מצייצים מהכיכר בקהיר: "יש לנו ציפורניים חדות"
מאות אלפים כבר הגיעו להשתתף ב"צעדת המיליון" נגד מובארק בלב הבירה המצרית. התקשורת הסלולרית קרסה, והמפגינים מעבירים מטוויטר עדכונים בזמן אמת מהשטח. "העם המצרי שונא אותך", כתב גולש שפנה לבנו של הנשיא גמאל
מאות אלפי בני אדם שטפו בצהריים (יום ג') את כיכר א-תחריר שבקהיר, שהפכה לסמל המאבק להדחת שלטונו של חוסני מובארק מנשיאות המדינה. ההמונים התקבצו במקום לקראת "צעדת המיליון" של גופי האופוזיציה במצרים, שאמורה להיות אירוע המחאה המשמעותי ביותר מאז החלה הסערה בשכנה מדרום.
מצרים על סף הפיכה - כל הדיווחים והתמונות - בעמוד מיוחד
- מאמר מערכת בסוריה: "החל עידן פוסט-מובארק"
- ארדואן נותן עצה למובארק: "תקשיב לזעקת עמך"
- אל-בראדעי למובארק: רוצה לשמור על עורך? תפרוש
- כיכר המדינה. א-תחריר הפכה למרכז המחאה
- שגריר ארה"ב הזהיר ב-2006: יש ואקום במצרים
- גם לכם חשוב להעביר מסר? ספרו לנו בפייסבוק של ynet
"קשה מאוד לתאר את הכאוס כאן. זה כמעט בלתי אפשרי", כתב אחד הגולשים מהכיכר.
"יש קריאות לכל עבר. ההפגנה היתה צריכה להתבצע בצורה הדרגתית. מדאיג מאוד שהצבא חוסם את הכבישים".
"אני לא אוהב שאנשים קופצים על מהפכות של אחרים, אבל גוגל עושים עבודה טובים עם השירות הקולי של הטוויטים", כתב משתתף נוסף בעצרת המחאה בכיכר א-תחריר. אחרים כתבו כי "למובארק אולי יש עור עבה, אבל לנו יש ציפורניים חדות יותר".
צפו: ההמונים צועקים בכיכר א-תחריר: "מובארק לך הביתה!"
גולש אחר כתב: "אם אתם רוצים להביס את המנהיגים, הניפו את הקוראן בהפגנות וקראו אללה אכבר. כך תרעד האדמה". מפגין אחר בחר לפנות לבנו של מובארק גמאל וכתב: "אמור לאביך שהעם המצרי שונא אותך.
האיש הזה רוצח את בני עמו".
גולשת נוספת "צייצה" ציטוט משיחה שערכה עם אחת המפגינות בקהל, העונה לשם עזה חוסיין. היא הגיעה לכיכר א-תחריר עם בתה, ילדה בת 10, שהחזיקה שלט שעליו נכתב: "אני רוצה לגדול ולחיות בכבוד ובחירות".
בציוץ נוסף שעלה לטוויטר הגיב אחד המשתמשים לדיווח ברשת "אל-ג'זירה", לפיו הצבא הציב גדרות תיל דוקרני מול בניין הנשיאות ואמר: "אפילו התיל הדוקרני לא יצליח לעצור מיליון בני אדם לפרוץ לבניין הנשיאות".
הטוויטר ממלא תפקיד חשוב בשידור הקולות והתמונות מהשטח בהפגנות ששוטפות את מצרים. באמצעות הרשת החברתית, מצליחים האזרחים להעביר מידע מתחת לרדאר השלטונות, כאשר כלי התקשורת לעתים מסייעים בהעברת הקולות. למשל, ישנה רשימה של צייצנים ממצרים בטוויטר של וושינגטון פוסט.