שתף קטע נבחר

דנמרק: 9 שנות מאסר לתוקף המאייר של מוחמד

בינואר 2010 פרץ מוהודין מוחמד גאלי, סומלי בן 29, לביתו של קורט וסטרגרד שהאיור שיצר ובו נראה מוחמד חובש טורבן בצורת פצצה עורר זעם בכל העולם המוסלמי. הוא ניסה לתקוף אותו בגרזן, אולם וסטרגרד הספיק לנעול עצמו באמבטיה

בית משפט בעיר ארהוס גזר אתמול (יום ו') 9 שנות מאסר על גבר סומלי שהורשע בניסיון לרצוח את הקריקטוריסט הדני , שפרסם ב-2005 את איורי מוחמד ועורר זעם בכל העולם המוסלמי. בנוסף, פסק בית המשפט כי אחרי שיסיים האיש - מוהודין מוחמד גאלי - לרצות את עונשו הוא יגורש מדנמרק לכל ימי חייו.

 

 

גאלי, בן 29, הורשע כי ב-1 בינואר 2010 פרץ לביתו של קורט וסטרגרד כשברשותו גרזן וסכין, אולם זה הצליח להימלט ולנעול את עצמו באמבטיה מאחורי דלת מיוחדת מפלדה.

 הוא הזעיק את המשטרה וזו הגיעה לבית ועצרה את גבר הסומלי, לא לפני שזה תקף את אחד השוטרים. יצויין כי גלאי הוא פעיל במיליציה האיסלאמית הסומלית "אל-שבאב".

 

בכתב האישום נגד גאלי נכתב כי הניסיון הרצח הוא מעשה טרור שנועד להלך איימים על התושבים ולערער את יציבות החברה. עוד נכתב, כי החל מספטמבר 2009 ועד למקרה עצמו, עסק גאלי באיסוף מידע באינטרנט על וסטרגרד, בין היתר באתרים השייכים לג'יהאד העולמי. גאלי הכחיש לאורך כל משפטו את המיוחס לו וטען כי נכנס לביתו של המאייר בן ה-75 רק כדי להפחידו.


וסטרגרד בסטודיו שלו. ננעל באמבטיה (צילום ארכיון: AP)

 

איורו של מוחמד חובש טורבן בצורה של פצצה הוא אחד מכעשר קריקטורות הלועגות לאיסלאם, שפורסמו בעיתון הדני "יילנדס-פוסטן" בשלהי שנת 2005 והובילו לגל של הפגנות בעולם המוסלמי, ממרוקו ועד אינדונזיה, ולאיומים על חיי המאיירים, כתבי העיתון ומנהליו. גל מחאה נוסף אירע ב-2008 אחרי שהאיורים פורסמו פעם נוספת.

 

מבין כל האיורים שפורסמו בגנות מוחמד והאיסלאם, הקריקטורה שיצר וסטרגרד היתה זו שיצרה את עיקר הסערה הציבורית הגדולה ביותר, וגרמה לכך שאת השנים האחרונות העביר המאייר הדני תחת אבטחה משטרתית. ב-2008 נעצרו אזרח דני ממוצא מרוקני ושני טוניסאים בחשד שתיכננו לרצוח את וסטרגרד.

    

בדצמבר 2010 עצרו דנמרק ושבדיה חמישה בני אדם בחשד שזממו לבצע מתקפה נוסח מתקפת הטרור במומבאי, שאחד מיעדיה הוא בניין מערכת העיתון יילנדס-פוסטן. ארבעה מהחשודים עומדים בימים אלה לדין בגין מעורבות במזימת טרור ואילו החמישי שוחרר. 

 

בספטמבר אשתקד העניקה קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, פרס לווסטרגרד בכנס מדיה בינלאומי. בנאומה, הגנה מרקל על זכותו של המאייר לפרסם כל העולה על רוחו וטענה כי מדובר בסוגיה של חופש הביטוי והעיתונות. "אין זה רלוונטי האם האיורים חסרי טעם או לא, האם הם הכרחיים או לא. האם הוא רשאי לעשות זאת? כן, הוא יכול", אמרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וסטרגרד. האיור עורר זעם אדיר
צילום: AP
מומלצים