שתף קטע נבחר

 

בריטניה משנה כיוון: "הרב-תרבותיות כשלה"

ר"מ בריטניה, דיוויד קמרון, צפוי להציג היום בוועידת הביטחון במינכן דוקטרינה חדשה המעוניינת להכפיף מהגרים ומיעוטים החיים בממלכה תחת ערכי ליבה, ולזנוח את הגישה שעודדה את אוותן תרבויות לחיות את חייהן. קוראים לזה "ליברליזם קשוח"

אחרי 30 שנה - משנים כיוון: ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, מתכוון להכריז היום (שבת) בוועידת הביטחון במינכן כי דוקטרינת "הרב-תרבותיות בבריטניה" כשלה ותיזנח לטובת דוקטרינת "ליברליזם קשוח" - כך מדווחים העיתונים "דיילי טלגרף", "אינדיפנדנט" ו"גרדיאן". ההכרזה צפויה לעורר בבריטניה ויכוח על הזהות הלאומית והסובלנות הדתית.

 

 

"המשמעות של להיות בריטי היא להאמין בחופש הביטוי ודת, בדמוקרטיה ובשיוויון זכויות ללא קשר לגזע, מין או מגדר. מאמיני כל הדתות חייבים לחבור לקהילה

רחבה יותר ולקבל ערכי ליבה", יאמר קמרון וצפוי לקרוא לתושבי הממלכה - משרים ועד אחרון האזרחים - להיאבק באופן אקטיבי בקיצונים. לדבריו, קבוצות שלא יפעלו לקידום הערכים הללו - לא יזכו עוד למימון ציבורי ויוצאו אל מחוץ לחוק.

 

במרכז הדוקטרינה שמעוניין קמרון לבטל אחרי כשלושה עשורים, עומדת התפיסה שקהילות שונות צריכות על בסיס מסורותיהן וערכיהן כל עוד הן עושות זאת במסגרת החוק. "במסגרת הרב-תרבותיות, עודדנו תרבויות שונות לחיות את חייהן, מנותקות אלה מאלה ומהזרם המרכזי", יאמר קמרון. "נכשלנו ליצור חברה שאליה קהילות אלה רוצות להתחבר. זה מותיר חלק מהצעירים המוסלמים חסרי שורשים. כל הבריטים צריכים להאמין בערכים בסיסיים ולקדם אותם באופן אקטיבי. זה אומר שעלינו להבטיח שכל המהגרים ילמדו אנגלית ושבכל בתי הספר ילמדו אלמנטים הקשורים לתרבות המשותפת".

 

ראש ממשלת בריטניה צפוי בנאומו ליצור בידול בין "האיסלאם הקיצוני" כאידיאולוגיה פוליטית, לבין האיסלאם כדת. "עלינו להיות ברורים: "איסלאם קיצוני ואיסלאם אינו אותו הדבר", הוא יאמר. יצויין כי נאומו של קמרו בוועידת הביטחון בא בשעה שממשלת בריטניה עורכת בחינה מחדש של האסטרטגיה שלה בכל הקשור למאבק בטרור וכן למימון ולסיוע שלהן זוכות קבוצות איסלאמיות מווסטמינסטר.

 

"במקום להתעלם מהאידיאולוגיה הקיצונית, אנחנו - כממשלות - חייבים להתעמת. במקום לעודד אנשים לחיות מנותקים מאיתנו, אנחנו חייבים ליצור זהות לאומית משותפת, פתוחה עבור כולם... אנחנו צריכים לחשוב טוב עם מי יש לנו אינטרס לבוא במגע. חלק מהארגונים שרוצים להציג עצמם כשער לקהילה המוסלמית, מקבלים מימון ציבורי אך עושים מעט מאוד להילחם בקיצונים. זה כמו לפנות למפלגה פאשיסטית להילחם בתנועה לבנה אלימה".

 

בסקר שערכה לאחרונה קרן מרשל הגרמנית, נמצא כי 23 אחוז מהבריטים סבורים שההגירה היא הבעייה המרכזית של הממלכה. זאת, לעומת 10 אחוזים מתושבי קנדה וארה"ב ואפילו שבשתי מדינות אלה מספר התושבים שנולדו במדינה זרה גבוה יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קמרון. מאבק אקטיבי
צילום: AP
מומלצים