עימותים במצרים, לפחות עשרים עיתונאים נעצרו
תומכיו של הנשיא מובארק ממשיכים להתעמת עם אלפי מפגיני האופוזיציה בכיכר א-תחריר בקהיר. לפי ה"וושינגטון פוסט", לפחות עשרים עיתונאים נעצרו במהלך היום. עמיתיהם למקצוע הוכו. איראן מרוצה מההתפתחויות: "רנסאנס במזרח התיכון"
אחד בפה אחד בלב? סגן נשיא מצרים קרא היום (ה') לשחרר את העצורים בהפגנות נגד השלטון, אך מדיווח של "וושינגטון פוסט" עולה כי לפחות עשרים עיתונאים נעצרו במהלך היום העשירי להפגנות המחאה נגד השלטון המצרי. בין העצורים אנשי ה"פוסט", "ניו יורק טיימס" ו"אל-ג'זירה". גם בארגון זכויות האדם "אמנסטי" טענו כי אחד מעובדי הארגון נעצר בקהיר, יחד עם עמית מ-Human Rights Watch, ונלקח למיקום שאינו ידוע.
מצרים על סף הפיכה - כל הדיווחים והתמונות -
בעמוד מיוחד
גם הערב נמשכו העימותים בכיכר א-תחריר בקהיר. הכיכר, מפינת המוזיאון המצרי וכמעט עד האוניברסיטה האמריקנית, מוחזקת על-ידי אלפי מפגינים שקוראים להפלת המשטר ומותקפים ללא הרף על-ידי תומכיו של הנשיא חוסני מובארק. לפחות שמונה בני אדם נהרגו ו-800 נפצעו היום במהומות.
ברחובות מסתובבות כנופיות שמשליכות אבנים ותוקפות את מי שתומך בצד הלא נכון. מדי פעם נשמעות יריות, שמצטרפות לאבנים ולבקבוקי התבערה.
המפגינים טוענים כי על חלק מהתוקפים נמצאו תעודות של שוטרי חרש ותעודת חבר במפלגת השלטון. במקום אחר העידו שלושה פועלים ממפעל ממזרח לקהיר כי קיבלו הוראה ממעסיקם ללכת להפגין ולתקוף, בתמורה ל-50 לירות מצריות.
עיתונאים שלא נעצרו הותקפו. אנשי סוכנות הידיעות "רויטרס" הוכו כשצילמו ידיעה על חנויות ובנקים שנאלצו לסגור את שעריהם בעקבות המהומות, סמוך לכיכר א-תחריר. בתקרית אחרת, עיתונאי יווני נדקר ברגלו על-ידי תומך של מובארק. עד ראייה מסר כי גם צלם הוכה.
יריות, אבנים ובקבוקי תבערה בקהיר (צילום: צור שיזף)
דובר הבית הלבן, רוברט גיבס, קרא לשחרר מיד את כל העיתונאים שנעצרו ואמר כי הנסיונות להטיל אימה על התקשורת הם "לגמרי בלתי מקובלים". דובר מחלקת המדינה, פיליפ קראולי, טען כי ישנו "קמפיין מתוכנן להפחיד עיתונאים זרים בקהיר ולהתערב בדיווחיהם. אנו מגנים זאת".
איראן רוצה "מדינה איסלאמית עצמאית"
סגן נשיא מצרים, עומר סולימאן, טען בראיון מיוחד לטלוויזיה המצרית כי העימותים אתמול בכיכר היו "מזימה". הוא הזהיר כי "המשך ההפגנות יביא להפסדים נוספים", אך הבהיר כי מצרים מסוגלת להתמודד עם המשבר.
סולימאן הוסיף כי "תנועת 25 בינואר (שעומדת מאחורי ההפגנות) אינה תנועה חבלנית אלא בעלת דרישות לגיטימיות".
סולימאן גם הבהיר כי קהיר לא תקבל התערבות זרה בענייניה הפנימיים, לאחר שמנהיגי צרפת, גרמניה, בריטניה, איטליה וספרד קראו למובארק להתחיל בשינוי הפוליטי במצרים. "התערבות בעניינינו הפנימיים היא מוזרה, בלתי מקובלת ואנחנו לא נאפשר אותה", הבהיר סגן הנשיא.
באיראן, בינתיים, הביעו שביעות רצון מהמשך ההפגנות בקהיר. משרד החוץ של הרפובליקה האיסלאמית הביע תמיכה במפגינים, בטענה שמדובר בסימן ל"רנסאנס איסלאמי" במזרח התיכון. בטהרן מקווים שהמהומות יובילו להקמת "מדינה איסלאמית עצמאית במזרח התיכון".