אל-בראדעי: מצרים עוינת לארה"ב וישראל? מופרך
בראיון לרשת CBS ניסה מנהיג ההתקוממות העממית במצרים להפיג את החששות בוושינגטון ובירושלים, ודחה את האפשרות למשא ומתן עם ממשלת מצרים לפני פרישתו של הנשיא מובארק. "מגעים כאלה רק יחזקו לגיטימיות המשטר, שאינה קיימת עוד"
מנהיג ההתקוממות העממית במצרים, ד"ר מוחמד אל-ברדאעי, אמר הלילה (יום ה') בראיון לרשת הטלוויזיה האמריקנית CBS, כי החשש שברגע שמצרים תהפוך לדמוקרטיה היא גם תהפוך עוינת לארה"ב וישראל - הינו "מופרך".
מצרים על סף הפיכה - כל הדיווחים והתמונות - בעמוד מיוחד
- בעקבות מובארק: נשיא תימן לא יאריך את כהונתו
- כיכר המדינה. תחריר הפכה למרכז המחאה בקהיר
- עדכונים שוטפים בפייסבוק של ynet
אל-בראדעי, חתן פרס נובל לשלום ומנהל הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית לשעבר, הוסיף כי הוא דוחה את קריאתו של סגן נשיא מצרים, עומר סולימאן, לדיאולוג מיידי בין הצדדים והדגיש כי התנאי לכך הוא פרישתו המיידית של הנשיא, חוסני מובארק. "אינני רואה את עצמי חלק מדיאלוג כל עוד מובארק נמצא בשליטה. הסיבה לכך היא שמגעים כאלה רק יחזקו את הלגיטימיות של המשטר, לגיטימיות שבעיני אינה קיימת עוד", אמר.
עוד לפני הודעתו של מובארק כי לא יתמודד לנשיאות בחודש ספטמבר, ועוד לפני שהמהומות במצרים הידרדרו לשפיכות דמים, התראיין אל-בראדעי לעיתון הבריטי "אינדיפנדנט". "אם מובארק באמת רוצה להציל את עורו - עדיף שיפרוש. בסופו של דבר צבא מצרים יהיה עם העם". בהתייחס לשאלה אם יתמודד בבחירות אמר אל-בראדעי כי אין לו שאיפות להיות נשיא, אך כשנשאל אם יסכים לשמש כנשיא זמני עד לבחירות כלליות, אמר: "אם יהיה קונצנזוס על-כך - אסכים".
בשעות ארוכות נמשכו העימותים בין תומכי מובארק, שיצאו אתמול לראשונה לרחובות בהמוניהם, לבין מתנגדי המשטר במקום שהפך לסמל המחאה - כיכר א-תחריר בקהיר. שר הבריאות המצרי, אחמד פריד, מסר כי 611 איש נפצעו בכיכר ושלושה בני אדם נהרגו. עם זאת, צוותי רפואה הפועלים באזור הכיכר דיווחו כי מניין הפצועים גבוה בהרבה ועומד על כ-1,500.
אלפי מפגינים המשיכו גם ביום התשיעי למהומות להפר את העוצר וסירבו להיעתר לבקשת השלטונות להתפזר מהכיכר. בקבוקי התבערה, שהושלכו מהגגות בזה אחר זה, לא שיכנעו אותם לחזור לביתם - והם המשיכו לקרוא למובארק להתפטר, לקרוע את תמונותיו ולדרוך על שלטי התמיכה בו. צוותי עיתונאות וטלוויזיה רבים מרחבי העולם דיווחו כי הותקפו על-ידי מפגינים זועמים.
הלילה שוחח מזכיר ההגנה האמריקני רוברט גייטס, עם עמיתו המצרי מוחמד חוסיין טנטאווי, בפעם השלישית בימים האחרונים.
זאת, על-רקע דיווחים כי ממשלת מצרים לוקחת חלק בליבוי האלימות. כתב BBC בוושינגטון, אנדרו נורת', דיווח כי מקורות דיפלומטיים מסרו לו כי "כל הראיות מצביעות על כך שהמהומות במצרים מלובות על-ידי המשטר". לדברי הגורמים, קיימת סבירות שחלק מההפגנות למען מובארק הן הפגנות ספונטניות, אך רובן "מתוזמרות היטב".
דובר מחלקת המדינה האמריקנית, פי. ג'יי קראולי, הודיע הלילה כי "ככל שההכרזה על בחירות הוגנות תוקדם – כך ייטב". דברים אלה זכו לביקורת מצדו של גורם רשמי בממשלת מצרים הנמצא מחוץ למדינה. בראיון לסוכנות הידיעותAP אמר הגורם כי הדרישות האמריקניות מקהיר סותרות את עצמן. "יש סתירה ברורה בין הקמת ממשלת מעבר לבין האצה של כל התהליך", אמר הגורם והוסיף כי החלטתו של מובארק שלא להתמודד בבחירות הקרובות, אינה נובעת מלחץ אמריקני.