואה שקיבל דנקנר. מניית הפועלים ירדה ב-1.96%)
מניות הבנקים הגדולים - לאומי (ירדה ב-1.4%), דיסקונט (ירדה ב-1.5%) ומזרחי טפחות (ירדה ב-2.1%), החביבות על המשקיעים הזרים, מרכזות מחזורי מסחר גבוהים בימים האחרונים על רקע המהומות במצרים.
עוד מרכזות עניין, מניות כיל (זינקה ב-3.5%), בזק (עלתה ב-1.4%) והחברה לישראל (עלתה ב-1.88%).
כיל קיבלה רוח גבית היום מ-Canpotex, חברת השיווק המשותפת ליצרניות האשלג הקנדיות הגדולות, שהעלתה את מחירי הספוט לאשלג ב-30 דולר לטונה כך שאשלג סטדרתי נמכר תמורת 460 דולר לטונה ומגורען נמכר במחיר של 475 דולר לטונה.
גבעות צנחה ב-5.45% לאחר שנסחרה אתמול על רקע שמועות על תקלות. גורם הבקיא בקידוח מגד 5 מסר ל"כלכליסט" כי "לשמועות אין שחר".
חברת גילת רשתות לוויין (ירדה ב-1.1%), ממשיכה להעמיק את פעילותה בתחום הלוטו. חברת הבת ספייסנט (Spacenet Inc), המוחזקת בבעלותה המלאה, נבחרה לספק, לפרוס ולתחזק כ-27 אלף מערכות תקשורת לוויינית בפס רחב מסוג SkyEdge לתחנות לוטו ברחבי טקסס ואילינוי בארה"ב. היקף העסקה מוערך על ידי גורמים בשוק בכ-50-40 מיליון דולר.
סרגון ירדה ב-2.5% לאחר שעקפה אתמול את תחזיות האנליסטים עם הכנסות של 67 מיליון דולר, בהשוואה לממוצע תחזיות האנליסטים - הכנסות של 64.4 מיליון דולר.