תוספת משפחתית: פיצה לכולם
לכבוד יום המשפחה ומזג האוויר החורפי הנה רעיון נוסף לפעילות משפחתית מאחדת שיכולה להפוך לארוחה נהדרת - פיצה קלה להכנה עם כל התוספות האהובות על ההורים והילדים
פיצה משפחתית
המתכון באדיבות מסעדת פסטה מיאה
המרכיבים:
לבצק:
250 גרם קמח ועוד קצת לקימוח
1 כפית מלח
15 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
120 מ"ל מים פושרים
30 מ"ל שמן זית
רוטב לפיצה:
50 מ"ל שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 גזר מגורר על פומפייה דקה
1 קופסאות עגבניות מרוסקות (מאיכות טובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
תוספות שאוהבים:
גבינה צהובה מגוררת / מוצרלה איכותית או כל גבינה אחרת שהילדים אוהבים.
זיתים
פטריות
תירס
פרוסות דקות של עגבנייה
פיצה משפחתית (צילום: אילן מור)
אופן ההכנה:
- הבצק: ממיסים את השמרים במים ומוסיפים את הסוכר.
- לאחר 10 דקות, עם הופעת קצף על פני המים, מוסיפים את התערובת לקמח (במרכז הקמח יוצרים שקע ואליו שופכים את התערובת).
- לשים בעזרת הידיים עד ליצירת בצק. מוסיפים שמן ומלח ולשים עד לאחידות וגמישות.
- יוצרים מהבצק כדור, בעזרת סכין מסמנים X בבצק ומניחים בקערה. מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה (עד להכפלת נפח).
- יוצרים מהבצק צורה של דסקית ואותה מרדדים לפיצה בקוטר של כ-30 ס"מ.
- רוטב פיצה בסיסי: בסיר כבד מטגנים בצל ושום בשמן עד להזהבה. מוסיפים גזר ומטגנים כ-10 דקות. מוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להתאחדות הרוטב (הרוטב צריך להיות סמיך ומבריק) במשך כשעה. מתבלים לפי הטעם.
- הרכבת הפיצה: על בצק הפיצה הפתוח, מורחים בתנועות מעגליות מס' כפות של רוטב עגבניות בצורה אחידה. משאירים 1/2 1 ס"מ של שוליים ללא רוטב מסביב לכל הפיצה. מפזרים גבינה צהובה מגוררת או גבינת מוצרלה איכותית על כל הפיצה בצורה אחידה.
- בשלב זה ניתן להוסיף כל העולה על הדעת כתוספות: זיתים מגולענים, פרוסות עגבנייה, פפרוני, פטריות, תירס וכל מה שאוהבים. ניתן להחליף חלק מהגבינה בגבינה אחרת בשביל הטעם כמו: גבינת ברי, קממבר וכו'.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-25 דקות.
פיצה לכל המשפחה
צילום: אילן מור
מומלצים