שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

היום: האחים המוסלמים נכנסים למו"מ עם מובארק

ארגוני האופוזיציה שישתתפו במשא ומתן עם המשטר על פיתרון המשבר הפוליטי עדיין חלוקים, והסיכוי להסכמה נראה כרגע קלוש. שני סעיפים בחוקה, שעלולים לסכל בחירת פרלמנט חדש לפני הבחירות לנשיאות, יכולים להביא את הצדדים למבוי סתום

ארגון האופוזיציה הגדול ביותר במצרים, "האחים המוסלמים", הודיע אמש (שבת) כי הסכים להצטרף למשא ומתן עם הממשלה. דובר "האחים המוסלמים" אמר כי השיחות יחלו הבוקר בשעה 11:00, וכי הצדדים ידונו במהלכן בתהליך שבמסגרתו יפרוש מובארק, בהקמת ממשלת המעבר, בזכות להפגין במקומות ציבוריים ובערבויות לביטחונם של פעילי המחאה.

 

מצרים על סף הפיכה - הדיווחים והתמונות בעמוד מיוחד :

עדכונים שוטפים על מצרים גם בפייסבוק של ynet 

 

הפיצוץ במצרים פוגע באספקת הגז לישראל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

זו הפעם הראשונה שהתנועה האיסלאמית נעתרת לבקשה שתנהל משא ומתן עם המשטר, אך דובר התנועה הבהיר כי אם השיחות לא יובילו לדבר - היא לא תהסס לפרוש מהן. הטלוויזיה הממלכתית במצרים הודיעה כי סגן הנשיא, עומר סולימאן, כבר החל למעשה את המשא ומתן, כשנפגש עם בכירי אופוזיציה מארגונים אחרים ועם אישי ציבור עצמאיים רבי-השפעה. לא נמסר עם אילו אנשים וארגונים הוא נפגש. לפי שעה, אנשי האופוזיציה חלוקים בדעותיהם לגבי הצעדים שיש לנקוט.


לא רוצים גם את עומר סולימאן. מפגינים מול חיילים בקהיר (צילום: AP)

 

לפי הצעה שניסח ארגון המכנה את עצמו "מועצת החכמים", מובארק לא יפרוש לאלתר, אך סגן הנשיא עומר סולימאן יישא בסמכויותיו עד לעריכת בחירות דמוקרטיות. הצעת הפשרה של "מועצת החכמים" מבוססת על סעיף 139 בחוקה המצרית, המאפשר למובארק להעביר את סמכויותיו בפועל לסגנו, בעוד שהוא יישאר באופן רשמי הנשיא עד ספטמבר, הגם שללא כוח בידיו.

 

אלא שכמה בכירי אופוזיציה טוענים כי פירוש מהלך כזה הוא שהבחירות הבאות ייערכו באותם תנאים לא הוגנים כמו אלה שאפיינו את כל מערכות הבחירות תחת המשטר הנוכחי. הם מבקשים שעוד לפני כן ייבחר פרלמנט חדש, כדי שיוכל לבצע שינויים בחוקה כך שהיא תסלול את הדרך לבחירות חופשיות.


מפגינים בכיכר א-תחריר בקהיר. אובמה מחכה לצעדים (צילום: AFP)

 

הלילה אמר יו"ר הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית לשעבר, מוחמד אל-בראדעי, שנמנה עם מובילי מחאת האופוזיציה, כי אם ארה"ב תתמוך בכך שסולימאן יעמוד בראש ממשלת מעבר במצרים, יהיה זה "מכשול גדול" למשא ומתן. בסוף השבוע

קראו שוב נשיא ארה"ב, ברק אובמה, ומזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, למובארק להתחיל מיד את תהליך העברת השלטון. 27 מדינות האיחוד האירופי ומזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, פרסמו הצהרה דומה.

 

גם אם כל תנועות האופוזיציה יגבשו הצעה מוסכמת לקראת המשא ומתן, סעיף 82 של החוקה עלול להיות מכשול משפטי בדרך לשינוי. לפי סעיף זה, גם אם סמכויות הנשיא מועברות לסגנו, הסגן אינו מורשה לבקש לבצע שינויים בחוקה או לפזר את הפרלמנט או את מועצות השריעה המקומיות. אם סעיף זה יתממש, הבחירות לנשיאות בספטמבר יהיו חייבות להתקיים לפי אותם חוקים שמפלגות האופוזיציה טוענות שמונעים מיריביו של מובארק את האפשרות להציב אתגר פוליטי של ממש.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אל-בראדעי בהפגנה. האופוזיציה נכנסת לשיחות
צילום: רויטרס
עומר סולימאן. "לא רוצים שיוביל את הממשלה"
צילום: רויטרס
מומלצים