שתף קטע נבחר
 
צילום: AFP

קהיר: המפגינים קיבלו את בעלי החנויות בפרחים

תחילת ההידברות בין האופוזיציה לממשלה במצרים מסמנת גם חידוש של חיי המסחר בעיר הבירה: הבנקים, המסעדות והחנויות החלו להיפתח באופן מוגבל. על פי ההערכות, נגרם למשק המצרי בתקופת המהומות נזק של 310 מיליון דולר ביום

קהיר החלה היום (א') לחזור לשגרת חיים נורמליים, על רקע תחילת הידברות בין גורמי האופוזיציה לממשלה במצרים.  מאז החל גל המחאות נגד השלטון ב-25 לינואר, נסגרו רוב העסקים בעיר הבירה המצרית, בה מתגוררים יותר מ-18 מיליון תושבים.

 

 

הממשלה פתחה היום מספר מצומצם של בנקים בפעם הראשונה מזה שבוע. הבנקים היו פתוחים לשלוש שעות בלבד. תורים ארוכים נוצרו מחוץ לבנקים במרכז קהיר ובשכונת מעמד הביניים, זמאלק.

 

בזאמלק, שם נמצאות גם שגרירויות רבות, נפתחו גם כמה מחנויות המזון והמסעדות, בפעם הראשונה מאז ה-25 לינואר. שליחי הפיצה עלו על האופנועים שלהם, עובדי 'קנטאקי פרייד צ'יקן' (KFC) המקומי סידרו את השולחנות במסעדה ועובדי המספרות ומכוני עיצוב השיער התקשרו ללקוחות לספר להם שהם פתוחים לקבלת קהל.

 

גם התנועה החלה לזרום שוב בעיר בצורה כמעט רגילה, ויותר ויותר חנויות פתחו את שעריהן ברחבי קהיר, כולל כמה מהרחובות המובילים לכיכר תחריר, דבר שמסמן את התקווה של רבים שהדבר יקל על ההפסדים הכלכליים העצומים שנגרמו למדינה. חלק מהמפגינים קיבלו את בעלי החנויות בפרחים.

 

פתיחת הבנקים היום נעשתה לאחר שהשלטון הזהיר מהנזקים הגדולים הצפויים לכלכלת המדינה במידה שחוסר היציבות יימשך ולא יעשה שינוי הדרגתי שיאפשר העברת שלטון מסודרת.

 

"אנחנו רוצים שאנשים יחזרו לעבודה ויקבלו שכר, ושהחיים יחזרו למסלולם", אמר הגנרל חסן אל רוואני, אחד ממנהיגי הצבא המצרי. בשבוע שעבר העריך בנק אגריקול קרדיט את ההפסדים שנגרמים למדינה בעקבות המחאות בכ-310 מיליון דולר ליום.

 

כלכלני הבנק גם הורידו את הערכת הצמיחה של מצרים השנה, מרמה של 5.3% לרמת צמיחה של 3.7%. סגן נגיד הבנק המרכזי במצרים, הישאם ראמז, אמר כי הבנק, שהחזיק ב-36 מיליארד דולר ביתרות של מטבע זר נכון לסוף דצמבר, ישתמש בהן במידת הצורך, כדי לכסות על משיכות והעברות כספים ולייצוב המערכת הפיננסית.

 

על פי מידע רשמי שפורסם על ידי הבנק המרכזי, בחודש נובמבר האחרון החזיקו הבנקים המצרים ב-937 מיליארד לירות מצריות (כ-160 מיליארד דולר) בפיקדונות. מתוכם, משקי הבית החזיקו פיקדונות של 505 מיליארד לירות מצריות והחברות הפרטיות ב-124 מיליארד. בראיון שנתן ב-30 לינואר אמר מוחמד בראקת, מנהל איגוד הבנקים המצרי, כי לבנקים יש יחס ממוצע של כ-53% בהלוואות לפיקדונות.

 

המשא ומתן הנוכחי עם האופוזיציה משקף את ההחלטיות שמשדר המשטר, המבקש לסיים את המשבר על ידי הרגעת המפגינים בעזרת רפורמות, אבל להשאיר את מוברק בשלטון עד לבחירות מסודרות שיתקיימו, כך מקווים אנשי השלטון, בספטמבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים