אקסים, בוסים - אורחים לא רצויים בחתונה
עם כל הכבוד לאהבה הגדולה ולהרמוניה המפוארת שאופפת את ערב החתונה, יש גם כמה דברים שיכולים להרוס קצת את האידיליה. לא בטוח שהרשימה הזאת תעזור לכם להימנע מלהזמין אותם, אבל לפחות תדעו למה לצפות
בטח שמכירים, יש להניח שגם אתם הייתם הזוג הזה. בינינו, לא מאשימה אתכם. איכשהו, כשמגיעים לדבר חתונה, זה במידה רבה כמו לדבר ביזנס: איך מכסים אירוע, כמה מהצד שלו וכמה מהצד שלה. לזה מתווספים כמובן רצונות ההורים שמתחילים לפתח את הרגש המאוס של "לא נעים", והנה לכם, 400 אנשים שאתם לא מכירים במקרה הטוב ובמקרה הגרוע - גם ממש לא רוצים בחתונה.
בכל חתונה יש את האורחים הלא רצויים. מי הם? ואיך מזהים אותם? הרשימה המלאה לפניכם. לא בטוח שהיא תעזור לכם להימנע מלהזמין אותם, אבל לפחות דעו למה לצפות.
אקסים/יות
איך שלא תסתכלו על זה, תמיד יהיה צד אחד (בין אם הכלה או החתן) שלא יתלהב מהרעיון לארח בערב חתונתו את האדם שידע את אשתו או את בעלה בגיל 16. אבל מה לעשות שהחתן או הכלה שמרו על קשר נפלא עם האדם הזה וכרתו ברית שמה שלא יהיה, הם עוד ירקדו יחד זה בחתונה של זה? אקסים לא סתם מאופיינים בסימן X, אבל בחתונה, כמו בחתונה, כולנו נהפכים לג'לי נמס חסר תקנה שמתחשב בזולת.
איך תזהו: אם מדובר באקסית, יש להניח שהיא הבחורה שמשתכרת ורוקדת על השולחן, או לחילופין זאת שבאה בלבן. אם מדובר באקס, זה יהיה הבחור שירקוד עם הכלה סלואו, כשליידי גאגא ברקע.
איך תזהו מי הבוס? (צילום: Shutterstock)
משפחות מרובות ילדים
לזוג כהן, השכנים של הורי החתן מ-1998, יש חמישה ילדים. שלושה מהם נשואים פלוס 2. החתן היה חבר ממש טוב של הבכור, אבל זה היה לפני עשר שנים. אז איך זה לעזאזל פתאום כל הג'מעה של משפחת כהן תפסה את שולחן מספר 29? אז נניח שמשפחת כהן היקרה מאוד רצתה לכבד את הורי החתן והחתן ולהתענג על זיכרון של פעם. ניחא. אבל בדרך כלל, כשכל הסיפור הזה מתורגם למספרים, איכשהו מספר המנות שמכסה הצ'ק עומד על שלוש ושליש. עם כל הכבוד לנוסטלגיה משכונת ערבה בחולון, הגיע הזמן להתקדם. ולהצטמצם.
איך תזהו: הם יקחו 20 מנות בבופה, יטרטרו את המלצר ולא יקומו לרגע מהשולחן.
בוסים
מצד אחד, אפשר לסמוך על הבוסים בעבודה שיביאו צ'ק חביב עד מכובד. מכיוון שאלה מייצגים את החברה, לרוב הם אף יביאו צ'ק נוסף מטעם מקום העבודה. והנה לכם כבר, שתיים-חמש מנות מכוסות מבלי שאף אחד טעם מהן. מצד שני, הם הבוסים שלכם בעבודה. האם אתם באמת רוצים לחשוף בפניהם את האישיות האמיתית שלכם על הרחבה? או גרוע יותר: לגלות איך הם מנענעים את הישבן לצלילי הבוגי?
איך תזהו: לבוש מחויט, יושב כמעט כל הערב, מוקף באנשי חברה סביבו וכוס יין לצידו.
אנשים שמביאים מתנות
כן, יש עדיין כאלה. הבעיה היא שקשה מאוד לצפות אותם מראש. מתנות בחתונה, חברים, זה לא רק פאסה, זה פשע. אלא אם כן מדובר במיקסר מקצועי או בירח דבש ממומן.
איך תזהו: אז זהו שלא. הם ערמומיים, אלה.
קרובי משפחה שאף אחד לא מכיר
בשלב המינגלינג של החתונה, החתן והכלה נאלצים לעטות חיוך תמידי ולהעמיד פנים שהם מכירים את כולם. עד שמגיעה אנונימית אחת ואמא שלך אומרת לך: "אתה זוכר את דודה שולה מנס ציונה? היינו עושים אצלה על האש כשהיית קטן". בפועל, אכלתם רבע עוף בבית הרקוב שלה כשהיית בן שנתיים ומאז לא דרכה כף רגלך לא בנס ציונה ובטח שלא אצל דודה שולה. אז למה את כאן לעזאזל? הרי אין כאן רצון לחידוש קשר ואין דבר מיותר יותר מלראות פרצופים שאתה לא מכיר בערב הכי חשוב שלך.
איך תזהו: לא תזהו. רבאק, אתם לא מכירים אותם. מצד שני, סמכו על אמא שתזכיר לכם.
אורחים עם צ'קים קטנים
כאמור, חתונה זה עסק. אין דרך מציאותית יותר לומר זאת. ואורחים ששמים צ'ק לפני מחשבון "כמה כמה", הם אורחים מאוד חסכוניים על הגב שלך. בואו נעשה סדר: בימינו, אדם בודד צריך להביא בין 250-300 שקל. זוג בין 400-500 שקל. פחות מזה, זה פשוט עלבון. ואם המצב הכלכלי שלכם בקקט? אל תביאו את כל החמולה. נציג אחד יספיק או בכלל לא. ובכל מקרה, מה שלא יהיה – אף פעם אל תתנו סכום נמוך משקיבלתם באירוע שלכם. זה רוע טהור. ועוד קטנה: ח"י שקלים זה כל כך 1999. מספיק כבר עם השברים העשרוניים.
איך תזהו: לפי מעטפה מצ'וקמקת שמצלצלת שקלים.
אנשים מסוכסכים
זה קורה במשפחות הכי טובות. סכסוכים קיימים תמיד וכשמגיעים לדבר על חתונה, הם תמיד מבצבצים שוב. מצד שני, חובות צריך להחזיר ואחרי שאתם רכשתם כבוד וחתמתם צ'ק בחתונה של הבן של האלמוזלינוס, אין סיבה שאלה לא יפרעו את החוב וישיבו. מצד שלישי, אין דבר שמבאס יותר בעין ממשפחה שאף אחד לא אוהב עם פרצוף חמוץ בערב השמחה. מצד רביעי, אין דבר משמח יותר מלראות את הצ'ק שלהם.
איך תזהו: הם האנשים המצקצקים בלשונם שתמיד המצלמה תופסת אותם אוכלים ומתלחששים.
- באדיבות אתר חופה