בין קהיר לבית לחם: זינוק בתיירות אצל הפלסטינים
יש מי שמרוויח מהמהומות במצרים. ברשות הפלסטינית מחבקים בחום את כל התיירים שהחליטו לשנות כיוון: "פה יותר בטוח"
רבות נאמר ונכתב בנוגע להשפעת האירועים האחרונים במצרים - על האזור בכלל ועל הרשות הפלסטינית בפרט. בעוד שבחדרי חדרים הם מביעים חשש מההשלכות הפוליטיות שיהיו למהומות, בינתיים, לפחות מבחינה כלכלית, ברשות יכולים לחייך, לאור העלייה החדה בכמות התיירים בשטחיהם.
מצרים על סף הפיכה - הדיווחים והתמונות בעמוד מיוחד:
- דיווח: מובארק יפרוש ל"טיפול רפואי בגרמניה"
- נתניהו: מצרים יכולה ללכת בעקבות איראן
- שבועיים להפגנות: "עיר אוהלים" בכיכר א-תחריר
- מצרים: צעיר שהוכה למוות הפך לסמל המהפכה
במלון "אוורסט" המיתולוגי שנמצא בפסגת העיירה בית ג'אלה ומשקיף על בית לחם, מספרים על תנועת תיירים ערה במהלך השבוע האחרון. מכרם אל-ארג'ע, בעלי המלון, מדבר בסיפוק רב על מה שכבר זכה לכינוי "אפקט מצרים": "בשבוע שעבר כמעט כל המלונות בבית לחם היו בתפוסה מלאה והייתה גם רשימת המתנה לחדרים שיתפנו".
תיירים בבית לחם. "פוחדים להגיע לשארם א-שייח'" (צילום: AP)
ענף התיירות ברשות הפלסטינית מתבסס על שיתוף הפעולה עם ישראל, מצרים וירדן. בתקופת החורף, התיירים, בעיקר מאירופה, מעדיפים לברוח מהשלגים ולהגיע לחופי שארם א-שייח, ומשם לבצע גיחות קצרות לירושלים, לבית לחם וליריחו.
- עדכונים שוטפים על מצרים גם בפייסבוק של ynet
בעקבות המהומות שפרצו לאחרונה, החליטו חלק מהקבוצות שהגיעו ארצה לוותר על הביקור במצרים, ולהישאר בישראל וברשות. "התקשרו אליי אתמול מדריכי תיירים מגרמניה כדי לשריין חדרים. הם סיפרו שהם פוחדים להגיע לשארם א-שייח', ולכן החליטו להעתיק את הטיול לכאן", סיפר אל-ארג'ע.
יחי ההבדל הקטן
בכניסה לכנסיית המולד בבית לחם, מצא עצמו סעיד אל-תעמרי, מדריך תיירים מקומי, מסביר לקבוצת תיירים מסין מדוע כדאי להישאר באזור ולא להמשיך למצרים. "הגיעה אלי חברה מסן פרנסיסקו שהייתה אמורה להמשיך לסיני, אבל החליטה להישאר בבית לחם - פשוט כי כאן יותר בטוח".
בימים אחרים, התקופה שבין חג המולד לחג הפסחא ידועה כתקופת שפל בכל הנוגע לתיירות בבית לחם. בשעות הבוקר ניתן היה להבחין בעומס התיירים ברחבת כנסיית המולד וגם בחנויות ובמסעדות שמסביב.
"אנחנו נהנים כאן מאוד ומרגישים בטוחים", אמרה הת'ר, תיירת מבריטניה שהגיעה בטיול מאורגן, "מצרים לא הייתה חלק מהתוכנית שלנו, אבל גם אם כן – לא היינו נוסעים לשם בתקופה רגישה כזאת".
ללא כל קשר לאירועים במצרים, בשנה האחרונה שברה בית לחם שיא כשהגיעו לבקר בעיר מיליון וחצי תיירים.
בבית לחם מייחסים את העלייה הניכרת לשורת הקלות שביצע המינהל האזרחי.
בבית לחם צופים שכמות כזו של תיירים תגיע גם במהלך השנה הקרובה. "בכל שנה מגיעים למצרים 15 מיליון תיירים – תנו לנו מזה מיליון בשנה שיחליטו שכאן בטוח יותר ונהיה מבסוטים", אמר מדריך תיירים מובטל בבית לחם.
למרות זאת, לא כולם בעיר אופטימיים. "המזרח התיכון הוא מקום קטן", אמר בעל חנות בכיכר המרכזית בבית לחם, "תייר מאירופה עוד עלול שלא להבחין בין קהיר לבין בית לחם".
Read this article in English