שתף קטע נבחר

 

גנץ ואשכנזי במרתון חפיפה: פגישות לתוך הלילה

האלוף גלנט ביקר בחודשים האחרונים כמעט בכל יחידות צה"ל, אבל לרמטכ"ל המיועד לעומת זאת לא יהיה הרבה זמן ללמוד את החומר. שר הביטחון יופיע בוועדת חוץ וביטחון וידבר על סערת המינוי. גלנט, שעתר לבג"ץ, ייעדר מהדיון בוועדה

הרמטכ"ל המיועד, האלוף בני גנץ, יצטרך להתרגל מהר לתפקיד החדש. לעומת האלוף גלנט, שזכה לתהליך חפיפה ארוך וביקר בחודשים האחרונים כמעט בכל יחידות צה"ל, לגנץ לא יהיו הרבה ימי חסד בתחילת התפקיד. מיד לאחר אישורו הצפוי בממשלה, יחל גנץ בחפיפה עם הרמטכ"ל היוצא, רב-אלוף גבי אשכנזי, שתימשך עד יום כניסתו לתפקיד, ואולי גם עד לרגע שבו ימריא אשכנזי לחופשה.

 

סערת מינוי הרמטכ"ל - הכותרות האחרונות ב-ynet:

 

מחר (יום ג') ידון בג"ץ בעתירה שהגיש האלוף יואב גלנט, שמינויו לרמטכ"ל בוטל אתמול (א') בישיבת הממשלה. משמעות הדבר היא כי עד מחר לפחות, לא יאושר סופית מינויו של גנץ לרמטכ"ל. היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, העריך כי סיכוייו של גלנט בבג"ץ נמוכים, בשל הקשיים המשפטיים והחלטת הממשלה נגדו. "הסיכויים רחוקים מלהיות טובים ומשכנעים", אמר לשרים.

 

גלנט אמור היה להופיע היום בוועדת חוץ וביטחון של הכנסת, להציג את עמדתו ולשטוח את טענותיו בעקבות פרשת הקרקעות שהובילה לביטול המינוי. אולם ברגע האחרון הוחלט כי האלוף לא יגיע לדיון, ככל הנראה בשל ההליך המשפטי. מי שכן יופיע בפני הוועדה, לעומת זאת, הוא שר הביטחון, אהוד ברק, שעד עתה סירב לבוא ולהסביר את ההחלטות האחרונות שלו ואת הרמזים שפיזר בעניין הרמטכ"ל.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בימים הקרובים תתכנס ועדת טירקל למינוי בכירים ותיפגש עם ראש הממשלה, שר הביטחון, הרמטכ"ל והאלוף גנץ. לאחר שתכריע לגבי המינוי, תעביר את החלטתה לאישור הממשלה. גנץ עצמו מסרב להתייחס למינוי עד להחלטת הממשלה, ואמר רק כי מצפה לו שבוע עמוס: "תנו לי להתחיל את השבוע כמו שצריך, יש לי הרבה דברים על הראש".

 

חפיפה אל תוך הלילה

גנץ יודע על מה הוא מדבר. מעבר לתהליך חפיפה מרוכז ואינטנסיבי, הוא ייכנס הישר לתוך שורה של משימות מורכבות ומכריעות: הערכת מצב מחודשת במזרח התיכון, תכנית חומש חדשה לצה"ל שכוללת מספר רב של היבטים משמעותיים בבניין הכוח, ולא מעט עיסוק בכוח אדם - המוטיבציה לגיוס, שירות צבאי לחרדים וכמובן שורה ארוכה של מינויים, ממפקדי שדה ועד המטה הכללי.

 

"עם כל הכבוד לעיסוקים הפרסונליים והמחלוקות בצמרת, אנחנו ממשיכים להתאמן ולהתכונן למלחמה, לא עוצרים אפילו לרגע", אמר ל-ynet אחד הקצינים הבכירים שלקח חלק בטקס הפרידה מהרמטכ"ל אשכנזי בפיקוד מרכז. דווקא בעיצומה של תקופה סוערת, האמירה השגרתית לכאורה מקבלת משמעות מיוחדת: בצה"ל מנסים להדגיש כי הסערה האמיתית אינה בין הלשכות, אלא בזירות הביטחוניות.

 

תהליך החפיפה של גנץ יהיה מקוצר, אולם תודות ליחסיו הטובים עם הרמטכ"ל אשכנזי, בצה"ל מעריכים כי השניים ישלימו את הפערים במהרה, גם אם ייאלצו לשבת יחדיו מעבר לשעות השגרתיות. הרמטכ"ל כבר רכש כרטיסי טיסה לקאריביים, אולם אם יהיה בכך צורך, סביר להניח שיחפוף את גנץ ממש עד הרגע האחרון, שבו יצטרך לומר שלום ולהמריא.

 

עידן הפייסבוק במזרח התיכון

העובדה שגנץ שימש כסגן הרמטכ"ל עד לפני שלושה חודשים, תסייע לו מאוד. במסגרת תפקידו עסק כמעט בכל תחום במטה הכללי. מכל מקום, מרגע שייכנס ללשכת הרמטכ"ל, לא יהיה לו רגע דל. תחילה, יהיה צורך לבחון היטב את השינויים במזרח התיכון. עם או בלי פייסבוק, נראה כי "השכונה" עוברת תהליכים משמעותיים.


רואה קדימה. גנץ עם שר הביטחון (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

 

מצרים וירדן יזכו לאוזן קשבת יותר מהרגיל, וגם בלבנון ובסוריה לא נחים על זרי הדפנה, יחד עם יציאת האמריקנים מעיראק, המגמות בטורקיה ומעל לכל התהליכים באיראן - יחייבו את הרמטכ"ל הנכנס לבחון היטב מה קורה באזור ומה עתיד להתרחש, ולהתאים לכך את תכנית העבודה של צה"ל לשנים 2012-2017. לתוכנית יש כבר שם - חלמיש - והיא צריכה להיות מוכנה עד הקיץ.

 

התכנית הנוכחית, "תפן", בוצעה באופן נדיר כמעט אחת לאחת - מה שנתן לצבא הרבה אורח רוח ויכולת לעמוד ביעדים. בתכנית הבאה, שעלותה נאמדת ביותר מ-250 מיליארד שקלים, כלולים הרבה מאוד היבטים של כמות טנקים, נגמ"ש הנמר, מטוס הקרב העתידי, ספינת הטילים החדשה ומערכות ההגנה האקטיביות. גנץ יגלה גם כמה חורים לא קטנים בתקציב ויצטרך למצוא תמהיל נכון למה שירצה לרכוש.

 

יצטרך לשמור על המוטיבציה

היבט נוסף שקשור לפן המבצעי נוגע לכוח אדם. בתקופת אשכנזי גדל שיעור המוטיבציה לשירות קרבי בכ-8 אחוזים. על גנץ להשכיל לשמור על ההישג הזה. לכך צריך גם להוסיף את הירידה בשנתון הגיוס, וגידול בנפח החרדים שאינם מתגייסים מתוקף "תורתם אומנותם". השינויים בזירה, אפילו אלה שמתרחשים כעת במצרים, יצריכו אולי כוח אדם נוסף והאתגר יהיה לעשות זאת בלי לפגוע בחוק המילואים.

 

לצד כל אלה, יהיו גם שינויים בצמרת הצבא. תחילה ידון הרמטכ"ל המיועד בכל אותם קצינים שקידומם כבר סוכם. גנץ עצמו לקח חלק בדיונים הללו ולכן הוא מכיר היטב את השמות והתפקידים. בעוד חודשים ספורים יקבע גם שינויים במטה הכללי: ראש אכ"א, ראש אגף התקשוב, ראש האגף הלוגיסטי, מפקד המכללות, פרקליט צבאי ראשי, אלוף פיקוד צפון, מפקד חיל הים ואלוף פיקוד העורף - יתחלפו.

 

גם בסוגיית מפקד חיל האוויר צפוי דיון בעוד כמה חודשים. לפי שעה נראה כי לא יתרחשו שינויים דרמטיים. עדיין לא ברור מה יעלה בגורל מינויו של אלוף-משנה ליאור לוטן לדובר צה"ל, ותת-אלוף אבי בניהו צפוי להישאר לפי שעה בתפקיד ולסייע לרמטכ"ל החדש. ואם כל זה לא מספיק, לרמטכ"ל החדש ממתין גם דיון סביב אלופה ראשונה במטה הכללי.

פורסם לראשונה 06/02/2011 23:23

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גנץ ואשכנזי. חפיפה קצרה
צילום: ענת מוסברג
גלנט. עתר לבג"ץ
צילום: באדיבות דובר צה"ל
ברק בישיבת הממשלה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים