האם בינג מעתיקה תוצאות חיפוש מגוגל?
מבצע עוקץ מתוחכם של גוגל חשף אמת מטרידה: בינג משתמשת כנראה באינטרנט אקספלורר כדי להעתיק תוצאות חיפוש מגוגל - ולהעתיק אותם למנוע החיפוש שלה, בינג. מיקרוסופט: לא מעתיקים, לומדים את הגולש
גוגל מאשימה את מיקרוסופט בכך שהיא שואבת ממנה תוצאות חיפוש ומכניסה אותן למנוע החיפוש שלה, בינג.
בחודש האחרון ערכה גוגל ניסוי כדי לבדוק אם החשדות שלה נכונים. מהנדסי החיפוש בגוגל שמו לב שתוצאות חיפוש של גוגל התחילו להופיע במתכונת מאוד דומה, אם לא זהה, בבינג. גוגל כתבו בבלוג שלהם שאפילו תוצאות שגוגל מחשיבה כטעויות של האלגוריתם שלה נמצאו במנוע החיפוש המתחרה.
בואו להגיב בעמוד הפייסבוק של ynet
Mountweazels!
גוגל ביצעה שני ניסויים: בראשון, לקחו בגוגל כמה מילים מומצאות - כמו torsoraphy - והכניסו אותן למערכת תיקוני השגיאות שלהם (למשל, למילה torsoraphy המומצאת מציעים תיקון: המילה האמיתית אך המסובכת לא פחות tarsorrhaphy). לא סביר שמישהו יקליד את המילה המומצאת - משום שגוגל המציאו אותה.
בניסוי השני, מהנדסי גוגל שתלו כמה מילים בג'יבריש, כמו "hiybbprqag" ו-"delhipublicschool40 chdjob", והוסיפו להן תוצאות חיפוש, שלא באמת היו קשורות לג'יבריש שהוקלד.
התוצאה? תיקוני שגיאות הכתיב הפיקטיביים הופיעו בבינג כמה ימים אחרי שעלו בגוגל. כך גם תוצאות החיפוש לג'יבריש. השיטה, שבה יוצרים ערך פיקטיבי כדי לבדוק אם המתחרים מעתיקים אותו, מקורה בימי האנציקלופדיות והיא נקראת "מלכודת זכויות יוצרים", ולעיתים גם Mountweazels, על שם ערך פיקטיבי שהושתל במהדורת 1975 של אנציקלופדיית ניו קולומביה.
השוואה של תוצאה מושתלת בין גוגל לבינג
מהנדסי גוגל מעריכים שהתוצאות הפיקטיביות שלהם מגיעות למיקרוסופט באמצעות דפדפן אינטרנט אקספלורר וסרגל הכלים של בינג. את החשד הזה ביססו המהנדסים כשהם השתמשו בדפדפן של מיקרוסופט כדי לגלוש לתוצאות בגוגל.
איך מקבלת מיקרוסופט את תוצאות החיפוש בגוגל? מהנדסי גוגל מעריכים שהמידע נשלח למיקרוסופט דרך אינטרנט אקספלורר ודרך סרגל הכלים של בינג. גם סרגל הכלים וגם הדפדפן יכולים לשלוח מידע על התנהגות הגולשים והתוצאות שהם מקבלים. מבחינה חוקית, מותר לכלים האלו לשלוח מידע למיקרוסופט - וזה אפילו מעוגן בתנאי השימוש של התוכנות. רגע, מגיב 19, לא קראת את תנאי השימוש?
בתגובה להאשמות הודיעה מיקרוסופט שמנוע החיפוש בינג לומד מהמשתמשים שלו. "אנחנו משתמשים במידע אנונימי מהמשתמשים כדי לשפר את תוצאות החיפוש"', כך אמר סטפַן וייץ, דירקטור בבינג, לאתר Search Engine Land. "תוכנות כמו סרגל הכלים של בינג עוזרות לנו ללמוד על חיפושים שמשתמשים מבצעים", הוא מוסיף. את ההאשמות על כך שהם מעתיקים תוצאות מגוגל מכחיש בזהירות סגן נשיא בינג, הארי שום: "הטענות של גוגל לא מציגות באופן מדויק את הצורה שבה אנחנו משתמשים במידע ממשתמשים".
אחד מפריטי המידע שנשלחים למיקרוסופט הוא הקלקות על לינקים - זאת אומרת שגם אם אתם גולשים לגוגל עם אינטרנט אקספלורר המידע יגיע למיקרוסופט, ובסופו של דבר יופיע בבינג. גוגל, אגב, טוענת שדפדפן כרום וסרגלי הכלים שלה שולחים לה מידע, אבל הוא לא משפיע על תוצאות החיפוש במנוע החיפוש שלה. "אנחנו לא עושים את זה ואנחנו לא נעשה את זה", אומר אַמית סינגהל, אחד האחראים על אלגוריתם החיפוש של גוגל.
כשר - אבל מסריח
האם מה שבינג עושה הוא בלתי חוקי? סינגהל סירב להשיב לשאלה הזו, והודה שגוגל לא נפגעה מהעתקה. עם זאת, בינג נהנית מהעבודה הטובה של גוגל. סינגהל אומר שזה "כמו שאצן מרתון סוחב על גבו אדם אחר, שקופץ רגע לפני קו הסיום ומגיע לפניו".
פיצ'ר חדש בג'ימייל: פרסומות מעצבנות >>