שתף קטע נבחר

 

היקף המשכנתאות בדצמבר: 5.5 מיליארד שקל

הסכום הכולל של הלוואות המשכנתא עמד בחודש האחרון של 2010 על 10% יותר מאשר בחודש נובמבר. "יש השפעה להוראות של בנק ישראל", מסביר מנהל בכיר בבנק גדול שמסייג ואומר כי "לא כדאי להתרשם יותר מדי מהמספרים"

שיא חדש. מנתוני בנק ישראל עולה כי סך הלוואות המשכנתא עמד בחודש דצמבר 2010 על 5.5 מיליארד שקל – עלייה של כ-10% בהשוואה לחודש נובמבר. מדובר בשיעור דומה להיקף ההלוואות שניטלו בחודש יוני שעבר בסכום של 5.47 מיליארד שקל. יש לציין כי הנתונים כוללים את סך כל הלוואות המשכנתא, כאשר בחודש דצמבר עמדו ההלוואות לדיור מתוך סכום זה על 4.68 מיליארד שקל.

 

  • הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet

 

בדצמבר 2009 עמד היקף ההלוואות על 4.6 מיליארד ומאז עלה היקף המשכנתאות בכמעט 20%. יש לציין כי במהלך השנה האחרונה לא נרשמה מגמה עקבית בהיקף נטילת המשכנתאות. בחודש ספטמבר האחרון עמד היקף המשכנתאות שניטלו על 3.7 מיליארד שקל, היקפים דומים נרשמו בחודש אפריל ובחודש פברואר 2010.

 

האם החלטת בנק ישראל בסוף אוקוטובר 2010 על הגבלות בנטילת המשכנתא ודרישה מהבנקים להקצאת הון נוספת בגין הלוואת אלו, לא ממש עצרה את הביקוש?

 

"לא כדאי להתרשם יותר מדי מהמספרים הללו, אין בדצמבר שינוי מגמה" אמר ל-ynet מנהל בכיר באחד הבנקים הגדולים. "יש השפעה להוראות של בנק ישראל. בנק ישראל הציב לעצמו שלושה יעדים: להוריד את היקף ההלוואות שנלקחות במסלול הפריים, להוריד את שיעור המימון ולהוריד את היקף נטילת המשכנתאות.

 

לדבריו, "מרכיב הפריים ירד וזו כאמור היתה אחת המטרות של בנק ישראל. בנוסף, יש ירידה בריבית המשתנה ויש גם ירידה בשיעור המימון כך שגם בהיבט זה יש הצלחה".

 

ומה עם היקף נטילת המשכנתאות והגדלת הביקוש?

 

"גם בתחום הזה יש ירידה, אם כי זה לא נראה בהיקף בחודשיים האחרונים (נובמבר דצמבר)". לדבריו, "בנוסף לתחרות האגרסיבית בשוק המשכנתאות, הבנקים עשו מאמצי שיווק גדולים לקראת סוף השנה כדי לשפר את הדו"חות, לכן אנו רואים בחודשיים אלו דווקא עליה. אנחנו צפויים לראות בחודש ינואר ירידה מול חודש דצמבר. כל שנה שתסתכל, בחודשים נובמבר דצמבר יש גידול באופן קבוע. לי אין ספק שאנחנו במגמת ירידה בביצועים".

 

הגורם הבכיר ציין כי למרות מגמת ההתמתנות, הקיימת לדעתו, עדיין אנו רחוקים מההיקפים האמיתיים שצריכים להיות בשוק המשכנתאות. "השוק האמיתי צריך לנוע סביב ה-3.5 מיליארד שקל בחודש, לא מעבר לזה ", אמר. "לדעתי, במבט שנה קדימה אנחנו נחזור לשם".

 

  • לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה וצרכנות

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים