שתף קטע נבחר

הפלסטינים דוחים את המחוות: "לגמרי לא מקובל"

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושליח הקוורטט טוני בלייר סיכמו על שורת מחוות כלפי הרשות הפלסטינית, אך עריקאת טוען כי הצעדים "מיועדים להרוס את האמון בין הפלסטינים לישראלים". במקום מחוות הוא דורש מישראל להפסיק את הבנייה בהתנחלויות ולהסכים להקמת מדינה פלסטינית בגבולות 1967

סאיב עריקאת דחה היום (שבת) את שורת המחוות שעליהם סיכמו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושליח הקוורטט טוני בלייר כלפי הרשות הפלסטינית, ואמר כי הם "לגמרי בלתי מקובלות".

 

 

נתניהו ובלייר נועדו ערב פגישה בין נציגי הקוורטט (ארה"ב, רוסיה, האו"ם והאיחוד האירופי) במינכן, וסיכמו על הקלות לפלסטינים בתחום הבנייה במזרח ירושלים, על צעדים שנועדו לחזק את אבו מאזן ולשכנע את הפלסטינים לשוב למשא ומתן. נתניהו גם הסכים לדון על הקמת שדה גז פלסטיני סמוך לחופי רצועת עזה.


נתניהו ובלייר מחייכים, הפלסטינים לא מרוצים (צילום: משה מילנר, לע"מ)

 

"ההודעה של הממשלה הישראלית ושליח הקוורטט היא לחלוטין בלתי מקובלת", אמר עריקאת, ראש צוות המשא ומתן הפלסטיני. "אנו לא מאמינים בצעדים הללו, שמיועדים רק להרוס את כל האמון בין הפלסטינים לישראלים".

 

עריקאת הסביר את התנגדותו להקמת שדה הקידוח: "אלה דברי שטות לא מקובלים, שהוא מאשר לנו פרוייקט בעזה שעתיד להסתיים רק 20 שנים אחרי העצמאות הפלסטינית. זו זריית חול בעיניים שלנו, אנחנו לא זקוקים למחוות אלא לעצירת ההתנחלויות, כולל ירושלים וקבלת עיקרון שתי המדינות על בסיס גבולות 1967".

 

"מרחץ דמים בגלל היחס לישראל" 

"אנחנו מקווים שמדינות המערב יפסיקו להתנהל מול ישראל כאילו היא מדינה מעל החוק, ושהן יקבלו החלטה היסטורית שתכיר במדינה פלסטינית בגבולות 1967 שבירתה היא מזרח ירושלים", הוסיף הבכיר הפלסטיני

ודרש מהקוורטט לאלץ את ישראל להפסיק את הבנייה בהתנחלויות, "כולל ירושלים".

 

עריקאת התייחס גם לשינויים הפוליטיים באזור והסביר כי "מה שדוחף את האזור הזה לאלימות וקיצוניות הוא המשך הכיבוש והעקשנות הישראלית להמשיך את מפעל ההתנחלויות". לדבריו, המשך ההתנהלות מול ישראל כאילו היא מעל החוק יוצרת באזור "כאוס ואלימות, קיצוניות ומרחץ דמים".

 

נתניהו הבהיר אמש כי למרות ההקלות, הפיתרון עם הפלסטינים לא יושג רק על-ידי קידום "שלום כלכלי", אלא באמצעות משא ומתן. "אני מקווה שאבו מאזן ייענה לקריאתי. ברור היום למה אני מתעקש כל כך על מרכיבי הביטחון בשלום, משום שההסדר שאנחנו צריכים להגיע אליו צריך לקחת בחשבון לא רק את המצב היום, אלא את המצב שיכול להתהוות גם מחר", הסביר.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא רוצה טובות. עריקאת
צילום: כפיר סיון, ישראל סאן
מומלצים