פרס הודה למובארק: "תרומתו לשלום לא תישכח"
בכנס בירושלים אמר נשיא המדינה על עמיתו המצרים: "אני מוקיר לו תודה על כך שהציל חיי אנשים רבים, בכך שמנע מלחמה". הוא הביע חשש מעליית האחים המוסלמים לשלטון
בזמן שבעולם, ובמיוחד בארצות-הברית , נמשכים להישמע הקולות לנשיא מצרים להתפטר מתפקידו - בישראל ממשיכים לתמוך בחוסני מובארק. נשיא המדינה, שמעון פרס, אמר הערב (שבת): "התרומה שלו לשלום אף פעם לא תישכח".
מצרים על סף הפיכה - הדיווחים והתמונות בעמוד מיוחד :
- מתקפלים: בכירי מפלגת השלטון וגמאל התפטרו
- דיווח: ניסיון התנקשות בסולימאן, מאבטחיו נהרגו
- התהפכו היוצרות: מבריחים סחורה מעזה למצרים
- אלפי מפגינים ברפיח; אירופה: להתחיל השינוי כעת
- "יום העזיבה": המונים בתחריר, הצבא תופס פיקוד
- נשארים עם היד על הדופק גם בפייסבוק של ynet
הנשיא פרס השתתף הערב בכנס של ה-EFI, שדולה של פרלמנטרים אירופיים למען ישראל, שהתקיים בבנייני האומה בירושלים. פרס אמר ל-500 חברי פרלמנט
מאירופה, כי הוא מכיר את הנשיא מובארק שנים רבות. "אני מוקיר לו תודה על כך שהציל חיי אנשים רבים, בכך שמנע מלחמה", הוא אמר.
פרס התייחס גם למה שיקרה, ביום שאחרי שמובארק יעזוב את ארמון הנשיאות בקהיר. "הבעיה הגדולה היא לא לשנות ממשלה, אלא לשנות את המצב בארץ ענייה כמו מצרים". הוא התייחס גם לאחים המוסלמים ואמר: "הבחירות במצרים מסוכנות. אם האחים המוסלמים ייבחרו, הם לא יביאו לשלום. דמוקרטיה בלי שלום היא לא דמוקרטיה. אנחנו מאוד מודאגים שיהיה שינוי בממשלה במצרים בלי שיהיה שינוי בנסיבות שהביאו למצב הזה".
נשיא המדינה התייחס בנאומו גם לנושאים אחרים, כמו המשא ומתן עם הפלסטינים. אנחנו אי קטן באוקיינוס סוער. אין לנו מרווח לטעויות, כולם רוצים את פתרון שתי המדינות, אבל מעתה אני מציע שנדבר על פתרון של שתי מדינות דמוקרטיות".
באירוע דיבר גם ד"ר אלכסנדר משקביץ', יושב ראש כנס שדולת ידידי אירופי בישראל, שאמר: "הבאת מאות חברי פרלמנט אירופים לכנס תמיכה בירושלים היה אחד ההישגים החשובים לדיפלומטיה הישראלית בתקופתנו, והתשובה לניסיונות הדה לגיטימציה של ישראל"
נשיא ארצות הברית, ברק אובמה,
שב וקרא אמש לנשיא מצרים, חוסני מובארק, להתחיל מיד את תהליך העברת השלטון. אחרי עוד יום הפגנות בארץ הנילוס, שבו השתתפו מאות אלפי בני אדם, הדגיש אובמה כי רק העם המצרי יקבע את עתידו. מוקדם יותר קרא הבית הלבן למובארק לנקוט "צעדים קונקרטיים" להעברת השלטון.
אובמה אמר כי שאלת המפתח שמובארק צריך לשאול את עצמו היא איך הוא יכול להותיר מאחורי מורשת שתאפשר העברה מסודרת של השלטון בארצו. "מובארק צריך לשאול את עצמו איזו מורשת הוא משאיר למצרים. אני מקווה שהוא יקבל את ההחלטה הנכונה", אמר.
Read this article in English