בעלה ובתה של ח"כ תירוש חשודים בהונאת מס
יוחאי ורותם תירוש נעצרו בחשד לאי סדרים ודיווח כוזב לרשויות המס. חוקרי רשות המסים חושדים שהם העבירו מסמך מזויף שנכתב לכאורה על-ידי בתה של ח"כ רונית תירוש - שמוכיח שעבדה אצל אביה בזמן ששהתה בחו"ל. הם שוחררו בערבות
חוקרי רשות המסים עצרו היום (ה') את בעלה ואת בתה של חברת הכנסת רונית תירוש (קדימה) בחשד לאי סדרים ודיווח כוזב לרשויות המס. הבעל, יוחאי תירוש בן ה-60, והבת רותם, בת 30, נעצרו יחד עם רואה החשבון חיים גינדי והובאו לבית משפט השלום בתל-אביב. הם שוחררו בתנאים מגבילים ובערבות של 700 אלף שקלים כל אחד.
יוחאי תירוש הוא הבעלים של סוכנות הביטוח "תירוש" וכמה חברות נוספות. לטענת רשות המסים, בביקורת שנערכה עלה כי בין 2004 ל-2006 שולמה לבת, רותם, משכורת מקופת סוכנות הביטוח של אביה, למרות שלפי החשד, במשך רוב התקופה היא שהתה בחו"ל.
ח"כ תירוש ובתה. שהתה בחו"ל וקיבלה שכר (צילום: אלכס קולומויסקי)
ברשות המסים טענו כי תירוש המציא לפקיד שומה מכתב שבו טען כי בתו עבדה במשך שנתיים בחברה, וכן העביר שלושה מסמכים שהיא לכאורה כתבה. ברשות טענו כי בסמליל שהופיע בראש המסמך, נכתבה כתובתו של מבנה שכלל לא היה קיים ב-2004, מה שעורר את החשד כי מדובר במסמכים מזויפים.
בהמשך החקירה, הודתה הבת שזייפה את המסמכים בעצת עורך דינה. אביה, לעומת זאת, טען בחקירתו כי המסמכים נראים מזויפים, אך גרס כי הוא אינו יודע מי אחראי לכך ומי העביר אותם לפקיד השומה.
חשדות נוספים נוגעים לחברה אחרת שבעלה של הח"כית הוא בעל מניות בה - חברת "תירוש השקעות ובניין בע"מ". ברשות המסים טענו כי מ-2004 חדלו נציגיה להגיש דו"חות, ורק לאחר פניית פקיד השומה, הועברו לידיו המסמכים הנוגעים לשנים 2004-2007 שבהם נרשם כי "אין לחברה פעילות עסקית" ולא דווח בהם על הכנסות כלשהן.
אלא שבדיקה ברישומי הבנק שבו התנהל חשבון החברה העלתה כי בין 2004-2005 הייתה החברה מעורבת בפעילות עניפה בניירות ערך בסכומים שהגיעו לכדי מאות אלפי שקלים לכל פעולה.
הרו"ח הסביר: "מנהלת החשבונות רשמה בטעות"
גינדי, רואה החשבון שנעצר, אמר בחקירתו כי לא ידע בזמן אמת על פעילות החברה בניירות ערך והסביר כי העובדה שהמסמכים שנמסרו לא כללו תיעוד שלה נבעה מרצון "להגיש את הדו"חות כמה שיותר מהר". למרות הרישומים בבנק, הוא גרס כי פעילות החברה בתחום ניירות הערך "הייתה מינורית מבחינת משמעויות המס שלה".
חשדות נוספים נגד בעלה של תירוש עוסקים בטענת רשות המסים, שלפיה העביר דמי ניהול בסכומים שעלו על שני מיליון שקלים בשנה מסוכנות הביטוח שבבעלותו לחברת ניהול שהקים. יוחאי תירוש חשוד כי לא דיווח, בשתי החברות, על קיומו של תכנון מס החייב בדיווח, ולא צירף טופס שנדרש לפי קביעה שהתקבלה ב-2007. את היעדרו של הטופס המדובר הסביר רואה החשבון בכך ש"הוא לא צורף בטעות".
ברשות המסים בודקים גם ממצאים שאיתר פקיד שומה, על כך שחשבוניות מסוימות נמצאו שלוש פעמים - הן בתיקו האישי, הן בחברה בבעלותו והן בהגשה לצרכי מס שבח. רואה החשבון הסביר זאת בכך ש"כנראה מנהלת החשבונות קיבלה פעם אחת את המקור ופעם את ההעתק, וכנראה שהיא רשמה את זה פעמיים בטעות".
עורכי דינו של גינדי, קובי ואורי גולדמן, מסרו בתגובה כי "מדובר ברואה חשבון ותיק ומקצוען מהשורה הראשונה, שמעולם לא התמודד עם סיטואציה דומה. מהרגע שהחלה הפרשה, הוא משתף פעולה עם חוקריו. מיותר היה להביאו לבית המשפט בשל כך שפעל כדין. מדובר במחלוקת אזרחית ולא פלילית, וכך היו אמורים הדברים להישאר".