שתף קטע נבחר

יוצאים לקניות? כך לא תרכשו מוצרים שיגיעו לפח

הגיעו לסופר עם רשימה מסודרת, בדקו את תאריך התפוגה, שמרו פירות במקרר והכי חשוב - חישבו פעמיים לפני שאתם פותחים את הארנק - כל הטיפים לקנייה ואחסון נכונים של מוצרי מזון

בעודנו משוטטים בין מדפי הסופר, רבים מאיתנו מתפתים להעמיס עוד ועוד מוצרים על העגלה, גם אם לא בטוח שאנחנו צריכים או רוצים אותם. מארז של מעדני חלב - כי זה משתלם יותר, דוכן טעימות שמפתה אותנו לרכוש גבינה לא מוכרת, רוטב חדש במבצע ושלל מצבים אחרות - מביאות אותנו לפתוח את הארנק ולרכוש מוצרים, שרוב הסיכויים שיגיעו לפח.

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet

 

כדי להמנע מהבזבוז הכספי והזיהום הסביבתי הכרוכים בכך, ריכזנו בסיוע המשרד להגנת הסביבה מספר טיפים לקנייה ואחסון נכונים של מוצרי מזון:

 

  • בדקו מה חסר בבית, ערכו רשימה וגשו איתה לבצע את הקניות. עריכת הקניות לפי רשימה מסודרת מונעת בזבוז כספי מיותר וצריכה עודפת של מוצרים.

 

  • בדקו את תאריך התפוגה לפני קניית מוצרים ובחרו את המוצר בעל תאריך התפוגה הרחוק ביותר.

 

  • עטיפת מוצרים כמו גבינה צהובה ופסטרמה, לאחר פתיחתם, מאריכה את חיי המדף של המוצר ותמנע השלכתו בטרם עת. 

 

  • שמירת פירות במקרר מאריכה את חיי המדף של המוצר. כך למשל, תותים יש לשמור במקרר בכלי שטוח ללא כיסוי, ואילו  משמש, אבוקדו ואפרסק יש לשמור בקירור וללא כיסוי לאחר הבשלתם.

 

  • אפשר לשמור במקרר ביצים קשות מבושלות עד שבוע כאשר הן מקולפות, עטופות בפלסטיק או בכלי סגור מכוסה מים.

 

  •  העדיפו תוצרת לא ארוזה - שוק הפירות והירקות שופע אריזות פלסטיק, סלסילות וקופסאות שימורים. בחלק גדול מהמקרים ניתן לבחור בירקות ופירות בתפזורת ולחסוך חלק ניכר מהאריזות.

 

  • צאו לקניות עם שקיות שאתם מביאים אתכם מהבית, וכך תמנעו מצריכת שקיות נוספות ומיותרות. מומלץ לשמור שקיות ישנות בתוך שקית בד, ולהשתמש בהן שוב ושוב בקניית ירקות ופירות. אם אתם עורכים את הקניות שלכם באמצעות כלי רכב, תמיד כדאי להשאיר בתא המטען שקית ירוקה עם כמה שקיות פלסטיק לשימוש חוזר בתוכה.

 

  • הכי חשוב - חישבו פעמיים לפני כל קנייה, האם אתם באמת צריכים את המוצר החדש ש"מחייך" אלינו מהמדף. 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קמפיין למניעת רכישה בזבזנית של מזון

 

אמש (ד') השיק המשרד להגנת הסביבה קמפיין למניעת רכישה בזבזנית של מזון. ממחקר שנערך על ידי מכון "כלים שלובים" עבור המשרד עולה, כי משפחה ממוצעת בישראל זורקת לפח מידי חודש מוצרי מזון בשווי של כ-350 שקל.

 

המחקר, בדק את הרגלי הצריכה ותופעת קניית היתר של מוצרי מזון בקרב משפחות בישראל, מגלה בין היתר שהשלכת מזון לפח היא תולדה של תרבות הצריכה, שמעודדת לקניית יתר.

 

מהנתונים עולה כי 89% זורקים מזון לפח משום שהם קונים יותר ממה שהם צורכים, ו-41% ציינו שהם קונים מזון בגלל דחף של רגע וזורקים אותו אחר כך לפח כי הוא אינו טעים.

 

מנתוני המשרד עולה כי 30% מהפסולת העירונית בישראל - שהם כ-1.5 מיליון טון בשנה, היא פסולת מזון, שנוצרת בין השאר גם מאחסון המזון בצורה לא נכונה.

 

לחסוך נייר במקום העבודה: כך תעשו זאת

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יוצאים לקניות? חשבו פעמיים
צילום: index open
מומלצים