ויקיליקס מועמד לפרס נובל לשלום
ארבע שנים בלבד לאחר שהוקם, ואחרי שנה סוערת, מועמד אתר ההדלפות לנובל. חבר הפרלמנט הנורבגי שהמליץ על ויקיליקס: "תמיד קל יותר לתמוך בחופש הביטוי כשהדובר רואה איתך עין בעין מבחינה פוליטית"
<< ויקיליקס: מצרים מענה בלוגרים במכות חשמל
ארבע שנים בלבד לאחר שהוקם, ואחרי שנה סוערת, מועמד אתר ההדלפות ויקיליקס לפרס נובל לשלום. הממליץ על ויקיליקס הוא סנורה ואלן (Snorre Valen), חבר פרלמנט נורבגי בן 26.
מגיע להם נובל? בואו לדבר על זה בפייסבוק של ynet
המלחמה של אמריקה
בעקבות חשיפת המסמכים האמריקאים, ארה"ב של ברק אובמה (בעצמו זוכה פרס נובל שנוי במחלוקת) הכריזה מלחמה כוללת על האתר, ובין השאר גרמה לחברות אשראי להפסיק לסלוק עבורו כספים ולספקיות שירותי רשת לסגור את השירותים והאחסון שסיפקו לו. ג'וליאן אסאנג', אחד ממייסדי האתר ודוברו הבולט, נמצא בבריטניה, שם הוא ממתין לדיון על הסגרתו לשבדיה, שהוציאה נגדו צו מעצר אירופי בחשד לאונס ועבירות מין נוספות כלפי שתי נשים.
אסאנג', בעל אזרחות אוסטרלית, חושש מהסגרה לארה"ב, שמחפשת את הנוסחה המשפטית להעמדתו לדין, וטוען כי האמריקאים מתכננים לרצוח אותו. בימים האחרונים פרסמו הניו יורק טיימס, הגרדיאן ודר שפיגל ספרים שמספק הצצה לשיתוף הפעולה שלהם עם אסאנג' ודנים באישיותו הבעייתית.
אישיות בעייתית. ג'וליאן אסאנג'.
"יהיה פשע לחסום מידע כזה"
"תמיד קל יותר לתמוך בחופש הביטוי כשהדובר רואה איתך עין בעין מבחינה פוליטית", כתב חבר הפרלמנט ואלן בבלוגו, שם הוא מסביר למה העלה את המועמדות של וויקיליקס לפרס נובל. "למשטרים מערביים יש היסטוריה ארוכה של סובלנות למשטרים דכאניים עם 'חשיבה ידידותית'. חברות אינטרנט מסייעות לסין בצנזור מנועי חיפוש. ומדינות רבות מגיבות לזכות הברורה מאליה של ויקיליקס לפרסם חומרים עם עניין ציבורי בנסיונות 'לירות בשליח'. (...) ליו שיאבאו קיבל פרס נובל בשנה שעברה על מאבקו למען זכויות אדם, דמוקרטיה וחופש ביטוי בסין.
"כמוהו, ויקיליקס תרם למאבק גלובלי למען אותם ערכים, באמצעות חשיפה (בין השאר) של שחיתות, פשעי מלחמה ועינויים – לעתים כאלה שבוצעו על ידי בני ברית של נורבגיה; ולאחרונה, באמצעות חשיפה של סידורים כלכליים של המשפחה הנשיאותית בתוניסיה, ויקיליקס הרימו תרומה קטנה להפלת דיקטטורה ששרדה 24 שנה. יהיה זה פשע לחסום או להתנגד לזכות לפרסם מידע כזה. הוא צריך להיות מוגן, בלי קשר למה שאנחנו חושבים על התוכן של חלק מהחומר שפורסם (או אפילו כולו)".
אתר Wikileaks: ה"רובין הוד" של חופש הביטוי >>