שתף קטע נבחר

 

אש בגבול תאילנד-קמבודיה: "חלק מהמקדש קרס"

זה כבר לא עוד תקרית ירי, אלא אחד מגלי העימותים הקשים ביותר שידעו שתי המדינות האסיאתיות, שמקדש "פראה ויהיר" הוא אחד ממוקדי סכסוך הגבולות שלהם. לפחות 5 נהרגו בקרבות מאז יום שישי, וקמבודיה דורשת כינוס של מועצת הביטחון

חילופי אש התגלעו גם הבוקר (יום ב'), זה היום הרביעי ברציפות, בגבול בין תאילנד לקמבודיה. צבאות שתי המדינות ירו אש מקלעים וארטילריה בסמוך למקדש המריבה "פראה ויהיר", שניצב במוקד המחלוקת בין המדינות. עד כה גבו הקרבות את חייהם של לפחות חמישה חיילים.

 

עוקבים אחרי חדשות העולם גם בפייסבוק של ynet

 

דובר ממשלת קמבודיה, פייס יפאן, אמר כי העימותים החלו השכם בבוקר, אחרי שפסקו בסביבות חצות לפי השעון המקומי. טרם נמסרה תגובה רשמית מתאילנד על הדברים, אך כתב של סוכנות הידיעות AP באזור אמר כי קולות ירי של מקלעים ותותחים אכן נשמעו.

 

הסכסוך בין תאילנד לקמבודיה באזור מקדש פראה ויהיר נמשך זה שנים, ואחת לכמה זמן הוא מתלקח מחדש. גל האלימות האחרון פרץ ביום שישי, ואתמול אמרו גורמים רשמיים בקמבודיה שאש תותחים של צבא תאילנד גרמה לקריסת חלק מהחומה של המקדש, אתר מורשת עולמית של אונסק"ו. גורמים רשמיים בתאילנד דחו את הטענות, ואמרו כי מדובר בתעמולה קמבודית.


חיילים ליד מקדש פראה ויהיר. סכסוך על עוד אתרים בגבול (צילום: AP)

 

ראש ממשלת קמבודיה, הון סן, הזהיר הבוקר כי העימות הוא איום ליציבות האזור, וטען כי הוא פרץ אחרי שחיילים תאילנדים חצו את הגבול כדי לחפש אחר חברם לנשק שנהרג. לדבריו, חיילים קמבודים פתחו באש כדי להניס אותם.

 

אתמול בערב הודיע צבא תאילנד שכעשרה חיילים תאילנדים נפצעו. הון אמר אז כי העימותים ביום ראשון הסבו "עוד אבדות בנפש ונזק", אך לא פירט. הוא שלח מכתב למועצת הביטחון של האו"ם, שבו קרא לכנס ישיבה דחופה של המועצה כדי

לסייע לשים קץ לקרבות. לפחות חמישה בני אדם נהרגו מאז יום שישי, באחד מגלי הקרבות החריפים ביותר שידע הגבול התאילנדי-קמבודי בשנים האחרונות.

 

אזור מקדש פראה ויהיר הוא אחד מבין אזורים רבים שנמצאים במחלוקת לאורך גבול תאילנד-קמבודיה. כך לדוגמה פרץ באוגוסט 2008 משבר בין המדינות בנוגע לשליטה במקדש טה מואן טום. תאילנד גורסת שהוא נמצא במחוז סורין הצפון-מזרחי, בעוד שקמבודיה רואה בו חלק ממחוז אודור מאנצ'י שבצפונה. המתיחות סביב מקדש פראה ויהיר החלה אף היא בשנת 2008, אחרי שהמקדש ההינדי הוכרז כאתר מורשת עולמי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקדש פראה ויהיר. בקשה לכינוס מועצת הביטחון
צילום: AP
מומלצים