שתף קטע נבחר

 

חבלי לידה בדרום סודן: 50 הרוגים בקרבות

איש לא חשב שפיצול המדינה הגדולה באפריקה יעבור בשקט, ובימים האחרונים התגשמו חלקית התחזיות. לפי דיווחים, חיילים מהדרום ששרתו בשורות צבא הצפון סירבו לעזוב את דרום סודן, ופתחו במרד שכלל חילופי אש. עשרות נהרגו, רובם חיילים

חיילים סוררים מצבא סודן, שסירבו לעזוב את דרום המדינה על רקע קבלת העצמאות הצפויה של דרום סודן, הרגו לפחות 50 בני אדם בעיירות שונות של אחד ממחוזות הדרום בארבעת הימים האחרונים. כך אמרו אמש (יום א') גורמים רשמיים בסודן. בחודש שעבר הצביעו תושבי דרום סודן בעד היפרדות מהצפון, מה שעורר את החשש מפני אלימות במדינה למודת הקרבות.

 

עוקבים אחרי העולם גם בפייסבוק של ynet

 

צבאות הדרום והצפון בסודן מבצעים בימים אלה תהליך קשה של חלוקת כלי הנשק שברשותם, לקראת הפיכתה של דרום

סודן למדינה עצמאית ב-9 ביולי בעקבות משאל העם בדרום סודן בינואר. 99% מהמשתתפים במשאל הצביעו בעד פיצול סודן - הגדולה במדינות אפריקה - לשתי מדינות, אחת מוסלמית בצפון והשנייה עם רוב נוצרי בדרום. אזורים בדרום עשירים באוצרות טבע, ולכן הועלה החשש שהצפון לא יקבל את ההיפרדות בסבר פנים יפות.


מצביעים במשאל העם בדרום סודן, בחודש שעבר (צילום: AFP)

 

לפי הדיווח, הקרבות פרצו בעיירות מקלל, מלוט ופלויץ', אזור עשיר בנפט. בעימותים במלוט ופלויץ' נהרגו 30 בני אדם ועוד 26 נפצעו, כשכל ההרוגים הם חיילים. לפי דיווחים ממקלל, נהרגו שם 20 בני אדם, בהם שני ילדים ונהג סודני שעבד עבור סוכנות האו"ם לסיוע לפליטים.

 

במקלל מסיירת יחידה צבאית משותפת של חיילי צבא הצפון ("הכוחות החמושים של סודן") וחיילי צבא הדרום ("צבא

השחרור של אנשי סודן"). בין אנשי הכוח הצפוני יש חיילים רבים מהדרום, שהיו שייכים למיליציה שלחמה לצד הצפון במהלך מלחמת האזרחים בסודן. דובר צבא הדרום אמר כי החיילים האלה הם שהתנגדו לפריסה מחדש בצפון, והחלו את חילופי האש עם חברים אחרים ביחידה.

 

לפי דובר הצבא, חלק אחד של היחידה עושה כעת דרכו לעבר הצפון עם כלי הנשק, בעוד שהתוקפים נשארו בדרום. "איננו יודעים היכן הם. הם הפסיקו לירות", אמר. "איש לא נעצר. איך אפשר לעצור אנשים עם רובים? מתנהל משא ומתן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חייל מצבא דרום סודן. מעבר לא חלק
צילום: AFP
מצביעות במשאל העם. מדינה מוסלמית, מדינה נוצרית
צילום: AP
מומלצים