שתף קטע נבחר
 

תוספת משפחתית: פיצה לכולם

לכבוד יום המשפחה ומזג האוויר החורפי הנה רעיון נוסף לפעילות משפחתית מאחדת שיכולה להפוך לארוחה נהדרת - פיצה קלה להכנה עם כל התוספות האהובות על ההורים והילדים

פיצה משפחתית

המתכון באדיבות מסעדת פסטה מיאה

 

המרכיבים:

לבצק:

250 גרם קמח ועוד קצת לקימוח

1 כפית מלח

15 גרם שמרים טריים

1 כפית סוכר

120 מ"ל מים פושרים

30 מ"ל שמן זית

רוטב לפיצה:

50 מ"ל שמן זית

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

1 גזר מגורר על פומפייה דקה

1 קופסאות עגבניות מרוסקות (מאיכות טובה)

מלח ופלפל לפי הטעם

תוספות שאוהבים:

גבינה צהובה מגוררת / מוצרלה איכותית או כל גבינה אחרת שהילדים אוהבים.

זיתים

פטריות

תירס

פרוסות דקות של עגבנייה


פיצה משפחתית (צילום: אילן מור) 

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: ממיסים את השמרים במים ומוסיפים את הסוכר.
  2. לאחר 10 דקות, עם הופעת קצף על פני המים, מוסיפים את התערובת לקמח (במרכז הקמח יוצרים שקע ואליו שופכים את התערובת).
  3. לשים בעזרת הידיים עד ליצירת בצק. מוסיפים שמן ומלח ולשים עד לאחידות וגמישות.
  4. יוצרים מהבצק כדור, בעזרת סכין מסמנים X בבצק ומניחים בקערה. מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה (עד להכפלת נפח).
  5. יוצרים מהבצק צורה של דסקית ואותה מרדדים לפיצה בקוטר של כ-30 ס"מ.
  6. רוטב פיצה בסיסי: בסיר כבד מטגנים בצל ושום בשמן עד להזהבה. מוסיפים גזר ומטגנים כ-10 דקות. מוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  7. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להתאחדות הרוטב (הרוטב צריך להיות סמיך ומבריק) במשך כשעה. מתבלים לפי הטעם.
  8. הרכבת הפיצה: על בצק הפיצה הפתוח, מורחים בתנועות מעגליות מס' כפות של רוטב עגבניות בצורה אחידה. משאירים 1/2 1 ס"מ של שוליים ללא רוטב מסביב לכל הפיצה. מפזרים גבינה צהובה מגוררת או גבינת מוצרלה איכותית על כל הפיצה בצורה אחידה.
  9. בשלב זה ניתן להוסיף כל העולה על הדעת כתוספות: זיתים מגולענים, פרוסות עגבנייה, פפרוני, פטריות, תירס וכל מה שאוהבים. ניתן להחליף חלק מהגבינה בגבינה אחרת בשביל הטעם כמו: גבינת ברי, קממבר וכו'.
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-25 דקות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיצה לכל המשפחה
צילום: אילן מור
מומלצים